Passejos plens en el primer dia d’esport permès a Tarragona

El Port de Tarragona reordena els seus espais per poder fer esport i passejar mantenint la distància

A partir d'aquest cap de setmana hi haurà millores en la mobilitat al Passeig Marítim, la Passarel·la del Port, l'escullera, el Moll de la Costa i el Serrallo

El Port de Tarragona introduirà millores en la mobilitat dels espais portuaris destinats a passejar i fer esport a partir d'aquest proper cap de setmana. L'objectiu és facilitar el manteniment de la distància social en els horaris de màxima afluència de persones. Així doncs, des d'aquest dissabte, 9 de maig, a les 6 del matí, s'adoptaran mesures addicionals a les ja establertes durant el cap de setmana passat, des que es va permetre fer esport en els espais portuaris oberts al públic.

D'aquesta manera, al passeig Marítim, des de la rotonda del Mestre Benaiges fins a la rotonda del Club Nàutic, el trànsit de vehicles estarà restringit en horari de pràctica esportiva, és a dir, entre les 6 i les 10 del matí i les 8 i les 11 de la nit. 

La mobilitat també canviarà: els vianants que circulin en sentit Fortí de la Reina, hauran de fer-ho per la vorera del costat mar. En canvi, els vianants que circulin en direcció al Port de Tarragona, hauran de fer-ho pel carril bici. Pel que fa a les bicicletes i patinadors, hauran d'utilitzar la calçada, en els dos sentits. 

La Passarel·la del Port, només de baixada

La mobilitat durant les hores de pràctica esportiva no quedarà afectada només al passeig Marítim, sinó també a la Passarel·la del Port, al Moll de la Costa i el Serrallo. Així doncs, a la Passarel·la del Port la mobilitat serà d'un únic sentit, de baixada. Per tant, de 6 a 10 del matí i de 8 a 11 de la nit, només es podrà fer servir la passarel·la per baixar des de la Baixada del Toro fins al passeig Marítim. 

Passejos plens en el primer dia d’esport permès a Tarragona
La Passarel·la del Port només es podrà utilitzar de baixada | Àngel Ullate

Al Moll de la Costa, els vianants hauran d'anar per la seva dreta. És a dir, utilitzar la part més propera al mar per circular en sentit al Port, mentre que la part interior l'hauran d'utilitzar aquelles persones que circulin en direcció al Serrallo.

Pel que fa a la mobilitat al barri del Serrallo, es tancarà al trànsit del carrer Trafalgar i se senyalitzarà els dos sentits de la marxa separats per evitar encreuaments, tant en horari esportiu com en els altres horaris. El costat mar per circular en sentit Port, i la part interior per circular en sentit riu Francolí.

Els passos per vianants pel Pont de la Petxina quedaran restringits en un sol sentit per evitar encreuaments. Per accedir al Port, es farà pel costat Serrallo, i per accedir a la ciutat, pel costat del refugi del Moll de Costa.

L'Escullera, dividida en sectors: patinadors i ciclistes, i caminants i corredors

L’escullera romandrà oberta només durant l’horari de pràctica esportiva i només fins al Far de la Banya.

Les persones que vulguin fer servir aquest espai durant l’horari d'activitat física, hauran de circular de la següent manera: en sentit del Far de la Banya, els ciclistes i patinadors hauran d’emprar el carril de color vermell (carril bici) i les persones que es desplacin a peu o corrent, hauran de fer servir la calçada (carril fosc) mantenint-se al costat dret en el sentit de la marxa.

Per tornar del Far de la Banya, en sentit Port Esportiu, les persones que vagin caminant o corrent, hauran de fer servir la calçada (carril fosc) mantenint-se al costat dret en el sentit de la marxa. I els ciclistes i patinadors, hauran de fer servir el carril verd (costat de mar).

El Port de Tarragona insta a tots els ciutadans i ciutadanes a mantenir la màxima separació entre persones que no siguin del nucli familiar.