El Port de Tarragona inicia el dragatge del riu Francolí, que baixarà 1,5 metres de nivell

El Port de Tarragona comença aquesta actuació a la desembocadura del riu després d'un estiu on el Club Nàutic s'ha vist afectat per acumulació de brossa a la llera

El Port de Tarragona farà baixar un metre i mig el nivell del riu Francolí. Serà a la seva desembocadura i gràcies a un dragatge reclamat, des de fa mesos, pels equips de rem del Club Nàutic de la ciutat, que entrenen en aquest punt de la costa. La llera del riu estava plena de brossa i moltes vegades els remers es veien amb dificultats per dur a terme les sessions d'entrenament.

El riu Francolí baixarà de nivell un metre i mig en la zona de la seva desembocadura. El dragatge que aquest divendres, 5 d'octubre, ha iniciat el Port de Tarragona, permetrà que les aigües descendeixin i que, d'aquesta manera, es pugui netejar amb facilitat un espai del riu necessari pels equips de remers del Club Nàutic. Les tasques finalitzaran en un mes. 

Brossa a la desembocadura del riu Francolí

Al llarg de l'estiu, les queixes del Club Nàutic han estat constants. Moltes vegades, els esportistes de la secció de rem veien impossible treure les seves embarcacions per la presència de brossa a la llera. De fet, el baix nivell de l'aigua i l'acumulació de deixallesposava en perill les mateixes embarcacions. Per aquest motiu, reclamaven una actuació urgent que netegés la llera.

El Port de Tarragona ha començat avui el dragatge del riu Francolí.
El Port de Tarragona ha començat avui el dragatge del riu Francolí. | TarragonaDigital

 

Després del dragatge de les aigües, la quantitat de deixalles es veurà reduïda. L'actuació del Port de Tarragona també permetrà equilibrar el nivell de les aigües i mantenir un estat òptim per l'activitat dels remers. 

Tsunami al riu Francolí

L'estat de la desembocadura del riu Francolí durant aquest estiu va provocar, fins i tot, un petit tsunami el passat mes de juny. El nivell de les aigües va pujar de sobte a causa de l'entrada d'aigua de mar, que va portar encara més brossa a la desembocadura. 

La situació d'alarma que denunciaven els remers es va fer encara més gran, perquè durant aquells dies s'havien de presentar a competicions estatals. Ara esperen que l'actuació del Port de Tarragona serveixi per solucionar els problemes que arrossegaven des de principis d'estiu.