Imatge dels Premis VOC 2021

Arriben els Premis VOC a Tarragona: curtmetratges en català i de qualitat amb entrada gratuïta

La mostra de curtmetratges en català d'Òmnium Cultural arriba a l'Antiga Audiència de Tarragona

Un any més, Òmnium Cultural porta a Tarragona una nova edició dels Premis VOC. Es tracta d'uns guardons que volen reconèixer els millors curtmetratges, web sèries, videoblogs i nous formats audiovisuals realitzats en català.

Amb els Premis VOC, Òmnium Cultural vol estimular la producció de continguts audiovisuals de qualitat en llengua catalana i contribuir a la seva difusió.

En un moment clau per la llengua catalana, iniciatives com aquesta poden contribuir decisivament a ampliar el públic de productes audiovisuals en català i més tenint en compte que l'exhibició dels curtmetratges finalistes es fa a una setantena de ciutats i municipis de Catalunya i del País Valencià.

Les exhibicions dels treballs finalistes s'estan fent durant aquest mes de febrer a sales i cinemes d'arreu del país. Els Premis VOC engloben tres categories. Per una banda, podreu veure vuit curtmetratges de ficció i 4 curtmetratges documentals, repartits en dues sessions diferents. 

VOC 2022: Projeccions a set sales de Tarragona

Durant aquest mes de febrer, set sales de les comarques de Tarragona acolliran la projecció dels deu curtmetratges finalistes del concurs. Algunes de les sales on es podrà veure el VOC són les següents:

 • La Ràpita, 3 i 5 de febrer, a l'Auditori Sixto Mir
 • L'Espluga de Francolí, 11 de febrer  a la Sala Folch i Torres del Casalet
 • Tarragona, 12 de febrer a les 18 h a l'Antiga Audiència
 • Flix, 12 de febrer al Cinema La Unió Social
 • Montblanc, 18 de febrer a la Sala de les Corts Catalanes

Podeu consultar el calendari i nombre de sales en aquest enllaç. També podreu reservar les vostres entrades. No tenen cap cost, però per qüestions organitzatives i a causa de les restriccions per la pandèmia de coronavirus, cal reserva prèvia dels vostres seients.

Jordi Cuixart durant els Premis VOC 2021
Jordi Cuixart durant els Premis VOC 2021 | Òmnium Cultural

Pel que fa als curtmetratges que podreu veure enguany destaquen els següents treballs:

 • Herència, d'Eudald Corominas. Es tracta d'una sòrdida història ambientada a la postguerra. Un enterrador comet un crim del qual n'és testimoni una nena que començarà a fer-li xantatge.
 • Elsa, d'Albert Carbó. Elsa és una nena de sis anys que sap que és diferent que la resta de nens. Temes com la diversitat, la tolerància i la possibilitat de triar qui volem ser són alguns dels eixos temàtics d'aquest curtmetratge.
 • Sintra III, d'Aitor Echeverría i Ivan Casajús. Els records d'un passat traumàtic prenen forma a partir d'uns cassettes recopilatoris descoberts en un cotxe.
 • Vull ser pastora, de Maria Velasco. Curtmetratge documental sobre una pastora de 80 anys que cada dia pastura el seu ramat per terres empordaneses
 • Fuga, d'Àlex Sardà. Drama emocional sobre un pare que ha de decidir si agafa les regnes de la seva vida o es deixa caure pel penya-segat de la vida.
 • Animal Salvatge, de Maria Besora. Documental sobre les dificultats per comunicar-se d'una nena de tres anys. La seva connexió amb els animals, però, és autèntica i profunda. 
 • Rega'm les plantes, de Jordi Sanz. Història sobre un fill, la seva mare i una planta carregada de significat.

El programa complet amb la sinopsi de totes les obres que es podran veure al VOC 2022, les podeu consultar aquí

Premis de fins a 4.000 euros pels guanyadors

Aquest any 2022, el VOC (acrònim de Versió Original en Català) celebra la seva 6a edició. Els guardons, que van néixer per estimular la producció de continguts audiovisuals en català ha patit també els efectes de la pandèmia de coronavirus durant aquests dos últims anys.

És per això que enguany s'ha optat per un format híbrid que inclou les projeccions físiques de les pel·lícules amb contingut en línia.

Els participants les categories de curtmetratge de ficció com documental reben 400 € en concepte de drets d'autor. Per altra banda, en la categoria Sala Oberta, destinada als nous formats audiovisuals, se seleccionaran un total de 5 projectes finalistes.

Hi poden optar projectes en preproducció, producció o postproducció que encara no s'hagin estrenat.

Pel que fa als premis, els millors projectes escollits pel jurat de cada categoria s'enduran 4.000 € de premi. Els millors treballs que seleccioni el públic rebran 1.000 € en les categories de ficció i documental.