Els autors del llibre sobre la Setmana Santa de Tarragona

Presenten a Tarragona un llibre de contes per apropar la Setmana Santa al públic jove

Les escoles catòliques de la ciutat han participar en la seva elaboració

L'església de Sant Miquel del Pla de Tarragona  va acollir el 10 de març la presentació del llibre 'Un timbal de contes: relats de la Setmana Santa de Tarragona'. L'acte, que va ser organitzat per la Reial Germandat de Jesús Natzarè de Tarragona i que també ha estat l'encarregada de publicar el llibre, va comptar amb diverses activitats amb la màgia i la música com a protagonistes. L’acte es va iniciar amb l’actuació de la Banda infantil de Cornetes i Tambors de la Germandat que enguany celebra el seu desè aniversari.

En acabar, va ser el torn del mag Òscar Vallhonrat, que va realitzar la seva actuació amb la col·laboració d'uns convidats molt especials. Ni més ni menys que els mateixos alumnes que han participat en l'elaboració del llibre, que a través de la màgia de Vallhonrat van contextualitzar i ressaltar els valors sobre els quals s'ha estructurat el llibre. Durant l'actuació, el moment més rellevant es va produir amb l'aparició de la 'nena de les trenes', l'únic infant que es representa en els misteris de la processó de Divendres Sant i qui protagonitza el llibre 'Un timbal de contes: relats de la Setmana Santa  de Tarragona' amb una carta adreçada a la joventut de Tarragona.

El llibre vol reflectir i exemplificar els valors de la Quaresma i la Setmana Santa de Tarragona a través de deu contes en què es veuen reflectides totes les confraries, germandats i associacions de Setmana Santa de la ciutat i que han estat fruit de la col·laboració de la germandat i les diferents escoles catòliques de Tarragona. Les il·lustracions del llibre han estat realitzades per la mestra Ester Maixé, membre del Gremi de Marejants de Tarragona.

Les escoles podran demanar el llibre per treballar-lo a l'aula

El president dels natzarens, Jaume Sáez, va anunciar durant la presentació que s'ha creat una proposta didàctica sota la qual, totes les escoles podran demanar el llibre per treballar-lo a les aules, amb l'objectiu d'apropar la Setmana Santa als més petits i fomentar els valors que es reflecteixen en el llibre.

L'editorial Casals, que s'ha encarregat d'imprimir i enquadernar el llibre, va destacar el rigorós treball en equip i el detall amb què es presenta aquest 'timbal de contes'. L'encarregat de cloure l'acte va ser el Vicari General de l’Arquebisbat de Tarragona, Joaquim Fortuny. Seguidament es va fer l'entrega d'un obsequi a tots els autors dels contes i a la il·lustradora per «la seva incondicional dedicació».

Imatge de la presentació del llibre sobre la Setmana Santa
Les escoles catòliques de la ciutat també han participat en l'elaboració del llibre | Cedida
 

Aquest darrer llibre s'emmarca en l'esforç que la Reial Germandat de Jesús Natzarè de Tarragona està fent per apropar al públic jove a «la realitat cultural i espiritual de la ciutat». En aquest sentit, s'han dut a terme diverses accions posant el focus d'atenció en el paper de la dona l’any 2018, o la realitat social de la ciutat darrere els balcons per on passa la processó de Divendres Sant l’any 2019. El llibre presentat ahir vol seguir les mateixes passes i es podrà adquirir a les llibreries La Capona i Adserà a un preu de deu euros.