Imatge del carrer Robert d'Aguiló, on s'ubica el Centre de Dansa Artemis

Preocupació a TGN per l'obertura d'un club cannàbic al costat d'una escola de dansa

Els veïns han enviat un escrit a l'Ajuntament de Tarragona en què rebutgen l'emplaçament d'aquest establiment

El veïns del barri del Miracle de Tarragona es mostren preocupats per la futura instal·lació d'un club cannàbic al carrer Robert d'Aguiló, molt a prop del Centre de Dansa Artemis, on estudien una cinquantena d'alumnes d'entre 3 i 18 anys. En aquest sentit, fa uns dies es va presentar un escrit a l'Ajuntament de Tarragona, rebutjant l'emplaçament.

El text, que demana al consistori que es reguli l'emplaçament d'aquesta tipologia de locals, establint una distància mínim amb centres educatius, estava signat per diversos president de comunitats de propietaris i per l'Associació de Veïns del Miracle. En declaracions a TAC 12, Jorge de Andrés, president de la Comunitat de Propietaris Robert d'Aguiló 48-50, ha assenyalat que molts ajuntaments ja regulen aquestes situacions.

«Donen la llicència, però sempre amb una distància mínima de 500 o 600 metres respecte dels llocs on sigui susceptible que hi hagi menors, com escoles, acadèmies d'idiomes o dansa», ha explicat Jorge de Andrés.

L'Ajuntament de Tarragona, segons ha informat TAC 12, va respondre l'escrit amb qüestions tècniques. Els veïns no han quedat satisfets amb les explicacions del consistori, ja que consideren que no hi ha explicacions clares sobre la legalitat i no d'aquesta tipologia d'establiments.

El PP carrega contra l'alcalde Ricomà

El Partit Popular de Tarragona ha aprofitat la polèmica per dir-hi la seva i el portaveu dels populars a l'Ajuntament de Tarragona, José Luis Martín, ha carregat una vegada més contra l'alcalde Pau Ricomà. En aquest sentit, Martín ha dit que «Ricomà sembla haver-se proposat convertir Tarragona en la capital de la inseguretat ciutadana».

El portaveu del PP ha afegit que «exigim que l’alcalde deixi d’enviar informes tècnics als veïns, dialogui, prengui decisions i no defugi responsabilitats polítiques. Pot evitar aquest nou risc, innecessari, que serà un nou focus de delinqüència i d’inseguretat, ja que tothom coneix l’elevat nombre de detencions i de tancaments d’aquests locals per tràfic de drogues».

Finalment, Martín ha exigit al batlle «un pla d’usos que eviti la instal·lació d’un club cannàbic al barri del Miracle».