El Festival REC Tarragona

El 20è Festival REC de Tarragona no renuncia al cinema presencial i apostarà per un format híbrid

Hi haurà projeccions online i es recupera la sala del Teatre Tarragona | La mostra de cinema independent arribarà entre el 2 i el 8 de desembre

El  Festival REC de Tarragona, la mostra de cinema independent més prestigiosa del Sud del país, arribarà a la ciutat amb novetats entre els dies 2 i 8 de desembre. El festival celebrarà la seva vintena edició  en el marc d'un any especialment complicat per a la cultura, i també en mig d'una espiral d'incerteses que afecta el present i el futur immediat del sector. Malgrat els núvols negres i les restriccions encara vigents, el REC no renuncia a oferir cinema presencial. De fet, vol apostar-hi.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

«La gent de la cultura  hem fet la nostra feina per poder garantir que la cultura és segura», ha exposat el director del REC,  Xavier García Puerto, a la presentació de la nova edició de la mostra. García Puerto ha confirmat que el festival apostarà aquest 2020 per un format híbrid  que combina les projeccions online i les presencials, que enguany abandonaran l'Antiga Audiència de Tarragona i han escollit com a sala el Teatre Tarragona, al cor de la Rambla Nova.

El Festival REC 2020 proposa una sèrie de projeccions presencials a la sala del Teatre Tarragona

«Amb aquest moviment, aconseguim que el cinema retorni a la Rambla», ha celebrat el director, recordant l'històric cinema de la ciutat que va haver de tancar a les portes del Balcó del Mediterrani. Malgrat l'ambició de no perdre el component presencial, el director del REC s'ha mostrat prudent i ha confirmat que, en cas que les restriccions  sanitàries avui vigents es mantinguin a principis de desembre, «hi haurà un pla B» per adequar-se. El pla A del REC, però, té escrit les lletres del cinema presencial.

El festival vol reservar aquest romanticisme de les butaques a les estrenes d'òpera prima, és a dir, els debuts d'autors prometedors que estan cridats a marcar el ritme dels pròxims anys. En total, el REC de Tarragona comptarà enguany amb un total de  21 estrenes a Catalunya, i més d'una desena de films que encara no s'han projectat arreu de l'Estat. L'aposta és, com sempre, la de combinar cineastes del territori  amb pel·lícules de segell europeu, asiàtic o llatinoamericà amb el factor comú d'una qualitat  molt alta.

El cinema independent tornarà a Tarragona amb una vintena d'estrenes durant la primera setmana de desembre

«El REC torna a oferir un menú molt ampli i una panoràmica  de cap a on anirà el cinema dels pròxims anys», s'ha felicitat García Puerto, «amb un programa ple de propostes per reflexionar  i per sorprendre» el públic. «La programació del REC és una programació de primer nivell», ha conclòs Juanjo García, responsable de Cultura a la Diputació de Tarragona. «És un dia de felicitat i de moltíssima il·lusió», ha afegit l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà.

Els organitzadors del REC de Tarragona no han volgut obviar les dificultats  d'un 2020 especialment difícil per al sector de la cultura, i s'han reivindicat com «un bé essencial» després de tirar endavant l'edició més complicada de la mostra de cinema independent. Les entrades  ja es troben a la venda, de moment amb una assistència limitada al 30% de l'aforament, si bé des del REC confien a «poder ampliar» el percentatge de cara a la setmana del festival. Malgrat tot, el cinema sobreviu. Llums, càmeres... i acció.