Pla general del Serrallo en un dia de pesca

Dos positius per coronavirus obliguen a tancar la Confraria de Pescadors de Tarragona

L'entitat ha presentat un ERTO sobre els seus 20 treballadors

S'han acomplert els pitjors presagis i la Confraria de  Pescadors de Tarragona ha hagut de tancar portes, i aturar tota l'activitat davant el segon  positiu per coronavirus que s'ha produït entre els seus treballadors. Els dos membres de la Confraria afectats estan aïllats al seu domicili i no presenten problemes greus de salut.

Així mateix, i en la línia del que avançava aquest mitjà aquest mateix dimecres, l'entitat s'ha vist obligada a dur a terme un ERTO  sobre 20 treballadors. El motiu? La important caiguda d'activitat que estan patint arreu de la declaració d'emergència sanitària pel coronavirus. En dos dies, aquest dilluns i dimarts, només han sortit a pescar cinc barques de la flota tarragonina. Els pescadors també s'han sumat als ERTO perquè prop del 90% de les barques  no està treballant en aquests moments. 

Els pescadors tenen greus dificultats, per les característiques de la seva feina, per complir les mesures de seguretat laboral imposades arran de la crisi del coronavirus, com ara la distància de seguretat d'un metre i mig entre companys de feina. Així mateix, es troben que els mariners tenen por d'embarcar-se en aquest context i, tot plegat, fa que la llotja de Tarragona estigui sota mínims. 

Dubtes sobre la subhasta de peix d'aquest dijous

La situació ha arribat a tal extrem que ara per ara hi ha dubtes sobre si podrà dur a terme la subhasta de peix prevista per aquest dijous, 26 de març. Així mateix, el sector de la pesca està nerviós perquè sembla que l'administració no hauria autoritzat a avançar els dos mesos de veda, prevista pel maig i juny d'enguany. La Confederació Espanyola de Pesca advertia, recentment, dels problemes de subministrament de peix que es podien produir si no es prenien mesures al sector després de l'esclat de la pandèmia global.