Carnaval de Tarragona

El programa d'actes del Carnaval de Tarragona 2020

El programa d'actes de Tarragona s'allarga des del 15 fins al 25 de febrer

Tarragona està a punt per rebre un dels esdeveniments culturals més important, es tracta del Carnaval 2020, el qual s'allargarà des del 15 fins al 25 de febrer amb rues, espectacles, concursos i activitats per a tothom. El Carnaval es viu de forma molt intensa a Tarragona i és un dels esdeveniments que mereix la pena veure per la seva singularitat i la forta implicació dels milers de persones que hi prenen part. 

Tot seguit podeu consultar l'agenda amb tot el programa d'actes del Carnaval de Tarragona 2020.

 

PROGRAMA D’ACTES

Divendres 14 de febrer

8.30 h. Mercat Central i Mercat de Torreforta. Concurs de dibuix per a infants de 5 i 12 anys. Què haureu de dibuixar? Els aliments o les receptes de la temporada carnavalera: la coca de llardons i els aliments fets amb ous i carn de porc, com la botifarra d’ou i la truita, són els plats estrella del Dijous Gras. El Dimecres de Cendra les sardines i les arengades són les grans protagonistes. Les verdures, totes les receptes amb bacallà i els bunyols de vent són els menjars típics de la Quaresma. Aconsegueix la teva làmina i colors al servei de consigna del Mercat Central de Tarragona o al Mercat Municipal de Torreforta. Entrega la teva làmina abans del divendres 21 de febrer al mateix lloc que l’has recollit. Per a més informació i les bases del concurs, consulta les xarxes socials dels mercats. 

Organitza: Mercat Municipal de Torreforta, Mercat Central de Tarragona i ESPIMSA

17 h. Edifici COT, c. Reding, 14. De viatge fa 116 anys! Descobreix el Costa Cooperativa i embarca amb nosaltres. Enguany l’edifici de la Cooperativa Obrera Tarraconense també es disfressa i aquests dies es convertirà en un flamant vaixell modernista. Converteix-te en un mariner de la nostra tripulació participant en els actes programats en aquest Carnaval 2020 per poder seguir fent funcionar aquest vaixell cultural.

Organitza: Cooperativa Obrera Tarraconense (COT)

21 h. Tarraco Arena, c. Mallorca, 18. Miki Núñez en concert. Miki Núñez arribarà a Tarragona en el marc de la gira de presentació del seu disc de debut, Amuza, publicat el setembre del 2019. La gira de presentació del seu primer disc inclou totes les cançons de l’àlbum, així com algunes de noves. Les seves actuacions barregen influències del mestissatge, el reggae, l’ska i el pop llatí.

Preus: 20 € (més despeses de gestió)

Entrades: www.ticketplus.cat i www.tap.cat a les oficines de Correus

Organitza: Abril Producciones 

Carnaval Tarragona Rua dissabte 2019
El Carnaval de Tarragona s'allargarà fins al 25 de febrer. | Àngel Ullate

Dissabte 15 de febrer. El Xarró

12 h. Carrer de l’Enrajolat. Primer vermut musical de Carnaval amb el grup Sebastià Puntí Band, grup amb música fresca que barreja diferents estils musicals.

Organitza: Casal Popular La Sageta de Foc

14.30 h. Carrer de l’Enrajolat. Carnaval gastronòmic. Xarronada Popular. Un any més, i ja en són cinc, el Casal Popular La Sageta de Foc ens ofereix el xarró, l’escudella típica tarragonina del Carnaval. Vine a tastar-lo!

Preu: sòcies, joves i aturades, 6 €; les restants, 8 €  (inclou plat de xarró, beguda i postres)

Inscripcions: activitats.sagetadefoc@gmail.com

Organitza: Casal Popular La Sageta de Foc

17.30 h. Totem Cafè, Rambla Vella, 15. Concurs infantil de disfresses. Si voleu passar una tarda divertida, com a prèvia del Carnaval, acosteu-vos disfressats al Totem Cafè. Hi haurà animació, titelles, minidisco i coca amb xocolata per a tota la canalla. Una tarda molt especial enfocada als petits de la casa.

Entrada lliure, limitada a l’aforament de la sala

Organitza: Totem Cafè

Patrocina: Amics de la Part Alta

Col·labora: Bar Restaurant Toful i Restaurant El Encuentro

18 h. Casal Popular La Sageta de Foc, c. de la Nau, 11. Inauguració de l’exposició fotogràfica “¡Lo que Chávez nos dio, nadie nos lo quita, carajo!”, sobre Veneçuela i sobre el Xile actual.

