Imatge d'una sala de control a les instal·lacions d'EMATSA

La presència de coronavirus a les aigües residuals de Tarragona es dispara

Ho ha explicat el president d'EMATSA, Jordi Fortuny, en una piulada a Twitter

El coordinador de l'Àrea de Serveis Generals de l'Ajuntament de Tarragona i president d'EMATSA, Jordi Fortuny, ha alertat d'un important increment de la presència de coronavirus a les aigües residuals de la capital tarragonina. En una publicació a la xarxa social Twitter, Fortuny ha afirmat que hi ha «una alta presència del virus a les aigües residuals, a un nivell mai vist».

En aquest sentit, el president de l'empresa municipal mixta ha assenyalat que «estem en plena cinquena onada», demanant a la ciutadania «precaució i molta responsabilitat». Les dades que ha fet públiques Fortuny corresponen al 12 de juliol i la majoria de zones de la ciutat estan en xifres vermelles, empitjorant les dades de la passada setmana.

735 casos positius en la darrera setmana a Tarragona

L'empitjorament de les dades epidemiològiques a tot Catalunya també han arribat a la ciutat de Tarragona. En la darrera setmana, s'han detectat 735 nous casos de Covid-19 a la capital tarragonina. Aquestes xifres gairebé tripliquen les de la setmana anterior, quan es van notificar 293 contagis.

El risc de rebrot està disparat amb 1.458 punts, mentre que la velocitat de propagació del virus, l'Rt, se situa en el 2,02. Ara com ara, a Tarragona hi ha 14 persones ingressades als hospitals.