Imatge de la consellera Inés Solé i els representants de les entitats festives

Presenten el marxandatge de Santa Tecla: es podrà comprar el 20 d'agost

El braç de Santa Tecla és el gran protagonista

Les festes de Santa Tecla 2022 ja tenen marxandatge, que ha estat presentat per la consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, i dels representants de les entitats que el duen a terme. En aquest sentit, la consellera Solé ha agraït l’esforç de les entitats i ha expressat que «tornem amb força per celebrar que tenim la major festa de Catalunya, i això només és possible gràcies a les nostres entitats».

La consellera ha afegit que «totes elles representen aquest braç de Santa Tecla que protagonitza el cartell d'enguany i tot el marxandatge que avui presentem i amb el qual també homenatgem aquests set segles de festa, de braços que junts l'han fet possible». 

El braç de Santa Tecla imatge del marxandatge

El disseny de marxandatge està basat en el cartell de les festes. Tant la imatge com el marxandatge han estat elaborats per La Torreta, l'Estudi Creatiu i de Disseny que impulsen la cooperativa El Far i la Fundació Topromi de la Fundació Catalunya La Pedrera, combinant les capacitats de persones amb i sense diversitat funcional amb l’objectiu d’aconseguir resultats amb un estil propi.

El marxandatge se centra en el braç de Santa Tecla representant l’acte per excel·lència de les festes: l'entrada a la Catedral el 23 de setembre, apel·lant així a la participació de tots els braços i mans que fan la festa i que, cada dia de Santa Tecla, es troben en aquest moment àlgid que homenatja la patrona de la ciutat des de fa ara 700 anys.

La proposta gràfica està elaborada de tal manera que es fa fàcilment adaptable a tots els formats necessaris. El color groc, com a protagonista, fa referència a l’explosió de llum, foc i confeti daurat que tant caracteritza el moment de l’entrada del braç de Santa Tecla.  

D’altra banda, narrativament, totes les peces permeten la comprensió i l’accessibilitat de totes les persones, aportant un disseny de qualitat que afavoreix la transformació social. 

Es podran comprar en dues setmanes

Les diferents peces de marxandatge han estat produïdes, amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona, per les següents entitats: Ball de Diables (samarreta), Colla de Diables Voramar del Serrallo (bossa), Moixiganga (mocador), Agrupació de Portants dels Nanos Vells (totebag), Comerciants Via T (ventall), Fundació Estela (domàs) i Ball de Gitanes (polsera).

El dia 20 d’agost es podran adquirir els productes a l'acte de presentació del marxandatge de les Festes al Passeig de les Palmeres i partir del 23 d’agost, ja es podran trobar als Mercats i diferents Mercadets de Tarragona així com als establiments habituals.

A partir de l'11 de setembre, també es podran comprar tots els elements oficials de marxandatge a l'estand de festes, ubicat al vestíbul del Teatre Tarragona. Així mateix també es podran comprar a través d'Internet.