Organitza: Casal Popular La Sageta de Foc

18 h. Portal del Roser. Visita guiada familiar: La Tarragona desapercebuda. Sovint passem per davant d’indrets on mai ens hem aturat a preguntar-nos-en l’origen, el nom o la ubicació perquè sempre han format part del nostre paisatge urbà. Amb aquesta ruta per la Part Alta podràs identificar a partir d’ara espais i llocs que formen part de la nostra història i que tan sovint passen desapercebuts per al ciutadà corrent. La visita es farà acompanyada per un guia oficial habilitat per la Generalitat de Catalunya. Punt de trobada: font de la via de l’Imperi Romà.

Durada: 1.30 h, aproximadament

Preu: 7,50 € per persona; menors de 14 anys, gratuït 

Inscripcions: taquilla.coop

Organitza: www.catvisit.com 

18.30 h. Casal Popular La Sageta de Foc, c. de la Nau, 11. Actuació musical de la cantautora Akila, que ens oferirà un repertori de versions amb contingut de crítica social.

Organitza: Casal Popular La Sageta de Foc

20 h. Teatre el Magatzem - COT, c. Reding, 14. Kintsugi. El kintsugi és una tècnica d’origen japonès per arreglar fractures de la ceràmica amb vernís de resina empolvorat o barrejat amb pols d’or, plata o platí. Forma part d’una filosofia que planteja que els trencaments i les reparacions són part de la història d’un objecte, i que han de mostrar-se en lloc d’ocultar-se; i a més, fer-ho per embellir l’objecte, posant de manifest la seva transformació i història. Dos artistes genuïns, Jesús Blanco i Gerard Marsal, ens introduiran en la nova “dansa cor”, que no entén d’etiquetes ni de judicis. 

Preu: 15 €

Venda d’entrades: www.tarracoticket.cat i taquilles del Teatre Tarragona, i una hora abans de l’inici de l’espectacle al mateix recinte

Organitza: Cooperativa Obrera Tarraconense (COT)

22 h. La Herrería, c. Mallorca, 18. Adrián Sánchez i Adelaida Guerrero. Espectacle de flamenc tradicional amb el bailaor internacional Adrián Sánchez, que a més és director, mestre i coreògraf a la seva escola de ball flamenc a Granada. L’acompanyarà Adelaida Guerrero, gran bailaora tarragonina amb una llarga trajectòria en la seva carrera, durant la qual ha treballat a la companyia de la bailaora Belén López i ha recorregut el món amb el seu art.

Preu: 15 €

Venda d’entrades: www.tarracoticket.cat i taquilles del Teatre Tarragona, i una hora abans de l’inici de l’espectacle al mateix recinte

Organitza: La Herrería

Carnaval Tarragona 2019: Les millors fotos de la rua de diumenge
Desenes d'actes conformen un programa molt extens. | Àngel Ullate

Diumenge 16 de febrer

La Disfressa d’Or

10.30 h. Portal del Roser. Visita guiada familiar: La Tarragona desapercebuda. Sovint passem per davant d’indrets on mai ens hem aturat a preguntar-nos-en l’origen, el nom o la ubicació perquè sempre han format part del nostre paisatge urbà. Amb aquesta ruta per la Part Alta podràs identificar a partir d’ara espais i llocs que formen part de la nostra història i que tan sovint passen desapercebuts per al ciutadà corrent. La visita es farà acompanyada per un guia oficial habilitat per la Generalitat de Catalunya. Punt de trobada: font de la via de l’Imperi Romà.

Durada: 1.30 h, aproximadament

Preu: 7,50 € per persona; menors de 14 anys, gratuït

Inscripcions: taquilla.coop 

Organitza: www.catvisit.com

19.30 h. Tarraco Arena, c. Mallorca, 18. La Disfressa d’Or. La Disfressa d’Or es consolida com un dels actes principals del Carnaval tarragoní, i el seu tret de sortida. Les quinze comparses participants lluiran les seves millors gales en un desplegament únic. Sens dubte, un dels actes que ha agafat més cos al Carnaval de Tarragona, un concurs per poder veure i gaudir les millors disfresses individuals. Enguany la gala serà presentada per la Mega Pubilla, personatge ja conegut al Carnaval tarragoní i que hem pogut veure en diferents formats. La vedet catalana del segle XXI, interpretada per Eduard Molina.

