El Port doblarà la capacitat de rebuda de creuers amb aquestes obres

El Port de Tarragona fa un pas més i comença a enllestir el nou moll de Balears

Amb aquestes obres, el Port doblarà el nombre de creuers que podran atracar de manera simultània i podrà acollir els creurers més grans del món

Les obres  al moll de Balears del Port Tarragona, que tot just aquest divendres s'ha sabut que és el port de tot l'Estat que més ha crescut per segon mes consecutiu, han entrat en una nova fase. Després de la instal·lació de bol·lards i la preparació de l'esplanada per a la pròxima fase, aquesta ha començat amb la pavimentació  amb aglomerat d'aquesta zona, d'una superfície de 3,8 hectàrees. 


La primera fase d’aquest procés va començar ja fa deu dies, el passat dia 16 d’agost. Es va començar a pavimentar els primers 210 metres de moll, que coincideixen amb la zona que té l'esplanada al darrere. Aquesta pròxima setmana, quedaran pavimentats els vials interiors de l'esplanada i la zona d'aparcament. Un cop acabat aquest procés, es posarà formigó  al que resta de moll i a la zona més immediata al vaixell, la zona de maniobra, on es concentraran càrregues de més pes.


Amb les tasques de pavimentació ja posades en marxa, el moll de Balears té actualment un aspecte  semblant al definitiu, ja disposat per la posada en funcionament. A més de la pavimentació, s’estan realitzant les últimes tasques de col·locació de defenses  i bol·lards, que permeten absorbir l’energia del vaixell en episodis de fort vent i onatge. En aquest sentit, ja s’han instal·lat els fanals  i les torres de 27 metres que il·luminaran el moll.

El Port dobla la capacitat de rebuda de creuers amb aquestes obres

Tan bon punt la nova infraestructura estigui en funcionament, augmentarà la capacitat  per tal de rebre més visitants i rebre'ls en millors condicions. La línia d'atracada tindrà 700 metres de llargada, ja que en 240 dels 460 metres reals que té de llargada, es podrà atracar en ambdós costats. D'aquesta manera, s'ha pogut doblar  el nombre de creuers que podran atracar de manera simultània. Això no només significa que el Port dobla la capacitat en aquest sentit, sinó que podrà acollir els creuers  de més dimensions del món.


El Port de Tarragona ha ideat aquest moll com un moll multipropòsit, de manera podrà rebre diferents tipus de tràfics portuaris ara i en el futur. La nova infraestructura tindrà una vida operativa molt llarga i el seu disseny hauria de permetre reconvertir el seu funcionament cap a serveis per a sòlids  a granel i altres tipus de mercaderies.