Imatge d'un dels parcs infantil que hi ha al Moll de Costa

El Port inicia les obres perquè els parcs infantils del Moll de Costa tinguin ombra

L'organisme inverteix més de 136.000 euros per instal·lar tenso estructures en dos parcs infantils

Els parcs infantils del Moll de Costa tindran ombra, segons ha anunciat el Port Tarragona en un comunicat. L'organisme ha iniciat les obres d'instal·lació de les tenso estructures per generar ombra en els dos parcs infantils que hi ha davant del Tinglado 4 del Moll de Costa. Aquesta és una de les actuacions que es recull en el Pla de Millora de la Façana Marítima del Serrallo presentat el passat mes de març.

La intervenció, que suposarà una inversió de més de 136.000 euros, ja ha començat i tindrà una durada de 30 dies. Durant aquest mes no es podrà fer ús d'aquestes instal·lacions, al voltant de les quals s'ha col·locat un tancat. En total s’instal·laran uns 217 m² de material flexible que projectarà l'ombra que se subjectarà mitjançant una estructura d’acer galvanitzat col·locada en els extrems dels parcs infantils.

L’objectiu d’aquesta instal·lació és que entre el 40 i el 50% del total de la superfície de cadascun dels dos parcs infantils quedin sota l’ombra perquè durant els mesos d’estiu, quan les temperatures són més elevades, es pugui seguir utilitzant el mobiliari de jocs infantils. Per aprofitar les hores de sol en les èpoques de l’any on aquest és menys intens, s’ha decidit deixar una part de cada parc al descobert.

Pla de millores al barri del Serrallo

Aquesta actuació en els parcs infantils del Moll de Costa s'inclou en els projectes consensuats entre el Port de Tarragona i l'Associació de Veïns del Serrallo, que sumen un pressupost total d'1.150.000 euros. En aquest sentit, està previst fer diverses millores durant l'any 2022 que estaran íntegrament finançades per l'organisme tarragoní.

El pla té l'objectiu de restaurar elements malmesos, millorar la seguretat, millorar la comoditat i millorar la imatge de l'entorn urbà. En aquest sentit hi ha quatre actuacions principals: la restauració del pantalà, la instal·lació de mobiliari urbà per generar ombra en el passeig, la instal·lació de tendals per generar ombra als parcs infantils i la restauració de l’entorn del pont de la Petxina amb nous murals.