Comparses participants (per ordre alfabètic): Amics de la Part Alta, AV La Unió, AV Residencial Palau - Torres Jordi, Carmelites, Colours Fantasy, Cromatic Fusion, Disc 45, Escola de Dansa i Comparsa Grup Aerodance, Fotem-li Canya, La Ballaruga, Magic Dansa, Nou Ritme, Petada & Peripatètics, Platinum i Spectrum Comparsa i la participació especial de Som i Serem Urban Style i Sinhus Sport.

Preu de les entrades: anticipades, 12, 15 i 18 € (més despeses de gestió), a la venda al web www.ticketplus.cat i a les oficines de Correus; a taquilla (2 hores abans de l’obertura de portes), 14, 17 i 20 €

Obertura de portes: 18 h

Organitza: Abril Producciones

Patrocina: Parc Central

Acte retransmès en directe per Ràdio Ciutat de Tarragona a www.rctgn.cat. La gala serà gravada per Tac12 i emesa per la televisió durant la setmana del Carnaval. 

Dimarts 18 de febrer

10 h. Plaça de la Font. Bastiment de la Bota. L’Associació per a la Conservació de Figures Festives instal·larà la Bota i les seves connotacions satíriques per exposar-la al públic fins a la seva crema per l’enterrament del Rei Carnestoltes i la seva Concubina.

Organitza: Associació per a la Conservació de Figures Festives

Col·labora: De Muller SA

12 h. Plaça de la Font. Presentació del Ninot i la Ninota, per l’Associació per a la Conservació de Figures Festives, i els Sèquits del Rei Carnestoltes i de la Reina Concubina, a càrrec de les comparses Sinhus Sport i Som i Serem Urban Style, respectivament.

Organitza: Associació per a la Conservació de Figures Festives

Carnaval Tarragona: Disfressa d'or 2019
La Disfressa d'Or és un dels moments més esperats. | Àngel Ullate

Dimecres 19 de febrer 

L’entrada a la ciutat del Carnestoltes i la Concubina

18 h. Des de la plaça Corsini. Entrada del Rei Carnestoltes XXXIX, la seva Concubina XXVI i els Sèquits. La plaça Corsini es consolida com l’espai on es podrà veure per primer cop el Rei Carnestoltes i la Concubina. Estigueu atents a la porta principal del Mercat Central perquè, tot just quan soni l’última nota de l’Amparito, sortiran per fer el recorregut que els portarà al Teatre Tarragona. Allí començaran el seu regnat, ple de disbauxa i diversió.

Recorregut: pl. Corsini, c. Cañellas i Rambla Nova fins a l’alçada del Teatre Tarragona

Organitzen: Comparses Sinhus Sport i Som i Serem Urban Style

19.30 h. Teatre Tarragona, Rambla Nova, 11. Gala del Rei Carnestoltes, la seva Concubina i els Sèquits. Després del breu recorregut, en què haurem conegut el Rei Carnestoltes i la Concubina amb tota la seva esplendor, les comparses Sinhus Sport i Som i Serem Urban Style ens oferiran un espectacle ple de ball, sàtira i algunes sorpreses. Sense oblidar-nos de la vara de comandament, que serà entregada al Rei Carnestoltes i la Concubina per part del consistori.

Preu: 2 €

Entrades: www.tarracoticket.cat i a les taquilles del Teatre Tarragona en el seu horari habitual (a partir del dijous 6 de febrer, a les 11 h)

Organitzen: Comparses Sinhus Sport i Som i Serem Urban Style

21.30 h. Teatre Tarragona, Rambla Nova, 11. Segona sessió de la Gala del Rei Carnestoltes, la seva Concubina i els Sèquits. Per si us quedeu sense entrada en la primera sessió, en teniu una altra per gaudir d’aquest espectacle únic. 

Preu: 2 €

Entrades: www.tarracoticket.cat i a les taquilles del Teatre Tarragona en el seu horari habitual (a partir del dijous 6 de febrer, a les 11 h)

Organitzen: Comparses Sinhus Sport i Som i Serem Urban Style

Dijous 20 de febrer 

Dijous Gras

7 h. Interior del Mercat de Torreforta. Carnaval gastronòmic. Tast de botifarra d’ou. Carn, ous, budells i pebre són els ingredients necessaris per fer la botifarra d’ou. Elaborada als obradors dels paradistes del Mercat, ells mateixos ens conviden a fer un tast d’aquest menjar tradicional del Carnaval. Fins a exhaurir-ne les existències.

