Imatge exterior del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, ubicat a la plaça del Rei

Premien la rehabilitació del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona

L'actuació ha rebut el segon premi dels guardons que concedeix l'Associació de Col·legis Oficials en Ciutats Patrimoni Mundial

La rehabilitació del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT) ha rebut el segon premi de l'arquitectura tècnica a la millor actuació en una ciutat patrimoni de la humanitat. El guardó el concedeix l'Associació de Col·legis Oficials en Ciutats Patrimoni Mundial, en col·laboració amb el Consell General de l'Arquitectura Tècnica d'Espanya (CGATE).

Els guardonats han estat Aleix Sanz, José Ignacio Cacho i Gemma Blanc, que han estat els responsables del projecte. El jurat, que ha atorgat el segon premi per unanimitat, ha valorat «la complexa intervenció dels arquitectes tècnics en l'obra mitjançant la direcció d'execució material i la coordinació de seguretat i salut de la rehabilitació».

En aquest sentit, el jurat també ha tingut en compte que «aquest edifici presentava nombroses deficiències estructurals i tenia la necessitat d'adaptar a la normativa d'accessibilitat i protecció contra incendis». Finalment, s'ha valorat «la qualitat de la presentació del treball per la seva fàcil compressió i abundant documentació».

La rehabilitació de la coberta de la Catedral de Santiago s'enduu el primer premi

El guardó més important premi de l'arquitectura tècnica a la millor actuació en una ciutat patrimoni de la humanitat, que es va lliurar en el marc d'una gala celebrada a la Real Fundación de Toledo aquest passat cap de setmana, ha estat per a la rehabilitació de la coberta de la Catedral de Santiago.

Durant la gala, el president de l'entitat que acull les Ciutats Patrimoni, Diego Salas, ha explicat que «la finalitat d'aquest guardó és dignificar la feina dels aparelladors i arquitectes tècnics que conserven el patrimoni».