Un assistent se sotmet a un test d'antígens en l'espai dedicat al cribratge massiu del festival Vida.

«Presència alta del virus»: l'avís que ha fet un regidor de Tarragona

Les aigües residuals de Tarragona indiquen un notable creixement de la incidència del coronavirus

Catalunya es troba ara mateix immersa de ple en la sisena onada de coronavirus. Cada dia les dades augmenten i tensen el sistema sanitari català. La variant òmicron, que s'expandeix més ràpidament i compta amb un percentatge molt elevat de reinfectats, ha canviat de nou el panorama i ho ha fet a les portes de les festes de Nadal

La mobilitat també es va disparar la setmana passada amb el pont. Amb tot, ens trobem ara mateix en un moment crític que, segons, com evolucioni, podria fer que Nadal tornés a ser molt més restrictiu del que ens esperàvem.

Davant d'aquest situació, Jordi Fortuny, conseller de l'Ajuntament de Tarragona, ha volgut fer un avís als veïns i veïnes després de les últimes dades que Ematsa ha fet públiques sobre la incidència de la Covid-19 a les aigües residuals del municipi.

«Presència alta del virus. Precaució, molta responsabilitat» ha clamat Fortuny en un tuit on adjunta el gràfic on es pot veure el creixement de la incidència del coronavirus a Tarragona. Les dades publicades són de fa tot just una setmana, pel que és molt probable que ara mateix els indicadors encara siguin més elevats. 

Entre els barris on hi ha una major concentració del virus a les aigües residuals hi ha Sant Pere i Sant Pau, la Part Alta o el Barri del Port.

Nou ingressats més i més de 200 casos a Tarragona

Segons les últimes dades del Departament de Salut, avui el Camp de Tarragona ha registrat 251 contagis més de coronavirus, que deixen el balanç en 65.660 casos confirmats per PCR o test des de l'inici de la pandèmia. Si es tenen en compte totes les proves, el nombre de casos acumulats des de l'inici de la pandèmia és de 67.880. En aquesta regió han mort des de l'inici de la pandèmia 1.234 persones, cap de nova avui.

El risc de rebrot puja a 354 (+8) i l'Rt baixa a 1,16, cinc centèsimes menys. La incidència a set dies és de 168. L'índex de positivitat de les proves diagnòstiques és del 8,91%. En aquesta regió hi ha 75 pacients ingressats (+9).