Organitzen: Mercat Central i Gremi de Cansaladers i Xarcuters de les Comarques Tarragonines 

Col·laboren: Mercat Municipal de Torreforta i ESPIMSA

9 h. Rambla Nova, davant de Teresianes. Carnaval gastronòmic. La coca de llardons. Ha arribat el dia de tastar un dels productes més típics del Carnaval: la coca de llardons. Acosteu-vos a tastar-la a la parada de la Colla La Bota.

Organitza: Colla La Bota

Col·labora: Fleca Flaqué

9 h. Plaça de la Font. Carnaval gastronòmic. La coca de llardons. Enguany la Colla La Bota incorpora un nou punt de venda de l’àpat gastronòmic del Carnaval, fins a esgotar-ne les existències.

Organitza: Colla La Bota

Col·labora: Fleca Flaqué

9 h. Inici del Tombet del Rei Carnestoltes i la Concubina per les diferents escoles i llars infantils.

Organitzen: Sinhus Sport i Som i Serem Urban Style

12.05 h. Interior del Mercat Central. Carnaval gastronòmic. Tast de botifarra d’ou, fins a esgotar-ne les existències.

Organitzen: Mercat Central i Gremi de Cansaladers i Xarcuters de les Comarques Tarragonines

Col·laboren: Mercat Central de Tarragona i ESPIMSA

22.30 h. Totem Cafè, Rambla Vella, 15. Música llatina en viu amb el grup Latin Show. Els Amics de la Part Alta, com sempre, estan al costat del Carnaval i volen celebrar-ho amb tots vosaltres!

Entrada lliure, limitada a l’aforament de la sala

Organitzen: Totem Cafè i Amics de la Part Alta

Patrocinen: Totem Cafè, Restaurant L’Àncora i Estanc Casc Antic

Col·labora: Bar Restaurant Tòful

Carnaval Tarragona: Disfressa d'or 2019
El Carnaval de Tarragona és un dels més destacats. | Àngel Ullate
 

Divendres 21 de febrer

El Carnaval dels Petits

8.30 h. Mercat Central de Tarragona. Inici del concurs “Vivim el Carnaval al Mercat”, dirigit a paradistes que hagin guarnit el seu establiment. Hi haurà dues categories: premi individual i premi col·lectiu.

9 h. Inici del Tombet del Rei Carnestoltes i la Concubina per les diferents escoles i entitats de la ciutat.

Organitzen: Sinhus Sport i Som i Serem Urban Style

13.30 h. Mercat Central. El Rei Carnestoltes i la Concubina visiten el Mercat Central per fer el vermut i puntuar les millors parades participants del concurs “Vivim el Carnaval al Mercat”.

16.30 h. Plaça de la Font. El Carnaval dels Petits: MusiCarnestoltes. El grup Passaband de l’Escola Municipal de Música de Tarragona ens ofereix un repertori de músiques festives per als més petits per arrencar la jornada més infantil del Carnaval.

16.30 h. Plaça de la Font. El Carnaval dels Petits: tallers infantils. A ritme del MusiCarnestoltes, podreu gaudir d’uns tallers on podreu fer el taller de slime o maquillar-vos de la manera més divertida al taller de pintacares.

Preu dels tallers: slime; 2 €; pintacares, 1€

Organitza: Associació EFE-C Produccions

17 h. Plaça de la Font. El Carnaval dels Petits: espectacle infantil Music History, amb Creatics. Música i coreografies per a la canalla, acompanyats dels personatges més animats i divertits. Veniu disfressats per gaudir de valent a la festa petita del Carnaval!

18 h. Inici del Tomb del Rei Carnestoltes i la Concubina per les diferents seus socials.

Organitzen: Comparses Sinhus i Som i Serem Urban Style

18.15 h. Plaça de la Font. El Carnaval dels Petits: MusiCarnestoltes. I perquè els més petits segueixin amb la festa, ara és el torn de la Banda d’Instruments Tradicionals Àngels i Dimonis de l’AMTP El Tecler, que ens farà gaudir d’allò més bé amb un repertori de músiques tradicionals!

19 h. Magatzem Social AV del Port, c. Sant Miquel, 19. Concurs i festa de disfresses del Carnaval 2020 al barri del Port. Gaudeix del Carnaval al barri del Port amb el concurs i festa de disfresses en les categories infantil, juvenil i adult, tant individual com en grup. I no et perdis la visita del Rei Carnestoltes i la Concubina amb les comparses Sinhus Sport i Som i Serem Urban Style. Seguidament, fins que el cos aguanti, festa de disfresses amb música i servei de refrigeri. T’hi esperem! 

Inscripcions: jovesdelport@hotmail.com; més informació: www.tgnbarridelport.blogspot.com

Organitzen: AV del Port de Tarragona i Blog Barri del Port

19 h. Plaça de la Font. La Farra dels Ninots. Plantada. Els Ninots es planten a la plaça per fer l’escalfament de la farra. En aquest moment i fins a l’hora d’inici de l’acte, podreu adquirir els tiquets per al recorregut a un preu de 10 €, amb tall de pizza inclòs.

Organitzen: Colla La Bota i Amics de la Part Alta

20 h. Plaça de la Font amb Portalet. La Farra dels Ninots. 5a edició d’un dels actes més festiu des de la seva recuperació. La Colla La Bota convida tots els tarragonins i forans a conèixer uns quants racons etnogastronòmics de la ciutat acompanyats dels Ninots del Rei del Carnaval i la seva Concubina, que sempre tenen ganes de festa. Veniu disfressats i acompanyeu-los en el seu recorregut amb la xaranga castellonenca Los Mataos. No t’ho perdis!

Venda de tiquets anticipada als establiments col·laboradors.

Itinerari: c. Major, c. Cuirateries, pl. Mossèn Salvador Ramon i Vinyes, c. Ventallols, pl. del Fòrum, c. Merceria, c. Pare Iglésias, c. Nou del patriarca, pla de la Seu, c. Major, c. de la Nau, bda. Pescateria, c. Cós del Bou, pl. Sedassos, bda. Misericòrdia, c. Portalet, c. Sant Agustí i pl. Verdaguer

Organitzen: Colla La Bota i Amics de la Part Alta

Col·laboren: Estrella Damm, La Morada, Playoff Tapes i Copes, El Solet, Sha, Casal Popular La Sageta de Foc, Pizzeria Els Sedassos, Totem Cafè i Cafeteria Verdaguer

21 h. Teatre El Magatzem - COT, c. Reding, 14. Xirigotes amb Los Soñadores i la Xirigota Femenina de Tarragona. Teatre El Magatzem del Costa Cooperativa ens ofereix submergir-nos en un somni on viatjarem pels carnavals de la mà de dues grans comparses. La primera ens reivindica que sempre hi ha una Caleta, siguem allà on siguem. I la segona ens presenten enguany Ahora que estamos tan a gustito, espectacle de Carnaval amb el repertori típic de les agrupacions gaditanes. Amb molta sàtira i humor, busquen fer reflexionar l’espectador sobre temes d’actualitat, fent ús de les modalitats de xirigota i comparsa. Recomanat per a tothom a qui li agradi aquest gènere d’humor, crítica i sàtira a l’estil purament gadità.

Preu: 3 €

Organitza: Cooperativa Obrera Tarraconense

23 h. Plaça Verdaguer. Festa del 35è aniversari de la Colla la Bóta . Per acabar la Farra dels Ninots, us proposem que ens acompanyeu tot celebrant el 35è aniversari de la Colla la Bóta amb una mica de música a un espai on el Rei i la Concubina puguin acabar la nit amb els últims balls a la plaça després de l’excel·lent acompanyament de la xaranga pels carrers de la ciutat. Seguiu-nos!

Organitzen: Colla La Bota i Amics de la Part Alta

24 h. Antic Hostal del Sol, pg. de Sant Antoni. Carnaval matalasser especial 50è aniversari. Vine a gaudir del Carnaval amb els Xiquets de Tarragona. Disfressa’t amb els nostres colors i compartirem l’alegria de tants anys de castells i festa!

Organitza: Colla de Castellers Xiquets de Tarragona

 

Dissabte 22 de febrer

La Rua de l’Artesania

10 h. Plaça del Rei. Recepció d’andròmines del Pajaritu. Arribada i estacionament dels participants, que podran lluir les seves satíriques i divertides obres d’art, i els espectadors podran admirar-les abans que passin a l’acció.

Organitza: Associació d’Amics de la Colla Jove

10.30 h. Sant Pere i Sant Pau. Des del Centre Cívic, camí del Pont del Diable, s/n. Rua de Carnaval de Sant Pere i Sant Pau, amb la participació de la Comparsa La Unió, grup de ball Flashdance, Escola de Ball Menchu i Montse, Escola Bressol El Niuet, Bailaimet - Flamenco Azabache i grup de ball Dreams Dance.

Itinerari: tram baix de la Rambla del barri, església, pl. de la Sardana, camí Pont del Diable fins a arribar al Centre Cívic

Organitza: AV La Unió

11 h. Moll de Costa, davant del Tinglado 1. T’agrada patinar? Vols gaudir del Carnaval sobre rodes? Vine a la ruta de Carnaval en patins! La trobada es farà a les 10.30 h al Moll de Costa, i a les 11 h (puntuals!) tindrà lloc la sortida per iniciar la ruta, que anirà per la Rambla fins al Balcó del Mediterrani, on es farà una petita pausa i es tornarà. Per participar-hi cal tenir un nivell mitjà de patinatge i portar casc i proteccions.

Més informació: patinatge@gimnasticdetarragona.cat 

Organitza: Club Gimnàstic de Tarragona

11 h. Sant Salvador i Sant Ramon, av. Sant Salvador, a l’altura del CAP. Rua de Carnaval de Sant Salvador i Sant Ramon. Amb la participació de Disc 45, Col·lectiu de Dones de Sant Salvador, ADC Grup Aerodance, AMPA Escola i Centre Obert i Ludoteca del Centre Cívic.

Organitza: AV de Sant Salvador i Sant Ramon

11 h. Plaça del Rei. Inici de la XV Baixada del Pajaritu i la VI Pujada del Pajaritu. Podrem veure en acció totes les andròmines participants, amb les seves trepidants baixades. Som-hi!

Itinerari: bda. Pescateria, c. Cós del Bou, bda. Misericòrdia, c. de la Nau i pl. del Rei

Inscripcions i bases: jovedetarragona.cat i Pastisseria Conde (c. Comte de Rius, 5)

Organitza: Associació d’Amics de la Colla Jove

11.30 h. Torreforta. Rua de Carnaval de Torreforta. Amb la participació de les comparses AV L’Albada, La Ballaruga, Fotem-li Canya, Colours Fantasy, Sinhus Comparsa, Màgic Dansa, Spectrum i Platinum.

Itinerari: c. Riu Fluvià, passant pels carrers Menorca, Gran Canària, Illes Balears, Gaià, Montblanc i Prades, per arribar finalment al c. Riu Fluvià

Organitza: AV Progressista de Torreforta

12 h. Carrer Cós del Bou. JoVermut Carnavalesc amb PD Peting. Música festiva i concurs de disfresses en grup, parelles o individual, amb premis per als guanyadors.

Organitza: Associació d’Amics de la Colla Jove

12 h. Moll de Costa, 1. Gran festa de Carnaval dels Xiquets del Serrallo. Festa oberta a grans i petits! Un grup d’animació infantil farà ballar i vibrar a tothom, amb festa de confeti i concurs de disfresses, tant individual com en grup, i vermut i servei de bar durant tot el matí. No et quedis a casa i vine a gaudir del carnaval 2020 amb nosaltres. T’hi esperem!

Organitza: Xiquets del Serrallo 

12 h. Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau, camí del Pont del Diable, s/n. Esmorzar popular amb coca i xocolata.

Organitza: AV La Unió 

12.30 h. Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau, camí del Pont del Diable, s/n. Concurs de disfresses per edats.

Inscripcions: a partir de les 10 h, al mateix Centre Cívic

Organitza: AV La Unió

12.30 h. Carrer Cós del Bou. Entrega de premis de la XV Baixada del Pajaritu.

Organitza: Associació d’Amics de la Colla Jove

13 h. Local social de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, c. Cós del Bou, 23. Carnaval Lila. Concurs de disfresses per a la canalla de tota la ciutat, animació infantil i pluja de confeti. Lluïu les vostres disfresses!

Organitza: Associació d’Amics de la Colla Jove

13 h. La Cantonada, c. Fortuny 23. Fideuada Carnavalesca. La tripulació del Cafè La Cantonada ha organitzat una vetllada gastromusical per a tots els passatgers que pugin a bord. DJ Rayo prendrà el timó de la cruïlla entre els carrers Reding i Fortuny. Vine amb la teva disfressa i participa del nostre particular Concurs de Disfresses.

Organitzen: Cafè Restaurant La Cantonada i Cooperativa Obrera Tarraconense

16.30 h. Sala Zero, c. Sant Magí, 12. Gran tardeo de Carnaval amb Hal9000. 

Entrada lliure, amb consumició mínima

Organitza: Sala Zero

17.30 h. Avinguda Ramón y Cajal, davant del Parc Central i la Necròpolis. Arribada de les carrosses participants en la Rua. Podreu veure en exposició totes les carrosses que participen en la Rua abans de la seva sortida.

18 h. Des de l’avinguda Ramón y Cajal i cap a l’avinguda Catalunya. La Rua de l’Artesania, amb comparses, comparsers, carrosses, senyeres, penons i els Sèquits del Rei i de la Concubina. El recorregut iniciat fa uns anys es consolida, i serveix per veure amb tot el lluïment necessari les comparses que fa tants dies que treballen.

Itinerari amb indicació horària aproximada de l’arribada de la primera comparsa: av. Ramón y Cajal, Rambla Nova (18.30 h), c. Rovira i Virgili, pl. Anselm Clavé (19.15 h) i av. Catalunya a l’altura del Campus URV (19.45 h)

19 h. Casal Popular La Sageta de Foc, c. de la Nau, 11. Actuació de la Xirigota de dones de Tarragona Ahora que estamos tan a gustito. Xirigotes amb humor i crítica social feta per dones al Casal Popular La Sageta de Foc.

Organitza: Casal Popular La Sageta de Foc

Revetlles de Carnaval

24 h. Carrer Cós del Bou. La Revetlla de Carnaval amb l’Orquestra Zapping. Veniu a gaudir amb les vostres disfresses de la revetlla de Carnaval, de la mà de l’Associació d’Amics de la Colla Jove, aquesta nit de disbauxa a la nostra ciutat. Aquest cop la revetlla anirà a càrrec de l’Orquestra Zapping, amb el seu repertori de músiques festives.

Organitza: Associació d’Amics de la Colla Jove 

24 h. Totem Cafè, Rambla Vella, 15. Opening Party Carnival. Festa de disfresses amenitzada per la comparsa dels Amics de la Part Alta, amb un repàs de les millors músiques carnavalesques. A les 2 h, concurs de disfresses individual i per grups.

Organitza: Amics de la Part Alta

Col·laboren: Frankfurt El Surtidor i Discoteca Totem

24 h, Sala Zero, c. Sant Magí, 12. Carnaval total a la zero!, amb Masked DJs.

Entrada lliure, amb consumició mínima

Organitza: Sala Zero

Diumenge 23 de febrer

La Rua de Lluïment

11 h. Balcó del Mediterrani. Fotografia’t amb els personatges de Harry Potter. Harry, Ron, Hermione i molts més protagonistes de la pel·lícula seran presents en la seva versió més carnavalera al Balcó del Mediterrani per viure la màgia i la fantasia amb els protagonistes d’una de les sagues més exitoses de la història del cinema. Aneu amb compte! Els primers que arribin tindran un obsequi!

Organitza: Associació Colours Fantasy

Col·laboren: La Satànica de Sant Andreu i Pastisseria Trill

12 h. Rambla Nova, davant del Teatre Metropol. Animació Infantil. Arriba’t a la carpa de l’Associació EFE-C Produccions, on podràs fer-te fotografies amb els personatges infantils de Batman i Poppy. 

Organitza: Associació EFE-C Produccions

18 h. Avinguda Ramón y Cajal, davant de Parc Central i la Necròpolis. La Rua de Lluïment. La rua de les comparses més espectaculars, així com els Sèquits del Carnestoltes i de la Concubina.

Itinerari amb indicació horària aproximada de l’arribada de la primera comparsa: av. Ramón y Cajal, Rambla Nova (18.30 h), c. Rovira i Virgili, pl. Anselm Clavé (19 h) i av. Catalunya a l’altura del Campus URV (19.30 h)

Dilluns 24 de febrer

El Judici

8.30 h. Mercat Central i Mercat Municipal de Torreforta. A l’espera de saber-se el veredicte del jurat, tindrà lloc durant tot el dia el tercer sondeig a peu de Mercat. Quina comparsa serà l’encarregada de portar el regnat de l’any 2021? Us hi esperem perquè pugueu dir-hi la vostra. Comptarem amb la presència de la Concubina i del Rei Carnestoltes durant el dia, que aprofitaran el moment per entregar els premis als guanyadors del concurs “Vivim el Carnaval als mercats”. 

20 h. Antiga Audiència, pl. Pallol, 3. El Judici del Rei Carnestoltes. Ha arribat el moment que el Rei Carnestoltes pagui pels seus pecats, i de rebot alguns dels protagonistes de l’últim any a la ciutat de Tarragona. Qui serà enguany l’encarregat de jutjar el Rei Carnestoltes? De ben segur que serà de la manera més còmica i satírica. Aconseguirà el Rei deslliurar-se del tràgic final dels seus antecessors? Veniu a conèixer el veredicte de primera mà.

Acte gratuït amb aforament limitat. Obertura de portes a les 19.45 h.

Organitza: Colla La Bota

Certamen Drag Queens & Drag King

21.30 h. Teatre Tarragona, Rambla Nova, 11. 15è Certamen Drag Queens & Drag King. Enguany els Drag Queens i Drag Kings es traslladen al Teatre Tarragona per facilitar l’assistència de més públic. Podreu gaudir de noves modalitats (Drag Queen Fashion i Drag Global Show), i alhora es podran veure els diferents formats que poden tenir les Drags.

Inscripcions i bases: www.certamendragqueen.com i www.tarragonadrag.com

Venda d’entrades: www.tarracotiquet.cat i a les taquilles del Teatre Tarragona en el seu horari habitual (a partir del dijous 6 de febrer, a les 11 h) 

Preu: 10 €

Organitza: Amics de la Part Alta

Col·labora: Adele Dance Art Studio

Patrocinen: Totem Cafè, Disco Totem, diari La República Checa, Gimnàstic de Tarragona, Restaurant Tòful i Rehabilitació Moncunill

Dimarts 25 de febrer

El Dol, l’Enterrament i la Crema

10 h. Des de l’Antic Ajuntament, carrer Major, 39, i en direcció a la plaça de la Font. Les esqueles: Mascarada del Dol (per la Colla La Bota) i Ministrers del Camp i del Llamp.

Organitza: Colla La Bota

11.30 h. Mercat Central. Arribada de la Mascarada del Dol i dels Ministrers del Camp i del Llamp per compartir amb tothom aquest moment tan trist.

Organitza: Colla La Bota

17.30 h. Antic Ajuntament, carrer Major, 39. Obertura de la casa mortuòria i vetlla del fèretre del Carnestoltes. Per tal de donar l’últim comiat al Rei i la Concubina, es podrà accedir a la vetlla en els horaris següents: 18, 18.30, 19 i 19.30 h (aforament limitat).

Organitza: Colla La Bota

20.45 h. Plaça de les Cols, casa mortuòria,  Antic Ajuntament, c. Major, 39. Concentració de les comparses del dol, ploraneres, Ball de Diables, Drac, Bou, Víbria, Griu, Colla Diables Voramar del Serrallo, timbalers diversos, Mascarada del Dol, els Cremallers de teia i els Sèquits del Carnestoltes i de la Concubina amb Grallestoltes i la Cobla de Llardons del Tecler.

20.50 h. Plaça de les Cols. Lliurament del Testament a Llucifer, notari reial, per part del dol de la Colla La Bota i la Cobla de Llardons del Tecler. Tot seguit, els grups es dirigiran, amb carretilles i sortidors, cap a la plaça de la Font.

Itinerari: pl. de les Cols, c. Major, bda. Misericòrdia i pl. de la Font

21.45 h. Plaça de la Font. Lectura del Testament del Carnestoltes per part de Llucifer, notari reial.

22 h. Plaça de la Font. L’enterrament del Rei Carnestoltes amb la Crema del Ninot, la Ninota i la Bota encesa pels Cremallers. L’Enterrament comptarà amb la presència de les comparses del dol, ploraneres amb carxofes i espelmes, Ball de Diables, Drac, Bou, Víbria, Griu i Colla Diables Voramar del Serrallo, Mascarada del Dol, Cremallers i Sèquits del Carnestoltes i de la Concubina.

Tot seguit, plaça de la Font. Veredicte del concurs de comparses i lliurament dels guardons, penons i cremallers: primer classificat, segon classificat i tretze tercers classificats ex aequo, a més dels de participació, constància i anècdota.

23.50 h, aproximadament. Campanar de la Catedral. Toc de Quera o entrada a la Quaresma.

I DESPRÉS DE CARNAVAL…

Del 29 de febrer a l’11 d’abril

19.15 h, interior del Mercat Central de Tarragona. Espectacle familiar La Vella Quaresma del Mercat. És temps de dejuni i abstinència, allò que popularment s’anomena fer magre. Per segon cop, s’introdueix aquesta representació gràfica de la Quaresma a Tarragona, que durarà fins a Setmana Santa a les instal·lacions modernistes. Un espectacle de la companyia Genovesa Narratives Teatrals (guió i posada en escena) i de l’Associació Cultural (H)istrionis Teatre (interpretació de diferents actors i actrius). Duració: 25 minuts. L’espectacle s’oferirà durant set dissabtes: 29 de febrer, 7, 14, 21 i 28 de març, i 4 i 11 d’abril.

Més informació de la resta d’accions i promocions a les xarxes socials i a www.mercatcentral.cat.

Organitzen: Mercat Central de Tarragona i ESPIMSA