Joaquim Mallafrè, Manel Castromil, Marina Laboreo i Jordi Diu són els guardonats en els premis Ciutat de Tarragona 2021-2022

'Amor', l'obra de Manel Castromil que ha triomfat als premis Ciutat de Tarragona

Per primer cop, s'ha entregat un premi a la trajectòria en el camp de la traducció

Tarragona es va vestir de gala el passat dissabte per celebrar el certamen dels premis Ciutat de Tarragona 2021-2022. Un esdeveniment que es va celebrar el passat dissabte al vespre al Teatre Metropol.

Un acte on es van entregar els premis de diferents categories. El Pin i Soler de novel·la, el premi-beca de traducció Vidal Alcover, el premi de narrativa curta per Internet Tinet i l'estrena del Montserrat Abelló a la trajectòria en el camp de la traducció.

En aquest sentit, l'escriptor Manel Castromil Pérez es va emportar el 32è premi Ciutat de Tarragona Pin i Soler de novel·la amb l'obra 'Amor'.

Per la seva part, el 22è premi-beca de traducció Vidal Alcover ha estat per Marina Laboreo Roig, que va traduir el projecte 'Tot Ubú' d'Alfred Jarry, mentre que el 25è Premi de narrativa curta per Internet Tinet el va guanyar Jordi Diu Rubio i l'obra 'Les filles de la nit'.

Així mateix, per primer cop, el certamen incloïa un nou reconeixement, el premi Montserrat Abelló a la trajectòria en el camp de la traducció. L'escriptor Joaquim Mallafrè va rebre aquest guardó per la seva llarga dedicació a la traducció literària —especialment de l'anglès al català— d'autors com James Joyce, Samuel Beckett o John Osborne.


Una nit de guardons a Tarragona

El lliurament de premis Ciutat de Tarragona 2021-2022 es va celebrar aquest dissabte al vespre al Teatre Metropol i girava al voltant de la figura de Joaquim Mallafrè.

L'obra guanyadora del 32è premi Pin i Soler va competir amb 148 propostes presentades en aquesta edició, mentre que al 22è premi-beca de traducció Vidal Alcover se n'hi van presentar una dotzena.

El Premi de narrativa curta per Internet Tinet va ser la modalitat que registrava una participació més elevada, amb 274 treballs presentats.

Pel que fa al premi Montserrat Abelló a la trajectòria en el camp de la traducció, enguany l'organització es va  homenatjar els 80 anys de Joaquim Mallafrè i Gavaldà, així com el quarantè aniversari de la traducció que va fer de l'obra 'Ulisses' de James Joyce.

Segons la consellera de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, es tracta d'un premi que busca reforçar l'aposta dels premis Ciutat de Tarragona i remarcar la importància de la feina dels traductors.

Aquests premis són convocats per l'Ajuntament de Tarragona, Òmnium Cultural del Tarragonès i el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona.