El programa d'actes de la Festa Major de Santa Tecla 2019 a Tarragona

Tots els actes i els horaris de la Festa Major de Santa Tecla 2019 a Tarragona

Tarragona ja està a punt per celebrar la Festa Major de Santa Tecla 2019 amb un programa amb més de 450 actes per a tots els gustos!  Consulteu el programa sencer tot seguit:

Programa d'actes de Santa Tecla 2019

ACTES PREVIS

Del 2 al 7 de setembre, a la sala d’actes de l’Antiga Audiència i per cinquè any consecutiu, els Rossinyols de Tarragona organitzen el Taller Coral de Santa Tecla, on prop de cinquanta nens i nenes d’entre 3 i 16 anys podran gaudir d’uns matins plens de música, dansa, jocs i manualitats i prepararan una cantata que es farà el dia 24 de setembre al local de la Colla Jove Xiquets de Tarragona. També tindran la visita d’alguns directors i components de corals reconegudes. Més informació i inscripcions: rossinyols.tgn@gmail.com. Horari: de 9 a 14 h. Preu: 25 € (amb reducció a 20 € a partir del primer germà)

Organitza: Associació Cor Ciutat de Tarragona

Dimecres 4 de setembre

19.30 h, Tinglado 1, Moll de Costa. Festa del sisè aniversari de la revista Fet a Tarragona i presentació del número 37 de la publicació: 40 anys de la recuperació democràtica de la Festa (1979-2019) i el seu futur a través de la Santa Tecla Petita. En el decurs de l’acte es farà el lliurament de les Distincions Fet 2019 al Festival Internacional de Teatre de Tarragona i al Nàstic Genuine.

Organitza: Fet a Tarragona

Col·labora: Port de Tarragona

Divendres 6 de setembre

17 h, Antiga Audiència, pl. del Pallol, 3. Inscripcions per al joc de rol L’assassí de la pastanaga. Fins a les 21 h. Més informació a Facebook (pastanaga.tarragona) i Instagram (@pastanaga_tgn). Preu: 3 €.

Organitza: Agrupament Escolta i Guia Xaloc

Dissabte 7 de setembre

10 h, Antiga Audiència, pl. del Pallol, 3. Inscripcions per al joc de rol L’assassí de la pastanaga. Fins a les 13 h. Més informació a Facebook (pastanaga.tarragona) i Instagram (@pastanaga_tgn). Preu: 3 €.

Organitza: Agrupament Escolta i Guia Xaloc

11 h, pl. Corsini. El Futur és Jove. Vine a gaudir d’aquesta festa infantil amb les diferents activitats pensades per a la canalla de la nostra ciutat. Enguany tornarà a ser una jornada plena de moltes sorpreses. No hi faltis!

Organitza: Colla Jove Xiquets de Tarragona

Col·labora: Associació d’Amics de la Colla Jove

17 h, pl. Corsini. El Futur és Jove. Vine a gaudir de la festa infantil de la Colla Jove!

Organitza: Colla Jove Xiquets de Tarragona

Col·labora: Associació d’Amics de la Colla Jove

18 h, Casa de la Festa, Via Augusta, 4. Visita guiada a la Casa de la Festa. Descobriu els secrets i les anècdotes del Seguici Popular a través d’aquest recorregut pels seus elements. Apta per a tota la família. Places limitades.

Organitza: Imaginautes Serveis Culturals

Diumenge 8 de setembre

11 h, Casa Canals (pati), c. d’en Granada, 11. Presentació de la imatge i els actes del 50è aniversari de la Colla de Castellers Xiquets de Tarragona.

Organitza: Xiquets de Tarragona

12 h, pl. del Rei. Assaig especial de Santa Tecla. S’acosta Santa Tecla i els Xiquets posem el turbo. Vine a viure l’autèntic esperit de Santa Anna.

Organitza: Xiquets de Tarragona

12 h, Casa de la Festa, Via Augusta, 4. Visita guiada a la Casa de la Festa. Descobriu els secrets i les anècdotes del Seguici Popular a través d’aquest recorregut pels seus elements. Apta per a tota la família. Places limitades.

Organitza: Imaginautes Serveis Culturals

12 h, pl. Verdaguer. Assaig de castells a la fresca. Vine a veure, i a donar-hi un cop de mà, un dels assajos més importants i ja tradicional de la temporada.

Organitza: Colla Jove Xiquets de Tarragona

14 h, antic Hostal del Sol, pg. de Sant Antoni. Dinar matalasser de Santa Tecla. Acabat l’assaig especial de Santa Tecla, toca agafar forces i brindar per la colla i la nostra patrona. Inscripcions per al dinar als assajos previs.

Organitza: Xiquets de Tarragona

18 h, Ateneu de Tarragona, c. Sant Magí, 4. Niu d’Art especial Onze de Setembre i Santa Tecla 2019.

Organitza: Ateneu de Tarragona

    

Dimarts 10 de setembre

19 h, c. Rebolledo, entre els carrers Sant Miquel i Cartagena. KukiTecla 2019 Open Air. Quarta edició de la festa més petarda de la Festa Major de la ciutat. La Part Baixa s'engalana per rebre Vayatella Versace i tot l'equip de Kuki per fer-vos passar la revetlla més sonada, amb moltes sorpreses i la especial actuació del Fran Coem, després del seu enorme éxit a Youtube i de les seves participacions televisives a "Tu Cara Me suena" i "Eurovisión", t'ho perdràs? Més informació a www.facebook.com/kukifriendly. Organitza: Kuki Events, Ass. Veïns Barri del Port Col·labora: Escola Dansa  Grup Aerodance - Escola de Ball Nou Ritme - Rives Pink, José Cuervo Tequila.

19.30 h, Ajuntament de Tarragona, Pati del Pou, pl. de la Font, 1. Assaig obert de canalla.

Organitza: Xiquets de Tarragona

20.30 h, Ajuntament de Tarragona, Pati del Pou, pl. de la Font, 1. Assaig obert de preparació de la diada de Santa Tecla: el Primer Diumenge.

Organitza: Xiquets de Tarragona

24 h, Premium Club, c. Rebolledo, 11. KukiTecla 2019 Edition. #Pontekuki amb regust a festa major! La festa friendly de Tarragona aterra a Premium Club amb tot un equip disposat a fer-te-la passar d'allò més bé, no et quedis sense entrada. Convidat Especial - Fran Coem - Música a càrrec de Lady Isa, Toni Vera, LaBonpreu & LaCaprabo i la inimitable Vayatella Versace. Més informació a www.facebook.com/ kukifriendly. Entrades: https://entradium.com/events/kukitecla-2019 (des de 10 €) Organitza: Kuki Events Col·labora: Rives 1880, Thunder Bitch.

Les quatre colles de la ciutat actuaran al Pla de la Seu amb motiu de la Diada nacional de Catalunya. | Rafael López Monné

 

Dimecres 11 de setembre. Diada Nacional de Catalunya

10 h, vestíbul del Teatre Tarragona, Rambla Nova, 11. Obertura de l’estand de Festes. Des d’avui i fins al dia de la Mercè, aquest espai acollirà l’aparador festiu i el punt d’informació de les festes de Santa Tecla 2019.

11.30 h, vestíbul del Teatre Tarragona, Rambla Nova, 11. Inauguració de l’exposició commemorativa dels deu anys del Club dels Tarraconins, un recorregut per la trajectòria d’aquesta entitat dinamitzadora dels tarragonins més petits.

Organitza: Club dels Tarraconins

12.30 h, pla de la Seu. Tradicional diada castellera de l’Onze de Setembre amb les quatre colles castelleres de la ciutat. Cada colla intervé per torn rotatiu, decidit prèviament per sorteig. La diada consta de tres rondes, i la colla que no completi les tres construccions pot disposar de fins a dues tandes més, mantenint sempre l’ordre sortejat.

19.30 h, Rambla Nova, davant del monument a la sardana. Ballada de sardanes de la Diada Nacional amb la Cobla Cossetània.

Organitza: Casal Tarragoní

Dijous 12 de setembre

18 h, Espai Salvador Fà i Llimiana, pl. Mitja Lluna. Taller de màscares i barrets. Enguany ampliem el taller i a més de les màscares podràs fer un barret, tot celebrant els 15 anys del Ball de Cossis. Poseu imaginació i ganes de passar-ho bé per estar a punt quan comenci la festa. Obert a tota la família!

Organitzen: Ball dels Set Pecats Capitals i Ball de Cossis

19 h, Diputació de Tarragona, sala Santiago Costa, pg. de Sant Antoni, 100. Presentació del setè volum de la col·lecció Els Contes del Seguici de Tarragona: Serrallonga, Déu vos guard, enguany dedicat al Ball de Serrallonga, amb textos de Pau Torres i il·lustracions d’Enric Martínez, editat per l’Associació d’Amics de la Colla Jove i Insitu Comunicació. Tot seguit, presentació de la mousse de la col·lecció, la dolça versió d’aquesta ja clàssica col·lecció de contes. La podeu degustar durant totes les festes.

Organitza: Associació d’Amics de la Colla Jove

Col·laboren: Insitu Comunicació, Pastisseria Conde i Diputació de Tarragona

19 h, Espai Turisme, c. Major, 37. Inauguració de l’exposició “XXV anys de la beguda de les festes”. La mamadeta fa 25 anys que es va instaurar com la nostra beguda de les festes de Santa Tecla. L’exposició vol mostrar una retrospectiva d’aquests 25 anys de barrilets, marxandatge i anècdotes relacionades amb la refrescant beguda i Tarragona.

Col·laboren: Port de Tarragona i Patronat Municipal de Turisme

Organitza: Chartreuse

19 h, Ajuntament de Tarragona, Pati del Pou, pl. de la Font, 1. Tertúlia sobre el pilar caminant. Per commemorar el 40è aniversari de pilars caminant matalassers, reviurem anècdotes i vivències amb alguns dels protagonistes d’aquests pilars.

Organitza: Xiquets de Tarragona

20.30 h, pl. de les Cols. Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Assaig especial de pilar caminant.

Organitza: Castellers de Sant Pere i Sant Pau

Divendres 13 de setembre. Santa Tecla a les Escoles i als Hospitals i la Crida

Per anar escalfant els motors festius els primers dies de Santa Tecla, res millor que l’activitat que ha ajudat els nens i nenes a conèixer les interioritats d’alguna de les entitats del nostre Seguici Popular: la Santa Tecla a les Escoles, enguany amb més entitats que mai i algunes de noves! Des de l’any 2013, el projecte també arriba als hospitals a través de la Santa Tecla als Hospitals. La festa s’intenta fer present a tot arreu.

9.30 h, La Salle Tarragona. Santa Tecla a les Escoles. Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau a les Escoles.

9.30 h, Col·legi El Carme. Santa Tecla a les Escoles. La Moixiganga a les Escoles.

9.30 h, Escola Mediterrani. Santa Tecla a les Escoles. El Lleó a les Escoles.

17 h, poliesportiu Col·legi Sagrat Cor. 8è Torneig de Pretemporada del TGN Bàsquet. Inici del torneig, que s’allargarà fins a les 22 h. Aprofitant aquest marc incomparable i l’explosió de sentiment festiu a la ciutat, el TGN Bàsquet enllestirà la posada a punt de tots els seus equips. Equips infantils, cadets i júniors, femenins i masculins, participaran en aquest torneig. Comença la lliga preferent amb dos cadets implicats.

Organitza: TGN Bàsquet Club

17.30 h, pl. Verdaguer. Fes-Tecletes, tallers creatius. Vine a fer el teu carilló! Farem ballar el Nano Capità, l’Àliga, el Gegant Moro, la Geganta Vella, la Negrita i el Lleó a ritme de l’Amparito Roca. L’associació de mares més marxosa de la ciutat ha organitzat una tarda-vespre plena d’activitats, concerts i bona música.

Organitza: Tecletes Mares de Tarragona

18 h, davant del Mercat de Torreforta. Inauguració de les festes de Santa Tecla al Mercat de Torreforta. Berenar popular amb coca i xocolata, amb una petita cercavila a càrrec dels diables de Foc i Gresca, música i activitats per als més petits. Tots els nens i nenes de les escoles del voltant del mercat hi estan convidats.

Organitza: ESPIMSA

18 h, vestíbul de l’Antiga Audiència, pl. del Pallol, 3. Inauguració de l’exposició “40 anys en 40 imatges”. L’Agrupació Sardanista Tarragona Dansa, un referent en el món sardanista nacional, celebra el 40è aniversari amb una exposició de fotografies on es pot veure l’evolució de la sardana a Tarragona i a Catalunya.

Organitza: Agrupació Sardanista Tarragona Dansa

18 h, jardins de Saavedra. Obrim La Terrasseta 2019. Des d’avui i fins al dia 24, un espai per compartir la festa major amb música, cinema, restauració…

Organitza: La Terrasseta

18.30 h, Teatre El Magatzem de la COT, c. Fortuny 14. Arrenca la Plaça Friki 2019! Fa cent anys que es va construir l’emblemàtic edifici de la Cooperativa Obrera Tarraconense just al xamfrà dels carrers Fortuny i Reding. En aquests cent anys la cultura, l’associacionisme i el cooperativisme han estat el motor d’aquesta entitat de referència a la ciutat. Aquesta Santa Tecla li rendirem homenatge amb aquesta Plaça Friki més pallassa que mai. Obrirà la tanda de tres dies d’actuacions Jader Clown, un pallasso colombià de referència obligada. Versàtil, enginyós i exigent amb el seu treball corporal, en les seves dramatúrgies o en els esquetxos d’animació amb el públic, que transiten pels límits de l’acrobàcia i la manipulació d’objectes i ninots, en què la música és un ingredient fonamental. Aforament limitat a la capacitat de la sala. Espectacle a la gorra (pay after show).

18.30 h, pl. Verdaguer. Fes-Tecletes. Concert amb Joan Colomo. Un dels artistes més importants de l’escena independent catalana ens presenta el seu últim disc, L’oferta i la demanda, un disc on les emocions a flor de pell s’omplen de significat i les melodies fràgils despunten amb tornades altament enganxoses. Un concert únic i diferent.

Organitza: Tecletes Mares de Tarragona

18.30 h, jardins de Saavedra. Kafeta feminista, presentació del Protocol no sexista i del Punt Lila de la Terrasseta. Obrim el festival amb la presentació del Protocol no sexista amb la participació de col·lectius de feminismes autònoms de la ciutat.

Organitza: La Terrasseta

19 h, pl. del Rei. Stromboli Jazz Band a la fresca.

Organitzen: La Gelateria i Restaurant Antic

19 h, Club Natació Tàrraco, pg. Torroja, 86 (piscina exterior). Inauguració de les XXXIII 24 Hores del CN Tàrraco. Natació per relleus. Poden participar-hi tots els socis, esportistes i amics del Tàrraco, no cal inscriure-s’hi prèviament. Durant 24 hores el club prepara diverses activitats esportives, lúdiques i gastronòmiques. En aquests primers relleus hi prenen part esportistes, personatges i autoritats locals. Accés lliure i gratuït.

Organitza: Club Natació Tàrraco

19 h, Itinere, portal del Roser. Visita guiada: Descobrim la Tarragona medieval. Viatgeu amb nosaltres a la ciutat del segle XIV passejant pels carrers de la Part Alta, on evocarem oficis, gremis i mercats que l’Entrada del Braç de Santa Tecla tan bé descriu. Descobrireu una ciutat dominada des del barri eclesiàstic, on es trobaven el castell del Patriarca, l’hospital i la Catedral. Informació i reserves: itinere@turismedetarragona.com - 977 239 657. Preu: 9,50 €; reduït, 7 €; nens (de 6 a 12 anys), 4 €. Durada: 2 h. Places limitades.

Organitza: Itinere

19 h, Palau Municipal, pl. de la Font, 1. La Crida.  Com mana el costum, l’alcalde, Pau Ricomà Vallhonrat, convida la ciutadania a participar de la festa gran de la ciutat.

Toc d’obertura per la Cobla de Ministrers del Consell Municipal. Aquest toc donarà pas a l’acte protocol·lari de nomenament del Perpetuador i dels Teclers i les Tecleres d’Honor.

A l’acabar, Ball d’Homenatge al Perpetuador i als Teclers i les Tecleres d’Honor. Des de l’any 2016, i de la mà de l’Esbart Santa Tecla, els homenatjats reben aquest emotiu present dansat.

S’obsequiarà els assistents amb la postal número 30, dedicada enguany al Ball de Bastons de Tarragona.

19.30 h, des del balcó de l’Ajuntament, pl. de la Font, 1. Toc de Crida i Tronada. El Toc de Crida per la Cobla de Ministrers del Consell Municipal, que anuncia protocol·làriament l’inici de Santa Tecla.

Tot seguit, l’alcalde crida el Visca Santa Tecla! a tota la ciutat.

Finalment, l’alcalde i el Perpetuador calen foc a la metxa que des del balcó encendrà els Onze Morters de Santa Tecla i la primera Tronada de la Pirotecnia del Mediterráneo de Vilamarxant, Camp de Túria (País Valencià), amb els Visca Santa Tecla! que inunden la plaça.

19.30 h, pl. Corsini. Espectacle familiar: Els secrets de la taula periòdica. La Dra. White, la Dra. Black i el Becari Precari discrepen de si la taula periòdica és el millor sistema d’ordenació. En aquesta discussió es desvelen alguns dels secrets que s’amaguen darrere dels àtoms i els seus compostos. Ho voleu descobrir? Aquesta activitat s’emmarca en l’Any Internacional de la Taula Periòdica i en la Nit Europea de la Recerca.

Organitza: Unitat de Comunicació de la Ciència de la Catalunya Sud - Universitat Rovira i Virgili

Col·labora: Mercat Central de Tarragona

19.30 h, jardins de Saavedra. Meet & Greet. La importància de la mirada feminista en l’àmbit de la música. Convidem les artistes Tribade, Maluks, Nonai Sound i Amazonians, que actuaran a la nit, per parlar de manera distesa amb el públic sobre la mirada feminista en la indústria de la música.

Organitza: La Terrasseta

19.30 h, Club Natació Tàrraco, pg. Torroja, 86. Vine a conèixer l’aikido. Gaudeix d’una entretinguda sessió d’aquesta art marcial. Classe oberta per a petits i grans, només cal portar roba còmoda. Accés lliure i gratuït.

Organitza: Club Natació Tàrraco

19.30 h, Club Natació Tàrraco, pg. Torroja, 86. Maquilla’t com una sirena. La secció de natació artística ofereix un taller de maquillatge facial per anar ben guapa també dins l’aigua. Activitat gratuïta i entrada lliure.

Organitza: Club Natació Tàrraco

19.30 h, Club Natació Tàrraco, pg. Torroja, 86. Exposició de banyadors de natació artística.

Organitza: Club Natació Tàrraco

19.30 h, Club Natació Tàrraco, pg. Torroja, 86. Master class de ciclo solidària. Vine a pedalar amb el Tàrraco! Classe oberta a tothom. Entrada gratuïta.

Organitza: Club Natació Tàrraco

19.45 h, pl. Verdaguer. Fes-Tecletes. Concert amb TMN. El duet tarragoní format per Sara Alija i Juan Antonio Moreno ens presenta el seu nou disc acabat de sortir del forn, La crida, deu cançons lluminoses en què la veu de la Sara ens captiva i ens guia de cançó en cançó. Una oportunitat per gaudir del seu directe i deixar-nos portar per la calidesa de la seva música.

Organitza: Tecletes Mares de Tarragona

20 h, Casa de la Festa, Via Augusta, 4. Presentació del llibre Gegants Moros de Tarragona: intervenció global, recuperació històrica i nou simbolisme, d’Àngels Cantos, Josep Maria Casas i Antonio Gómez. Una recopilació gràfica i textual del procés de restauració i renovació de la parella de Gegants Moros de Tarragona, presentats al públic el 16 d’agost del 2015. Un llibre que ofereix un nou acostament a aquesta parella de gegants tan estimada pels tarragonins i tarragonines i que són indubtablement un símbol de la ciutat.

Organitzen: Ajuntament de Tarragona i Arola Editors

20 h, Teatre El Magatzem de la COT, c. Fortuny 14. La Plaça Friki presenta Pekenio Náhuel (Argentina). Pekenio Náhuel és un pallasso cínic, àcid, irreverent i atrevit, però que aconsegueix amb el riure i la riallada confabular amb qualsevol públic que tingui al davant. L’experiència d’anys d’artista de carrer fan d’aquest espectacle una festa interactiva en què el públic hi desenvolupa un paper fonamental. Aforament limitat a la capacitat de la sala. Espectacle a la gorra (pay after show).

20 h, Ajuntament de Tarragona, Pati del Pou, pl. de la Font, 1. Assaig obert de canalla.

Organitza: Xiquets de Tarragona

20 h, c. Merceria, 28. La Caseta de les Tres Bessones. Presentació de la 5a i última edició dels gots de xopet del Seguici Popular. Aquells que portin una fotografia amb tots els gots de les quatre edicions rebran un obsequi.

Organitza: Trofeus Badia

20.30 h, local de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, c. Cós del Bou, 23. Assaig obert de canalla.

Organitza: Colla Jove Xiquets de Tarragona

21 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Fira Food Trucks. Sopar a la fresca a preus populars. Ampliem l’oferta gastronòmica amb sis espais culinaris amb productes de la terra, ecològics i de proximitat. Preus populars.

Organitza: La Terrasseta

21 h, pl. de la Rumba (antiga pl. de l’Antic Escorxador). Projecció del documental Peret, yo soy la rumba. La plaça de la Rumba s’estrena de la millor manera: projectant el documental del Rei de la Rumba. A continuació tindrem un col·loqui amb els autors del documental. I per acabar gaudirem de la sessió rumbera de DJ Biel, que ens farà ballar de valent.

Organitza: Associació de Portadors dels Gegants Vells i del Cós del Bou de Tarragona

21 h, Club Natació Tàrraco, pg. Torroja, 86 (pati exterior). Graellada CN Tàrraco. Pintxos, xistorra i llonganissa, acompanyat de pa, xips… i animació! Vine a sopar amb nosaltres!

Organitza: Club Natació Tàrraco

21.30 h, Teatre El Magatzem de la COT, c. Fortuny 14. La Plaça Friki presenta Marta Renyer (Tarragona). La tarragonina arriba amb el seu espectacle de cabaret teatral protagonitzat per l’excèntrica Elvira, que estableix una relació íntima i directa amb el públic per parlar de la pressió social per aconseguir l’èxit. Ella somia en ser artista i fa molts anys que prepara aquest espectacle a casa, amb el qual vol mostrar tots els seus talents. Aforament limitat a la capacitat de la sala. Espectacle a la gorra (pay after show).

21.30 h, Sala August del Palau de Congressos. Alfred García en concert. El primer àlbum d’estudi del cantant i compositor Alfred García porta per títol 1016, un homenatge al número que li van assignar al càsting del programa OT 2017. Gràcies a la seva aparició en el xou televisiu es va donar a conèixer a tot l’Estat. Informació i venda d’entrades: palautarragona.com.

22 h, Teatre Metropol, Rambla Nova, 46. Guillem Anguera presenta 14 km + convidats. Aquest és el seu primer treball en solitari després de formar part de diferents formacions. Un concert en què l’acordió diatònic és l’instrument principal i que comptarà amb l’acompanyament d’uns músics de luxe i uns convidats d’excepció. Un concert únic que no us podeu perdre! Accés amb invitació. Recollida d’invitacions a partir del 4 de setembre a les taquilles del Teatre Tarragona.

22 h, Ajuntament de Tarragona, Pati del Pou, pl. de la Font, 1. Assaig obert de preparació de la diada del Primer Diumenge de Santa Tecla.

22 h, local social de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, c. Cós del Bou, 23. Assaig general obert.

23 h, Club Natació Tàrraco, pg. Torroja, 86. Nit de Discoteca amb Jano DJ & Events. Tots els estils per a joves i grans. Entrada lliure i gratuïta.

Organitza: Club Natació Tàrraco

23.30 h, pl. del Rei. Primera ronda musical amb PD Peixampler. Arrenca amb força aquesta nit llarga de bona música, amb hits de tots els temps, en una de les places més tecleres. Som-hi!

Organitza: Xiquets de Tarragona

23.45 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Inici dels concerts de la Terrasseta Feminista amb Amazonians. Aquest grup de roots reggae exclusivament femení vol donar presència i força a la dona en l’escena del reggae. Amazonians és un projecte que neix a València el 2015 i que en aquests quatre anys ha trepitjat les sales més importants del País Valencià i de part de Catalunya.

Organitza: La Terrasseta

0.30 h, c. Cós del Bou. La Revetlla Lila amb Malandras DJs. Comença una nit musical d’allò més especial i intensa amb Malandras DJs. Acabades de arribar del Festival Clownia, aquest duet de DJs farà les delícies dels vostres malucs amb el seu “caderitas y tralla”.

Organitza: Associació d’Amics de la Colla Jove

1.15 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Segueixen els concerts de la Terrasseta Feminista amb Tribade. Tribade és un trio femení i un DJ de rap format a Barcelona per les MCs Bittah, Masiva Lulla i Sombra Alor. Amb la seva poesia, amplifiquen realitats generalment silenciades: lluites locals i de barri, LGTBI i activisme antifeixista. La seva música és una combinació de rap amb flamenc, soul, afrotrap i reggaeton.

Organitza: La Terrasseta

1.30 h, pl. del Rei. Segona ronda musical amb Xeic! El grup nascut a la vora de l’Ebre estén les seves arrels de nord a sud i d’est a oest, escampant arreu un crit de combat i un afany de llibertat.

Organitza: Xiquets de Tarragona

2.30 h, c. Cós del Bou. Segueix la Revetlla Lila amb DJ OGT. Conegut per la seva “Agrorumba y olé”, DJ OGT ens porta, des del 2008 i pels escenaris més exigents, la seva fusió d’estils amb l’objectiu que el públic no pugui parar de ballar ni un segon.

Organitza: Associació d’Amics de la Colla Jove

2.30 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Segueixen els concerts de la Terrasseta Feminista amb Malukus. Aquest grup valencià, format per quatre dones, promet omplir l’escena musical valenciana de dancehall, afrobeat, reggae, cúmbia i dub, amb un fort component electrònic com és el drum’n’bass. Arriben amb l’estrena del seu primer senzill, Fins l’alba, que tracta sobre l’assetjament a les dones als espais d’oci.

Organitza: La Terrasseta

3 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Final de festa de la Terrasseta Feminista amb DJ Nonai Sound. Acabem la nit amb aquesta DJ valenciana, amb tres anys d’experiència que l’han portat a les millors sales i festivals de reggae, dancehall i ska del país.

Organitza: La Terrasseta

3.15 h, pl. del Rei. Tercera ronda musical amb DJ Ceba. Tercera i definitiva ronda a la plaça del Rei. Després dels ritmes trepidants i compromesos dels Xeic!, toca tancar aquesta ronda a dalt de tot.

Organitza: Xiquets de Tarragona

3.30 h, c. Cós del Bou. I per acabar la Revetlla Lila, DJ Ralita. La cloenda a la nit més festiva la posarà, tot i la seva joventut, una gran realitat que ja ha fet vibrar les millors sales del territori. DJ Ralita és tot un aire nou dins el món dels DJs, i ens ho mostrarà delectant-nos amb el seu estil sorprenent.

Organitza: Associació d’Amics de la Colla Jove

La reconeguda banda Mägo de Oz actuarà a l'Anella Mediterrània de Tarragona el 14 de setembre.
La reconeguda banda Mägo de Oz actuarà a l'Anella Mediterrània de Tarragona el 14 de setembre. | Mägo de Oz

 

Dissabte 14 de setembre. La Marató de Donació de Sang, el matí gastronòmic, la Mostra de Folklore Viu i el Gran Concert a l’Anella Mediterrània

8.30 h, Bar Cortijo, c. Rebolledo, 27. Santa Tecla gastronòmica. Esmorzar d’espineta amb caragolins.

Organitza: Bar Cortijo

8.45 h, Centre Cívic de Monnars. II Caminada Solidària de Santa Tecla 2019, a benefici de l’Associació AFANOC. Inscripcions: www.centreexcursionistatarragona.com/sortides. Preu de la inscripció: 7 €.

Col·laboren: Ajuntament de Tarragona, EMATSA i Associació de Voluntaris de Protecció Civil

Organitzen: Centre Excursionista Tarragona i Club Ciclista Ghost Riders Tarragona

9 h, Recinte Firal, davant l’estació de trens, ininterrompudament fins a les 21 h. Santa Tecla Solidària. XV Marató de Donació de Sang. Enguany ubicada de manera excepcional en aquest espai del Recinte Firal, ofereix durant tot el dia activitats, actuacions, servei de guarderia i obsequis per a tots els donants. A més, durant el dia comptarem amb la presència i la participació d’entitats i personalitats de l’àmbit polític, cultural, artístic i esportiu, que faran de la Marató una veritable festa de solidaritat i civisme. Recorda que pots reservar hora per fer la teva donació a www.donarsang.gencat.cat/reserva.

Organitzen: Banc de Sang i Teixits, conjuntament amb l’Associació de Donants de Sang del Tarragonès i l’Ajuntament de Tarragona

9 h, llera del Riu Francolí, zona davant de l’antiga Tabacalera. Jornada de portes obertes de rugbi. Els Voltors de Tarragona ofereixen aquesta jornada de portes obertes perquè petits i grans coneguin i practiquin aquest esport singular. T’hi atreveixes?

Organitza: Club de Rugby Tarragona

9 h, Club Natació Tàrraco, pg. Torroja, 86. I Open TT Mossèn Serra. Torneig de tenis taula obert a socis i no socis no federats. Inscripcions a la recepció del Club, fins al dia 13 de setembre. Obert a tothom, entrada lliure.

9.30 h, pg. de les Palmeres. Fes el teu nino-nano. No tens cap element del Seguici fet per tu per participar al Fes-te la Festa? No t’amoïnis, pots participar en aquest taller de manualitats dels Chargrossos de Tarragona. Construeix el teu nano, bèstia o gegant preferit amb una capsa de cartró. Entre tots els participants es farà un sorteig d’un premi impressionant! Inscripció: 2 € (el mateix dia de l’activitat) fins a exhaurir materials.

Organitza: Chargrossos de Tarragona

Col·labora: Càmping Trillas

10 h, pl. de la Font. Santa Tecla gastronòmica. Xistorrada popular. El clàssic esmorzar del primer dissabte de festa major. Preu: entrepà de xistorra i canya, 3 €.

Organitza: Castellers de Sant Pere i Sant Pau

10 h, poliesportiu Col·legi Sagrat Cor. 8è Torneig de Pretemporada del TGN Bàsquet. Inici de la segona jornada del torneig, que s’allargarà fins a les 18 h. Aprofitant aquest marc incomparable i l’explosió de sentiment festiu a la ciutat, el TGN Bàsquet enllestirà la posada a punt de tots els seus equips. Equips infantils, cadets i júniors, femenins i masculins, participaran en aquest torneig. Comença la lliga preferent amb dos cadets implicats.

Organitza: TGN Bàsquet Club

10 h, Bar Restaurant Firmo’s, Rambla Nova, 7. Biennal Tarragona Rotària Modernista. Concurs de pintura ràpida a l’entorn dels edificis i béns mobles modernistes de la nostra ciutat. Fins a les 16 h tindrem artistes intentant plasmar la realitat modernista tarragonina. Més informació i inscripcions: perejsalas@gmail.com - buqueras@tinet.cat.

Amb el suport de: Fundació Privada Mútua Catalana

Organitza: Rotary Club de Tarragona

10 h, Club Natació Tàrraco, pg. Torroja, 86. Judo en família. Vine a provar aquesta activitat per als més joves i també per als grans! Només cal que portis roba còmoda. Classe oberta a tothom. Entrada lliure.

10 h, Club Natació Tàrraco, pg. Torroja, 86. Zumba per a tothom! Master class de zumba per a petits i grans.

10.30 h, Itinere, des del portal del Roser. Visita guiada: 1811, el setge de Tarragona. Adam Gerard Quigley, investigador d’arxius britànics, ens ofereix un relat inèdit dels tràgics fets de la Guerra del Francès passejant per les Muralles, el pla de la Seu i els carrers de la Part Alta. Informació i reserves: itinere@turismedetarragona.com - 977 239 657. Preu: 9 €; reduït, 7 €; nens (de 6 a 12 anys), 4 €. Durada: 2 h. Places limitades.

Organitza: Itinere

10.30 h, des de la pl. del Font. Arrencada de la baixada d’Amparitos Part Alta - el Serrallo, amb parades a diferents bars de la ciutat, acompanyats de l’exitosa Xaranga Tocabemolls. Recorregut: c. Comte de Rius, Rambla Nova, c. Cañellas, pl. Corsini, c. Lleida, c. Sevilla, c. Vapor, pl. dels Infants, c. Reial, c. Pere Martell, el Serrallo.

Organitza: Xiquets del Serrallo

11 h, Club Natació Tàrraco, pg. Torroja, 86. Travessia Indoor. Apunta’t a aquesta travessia i gaudeix de la natació amb el teu club de sempre. Entrada lliure.

11.30 h, pg. de les Palmeres. Plantada i rebuda dels elements participants a Fes-te la Festa. Arriba la tercera edició del Fes-te la Festa amb molta força. Enguany hi haurà un jurat que decidirà quina és la millor construcció casolana que s’endú el premi. A banda hi haurà un sorteig entre els participants del Fes el teu Nino Nano, i més sorpreses! No us perdeu la cercavila de participació popular més divertida de les festes, amb la presència dels gegants d’escoles i entitats.

Organitzen: Comissió de Treball per a l’Arrencada de Gegants i Chargrossos de Tarragona

Col·labora: Càmping Trillas

12 h, costa de Tarragona. XXXVIII Regata Santa Tecla de vela-creuers.

Organitza: Reial Club Nàutic de Tarragona

12 h, Espai Salvador Fà Llimiana, pl. Mitja Lluna. Vermut Ball Folk. Amb motiu del 15è aniversari del Ball de Cossis, els seus components ho pensen celebrar amb un vermut alhora que conviden tothom a gaudir d’un ball folk amb la Cobla de la Mitja Lluna, que ens oferirà balls de plaça perquè els pugueu ballar sols, en grup o en parella.

Organitza: Ball de Cossis

12 h, pl. de les Cols. Concert vermut amb els grallers i timbalers de l’Aula de Música Tradicional i Popular El Tecler. Una mica de vermut i música agradable per agafar forces per a aquests dies que venen! Degustació de vermut i patates.

Organitza: El Tecler Gestió Cultural

Patrocinen: Vermut Yzaguirre i Patates Frit Ravich

12 h, des del Balcó del Mediterrani. Cercavila Fes-te la Festa. Ara sí, acompanyem els gegants de les escoles i les entitats amb tots els elements del Seguici i més imatgeria que heu confeccionat, amb la col·laboració dels músics d’El Tecler i de l’Aula d’Instruments Tradicionals de l’Escola Municipal de Música de Tarragona. Que comenci la cercavila! A l’arribar, animació infantil amb el grup La Tresca i la Verdesca, els premis i els sortejos. Recorregut: Rambla Nova per la coca central, fins a l’estàtua dels despullats, c. Cañellas i pl. Corsini.

Organitzen: Comissió de Treball per a l’Arrencada i Chargrossos de Tarragona

Col·labora: Càmping Trillas

12 h, pl. de la Rumba (antiga pl. de l’Antic Escorxador). 7è Vermut Rumber de Santa Tecla. Fidel a la cita, torna el vermut més matiner de les festes amb la rumba que farà moure els cossos de grans i petits. Enguany ballarem amb el ritme de Piratas Rumbversions i Vergüenza Ajena & Friends.

Organitza: Associació de Portadors dels Gegants Vells i del Cós del Bou de Tarragona

12 h, pl. del Rei. Inici de la VIII Marató Solidària de l’ACTAC (Associació Cultural Tarragonina d’Amics i Amigues dels Castellers/es). Vermut musical amb DJ Rayo i fideuada popular a càrrec del mestre cuiner Pitu Mosquits. Els beneficis de la marató es dedicaran a l’Associació Aurora.

Organitza: ACTAC

Col·laboren: Bodega Enric, Peix Blau de Tarragona, Confraria de Pescadors, Inflables Almair, Vermut Yzaguirre, Joieria Personal, Diputació de Tarragona, Port de Tarragona, Tarragona Ràdio i Ajuntament de Tarragona

12 h, pl. de la Font. Concurs de Baldufa Memorial Àngel Vicient.

Organitza: Club Maginet

12 h, Club Natació Tàrraco, pg. Torroja, 86 (piscina exterior). Festa aquàtica infantil. Tobogans, inflables i música per als més petits de la casa. Entrada lliure i gratuïta.

Patrocina: Aunar Group

12 h, des de la pl. de l’Església, Torreforta. Cercavila festiva del 10è aniversari de la Colla de Diables Foc i Gresca, amb la participació dels Gegants de Torreforta i els mateixos Diables. En acabar, a l’interior del Mercat de Torreforta se celebrarà el vermut d’aniversari. Itinerari: pl. de l’Església, c. Prades, c. Riu Fluvià i Centre Cívic de Torreforta.

Organitza: Colla de Diables Foc i Gresca

Col·labora: Vermut Miró

12.30 h, Club Natació Tàrraco, pg. Torroja, 86. Millora la teva flexibilitat amb Pilates. Farem moviments controlats i coordinats amb la respiració, per tonificar i millorar la flexibilitat. Classe oberta a tothom. Entrada lliure.

12.30 h, Rambla Nova, Balcó del Mediterrani. Recepció de totes les persones participants en la 29a edició del programa Festa per a Tothom: la fórmula inclusiva de la ciutadania amb discapacitat a les festes de Santa Tecla. La Geganta Frida ens delectarà amb els seus balls, acompanyada aquest cop del primer gegant adaptat de Catalunya: l’Ocellaire de la Colla Arreplegagegants de Barcelona. Acte interpretat en llengua catalana de signes.

Organitzen: Departament de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Tarragona i Dow Chemical

Patrocina: Dow Chemical 

Col·laboren: ONCE, STS Assistencial i Raffa Gelati

12.30 h, Confraria de Pescadors, el Serrallo. El tradicional vermut Yzaguirre dels musclos, una de les millors combinacions a l’hora del vermut, acompanyat de la millor selecció musical. Preu per cada ració de musclos: 1 €. Toca vermut!

Organitzen: Xiquets del Serrallo i Colla de Diables Voramar - Víbria de Tarragona

Col·labora: Vermut Yzaguirre

13 h, Club Natació Tàrraco, pg. Torroja, 86. Vermut aquàtic. Vine a fer el vermut amb la millor música. Preu: vermut, patates i olives, 2,5 €. Entrada lliure.

13.30 h, Club Natació Tàrraco, pg. Torroja, 86. Sardinada i fideuada popular. Vine a celebrar les 24 hores amb una bona fideuada o una sardinada! Preu: sardinada, 5,75 €; fideuada: 7,50 €. Entrada lliure.

14 h, c. Cós del Bou, pl. de l’Esperidió i bda. Pescateria. Santa Tecla Gastronòmica. L’Associació d’Amics de la Colla Jove prepara la XXI Paella Popular de les festes. Un clàssic entre els clàssics que, després de 21 anys, intentarà oferir noves sorpreses per a totes les persones que vinguin a tastar la deliciosa paella. Preu associats: 8 €; preu no associats: 10 €. Venda de tiquets a l’estand de Festes o a la mateixa colla, fins al divendres 13 de setembre. En acabar, la xaranga Tutu’s Band ens farà ballar a ritme de l’Amparito.

Organitza: Colla Jove Xiquets de Tarragona

Col·labora: Associació d’Amics de la Colla Jove

15 h, Club Natació Tàrraco, pg. Torroja, 86. Partit de waterpolo infantil i aleví. Entrada lliure i gratuïta.

15.30 h, pl. del Rei. VII Marató Solidària de l’ACTAC (Associació Cultural Tarragonina d’Amics i Amigues dels Castellers/es). Cafè concert amb el Duet Miramar.

Organitza: ACTAC

16 h, Club Natació Tàrraco, pg. Torroja, 86. Partit de waterpolo masculí, amb l’equip del CN Tàrraco, de Segona Divisió catalana. Entrada lliure i gratuïta.

17 h, pl. del Rei. VII Marató Solidària de l’ACTAC (Associació Cultural Tarragonina d’Amics i Amigues dels Castellers/es). Gimcana i espectacle infantil.

Organitza: ACTAC

17 h, local social del Ball de Diables, c. Roger de Llúria, 14. Baixa a l’infern! T’obrim les portes. Vine a conèixer l’essència d’aquesta entitat al seu local, emprova’t un vestit i mira de tocar el timbal.

Organitza: Ball de Diables

17 h, Club Natació Tàrraco, pg. Torroja, 86. Presentació dels equips del CN Tàrraco. Vine a conèixer els equips de les diferents seccions del Tàrraco que competiran la temporada 2019/2020. Entrada lliure i gratuïta.

18 h, pl. de la Font. Plantada de les bèsties participants en la Trobada de Bestiari Festiu de Catalunya per celebrar el 5è aniversari del Griu de Tarragona.

Organitza: Griu de Tarragona

Col·labora: Ajuntament de Tarragona

18 h, jardins de Saavedra. Obrim La Terrasseta 2019. Un espai per compartir la festa major amb música, cinema, restauració…

Organitza: La Terrasseta

18 h, jardins del Camp de Mart. Festa Holi. Aterra a Santa Tecla l’esdeveniment de l’any: la holi de l’Alverna! Una gran festa plena de colors amb la música més ballable de la mà de PD Peting. A més, de regal unes fantàstiques ulleres de sol. Preu: 3 €.

Organitza: AEiG Alverna

18 h, Casa de la Festa, Via Augusta, 4. Visita guiada a la Casa de la Festa. Descobriu els secrets i les anècdotes del Seguici Popular a través d’aquest recorregut pels seus elements. Apta per a tota la família. Places limitades.

Organitza: Imaginautes Serveis Culturals

18 h, local Agrupació Sardanista Tarragona Dansa, av. Andorra, 7, baixos. Aprèn a ballar sardanes! Sempre has volgut ballar sardanes i no t’hi has atrevit? T’esperem al nostre local i en una hora n’aprendràs i riuràs d’allò més!

Organitza: Agrupació Sardanista Tarragona Dansa

18 h, Rambla Nova, entre els carrers Adrià i Roger de Llúria. Classe i exhibició de ball country i line dance.

Organitza: Associació Crazy Boots

18.15 h, Club Natació Tàrraco, pg. Torroja, 86. Gran exhibició de natació artística. Els diferents equips de natació artística del club ens mostraran la seva sincronització. Amb la participació de tots els grups i l’equip de màsters de la secció. Entrada gratuïta.

18.30 h, des de la pl. de la Font. Cercavila de foc del 5è aniversari del Griu de Tarragona. El Griu enguany fa cinc anys, i per celebrar-ho ha convidat bèsties arribades de diferents punts del país per impregnar de foc la ciutat. Hi participaran el Griu d’Artesa de Lleida, el Ferafoc de Sant Quintí de Mediona, el Basilisc de Mataró, la Virgília de Torredembarra i el Griu de Tarragona. Quan arribi a la plaça de la Pagesia, la cercavila de foc donarà pas a la presentació del Griu Petit de la ciutat. Itinerari: pl. de la Font, bda. Misericòrdia, c. Major, pl. de les Cols, c. Merceria, c. Pare Iglésias, c. de les Coques, c. Arc de Sant Llorenç, pl. de la Pagesia.

Organitza: Griu de Tarragona

18.30 h, Som Espai Nautilus, c. Reding, 9. Inauguració de l’exposició “L’evolució gràfica dels programes de Santa Tecla 1900-2019”. Aquest nou espai cultural de la ciutat ens mostra a través de la col·lecció del Sr. Enric Benaiges un recorregut detallat pel patrimoni gràfic dels programes de la nostra festa major. Horari: del 14 al 25 de setembre, de 10 a 13 h i de 17 a 20 h.

Organitza: Som Espai Nautilus

18.30 h, poliesportiu Col·legi Sagrat Cor. 11è Torneig Santa Tecla de bàsquet femení. Per potenciar l’esport femení a la nostra ciutat, el torneig d’aquesta edició es disputarà a doble partit.

Organitza: TGN Bàsquet Club

18.30 h, Teatre El Magatzem de la COT, c. Fortuny 14. La Plaça Friki presenta Marta Renyer (Tarragona). La tarragonina arriba amb el seu espectacle de cabaret teatral protagonitzat per l’excèntrica Elvira, que estableix una relació íntima i directa amb el públic per parlar de la pressió social per aconseguir l’èxit. Ella somia en ser artista i fa molts anys que prepara aquest espectacle a casa, amb el qual vol mostrar tots els seus talents. Aforament limitat a la capacitat de la sala. Espectacle a la gorra (pay after show).

19 h, Club Natació Tàrraco, pg. Torroja, 86. Cloenda de les XXXIII 24 Hores de natació.

19 h, sala d’actes de l’Antiga Audiència, pl. del Pallol, 3. Xerrada col·loqui: “Les campanes de la Catedral de Tarragona, sons ritual de festa”, a càrrec del Grup de Campaners de la Catedral de Tarragona. El so de les campanes de la Catedral forma part del nostre paisatge i patrimoni sonor. Per Santa Tecla aquest ritual acompanya els actes rituals més ancestrals de la festa. Avui descobrirem, de primera mà, moltes coses sovint desconegudes de les campanes i dels campaners i les campaneres tarragonins.

Organitza: Grup de Campaners de la Catedral de Tarragona

Col·labora: Ajuntament de Tarragona

19 h, Itinere, portal del Roser. Visita guiada: Descobrim la Tarragona medieval. Viatgeu amb nosaltres a la ciutat del segle XIV passejant pels carrers de la Part Alta, on evocarem oficis, gremis i mercats que l’Entrada del Braç de Santa Tecla tan bé descriu. Descobrireu una ciutat dominada des del barri eclesiàstic, on es trobaven el castell del Patriarca, l’hospital i la Catedral. Informació i reserves: itinere@turismedetarragona.com - 977 239 657. Preu: 9,50 €; reduït, 7 €; nens (de 6 a 12 anys), 4 €. Durada: 2 h. Places limitades.

Organitza: Itinere

19.30 h, pl. de la Pagesia. Presentació del Griu Petit de Tarragona. La darrera bèstia de foc del Seguici Popular estrena la seva versió petita. La nova peça és obra de l’escultor tortosí Joan Iniesta. Rebrà la benvinguda amb l’encesa conjunta de tots els grups participants en la trobada de bèsties, i alguna sorpresa més… Tarragonins, donem la benvinguda al Griu Petit!

Organitza: Griu de Tarragona

Col·labora: Diputació de Tarragona

19.30 h, Rambla Nova, des de l’estàtua dels despullats. Inici de la 37a Mostra de Folklore Viu. Rugits de Festa. El Lleó de Tarragona, una de les peces més representatives de la ciutat, clou el seu 25è aniversari convidant bèsties germanes d’arreu. Podreu gaudir dels elements amb un petit recorregut que culminarà a la plaça de les Cols, on faran el ball de lluïment.

Bèsties participants: ,Lleó de Barcelona. Lleó de Valls, Lleó de Lleida, Tartuga d’Ontinyent (País Valencià), Cuadro Barroco de los Cuatro Evangelios de Tudela (Navarra) ,Lleó de Tarragona

Itinerari: Rambla Nova, c. Sant Agustí, c. Portalet, bda. Misericòrdia, c. Major i pl. de les Cols.

Organitza: Lleó de Tarragona

Col·laboren: Ajuntament de Tarragona, Diputació de Tarragona, Andamios Plácido i Petrolis

19.30 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Terrasseta Warm Up! amb Chalart58 i Matah. Chalart58 és un DJ i un dels productors de reggae més coneguts a escala nacional i internacional. Acompanyat de la potent veu de Matah (exvocalista de La Kinky Beat) i de la seva inseparable taula de vint-i-dos canals, ens presenten un xou ple de reggae, dub i potents improvisacions i remescles.

Organitza: La Terrasseta

20 h, Teatre El Magatzem de la COT, c. Fortuny 14. La Plaça Friki presenta Jader Clown (Colòmbia), un pallasso de referència obligada. Versàtil, enginyós i exigent amb el seu treball corporal, en les seves dramatúrgies o en els esquetxos d’animació amb el públic, que transiten pels límits de l’acrobàcia i la manipulació d’objectes i ninots, en què la música és un ingredient fonamental. Aforament limitat a la capacitat de la sala. Espectacle a la gorra (pay after show).

20 h, església del Col·legi Lestonnac-l’Ensenyança. Concert de cant coral de Santa Tecla amb la Coral Nous Rebrots d’Altafulla i el Cor L’Àncora de Tarragona.

Organitza: Societat Coral L’Àncora de Tarragona

20 h, Capsa de Música (Antiga Tabacalera), av. Vidal i Barraquer, s/n. Concert Capsa Semifinal Sona9 2019. La plataforma més important de la música emergent en català creix, i en la 19a edició la ciutat acull per tercer any una semifinal en directe amb tres grups, que s’uneix a les semifinals del BAM a Barcelona, l’Acústica de Figueres i el Mercat de Música Viva de Vic.

Horari dels concerts:

20 h: Maria Jaume Martorell. Admiradora de la figura i la música de Nick Drake, la cantautora mallorquina es despulla musicalment amb unes cançons crues i sinceres, a mig camí entre el folk i el pop.

20.45 h: Entelequia. Rap de la terra de la mà d’aquest duet amb base d’operacions al Maresme. Les seves rimes aprofundeixen en temàtiques socials i els seus ritmes s’apropen al R&B amb produccions més orgàniques.

21.30 h: Joe Pask. Ha deixat enrere la seva faceta de cantautor i ens mostra la seva proposta més elèctrica i contundent. Rock americà a la valenciana, melodies i guitarres al servei d’unes cançons on la sonoritat de les guitarres és clau: power-pop sense processar.

Organitzen: Grup Enderrock, Catalunya Ràdio - iCat.cat i TV3

Patrocina: Estrella Damm

Col·laboren: Ajuntament de Tarragona i Associació de Músics de Tarragona

20 h, Mercat Central, pl. Corsini. II Edició Mercat de Nit. L’emblemàtic edifici modernista estarà obert, excepcionalment i per segon cop, fins passada la mitjanit per oferir a tots els seus visitants la possibilitat de sopar a l’interior del Mercat. Com cada dia, el producte fresc i de proximitat en serà el protagonista. Un total de 20 paradistes oferiran més de 70 degustacions elaborades per ells mateixos a preus d’entre 2 i 6 euros. Acompanyarà aquest vespre-nit la música de Dijeila, amb èxits de mestissatge, flamenc i rumba, molta rumba. Accés lliure.

Col·laboren: ESPIMSA i Ajuntament de Tarragona

Organitza: Associació de Concessionaris del Mercat Central de Tarragona

20.30 h, pl. de les Cols. Passada de lluïment de la 37a Mostra de Folklore Viu. Rugits de festa. Els diferents grups participants en la Mostra de Folklore Viu aniran arribant a la plaça de les Cols per oferir el seu ball de lluïment. A l’acabar, les bèsties es dirigiran cap al pla de la Seu per fer un ball conjunt.

20.30 h, pl. Verdaguer. L’Amparit Folk! Us convidem a passar una tarda-nit de folk i a fer trontollar la plaça ballant sense parar. Començarem amb la Big Bang Folk, formada per músics de Faktoria Folk, Cobla La Mitja Lluna i Folkatr3s, i que per tercer any consecutiu es reuniran dalt de l’escenari per produir una gran explosió de música i ball folk.

Organitzen: Balls a Plaça i Big Bang Folk

21 h, c. Riu Glorieta, Torreforta. Trobada de Diables del 10è aniversari de la Colla de Diables Foc i Gresca. Deu grups de diables per als deu anys des de la recuperació dels diables de Ponent: Ball de Diables del Morell, Ball de Diables de Valls, Ball de Diables Bruixots d’Alcover, Joves Diables de Cunit, Colla de Diables de Riudoms, Diables del Pla, Diables Cagarrieres de Cambrils, Colla de Diables El Jordiet de Garcia, Diables de la Canonja i els amfitrions, la Colla de Diables Foc i Gresca. Recorregut: c. Riu Glorieta, c. Bràfim, c. Tortosa, pl. de l’Església de Torreforta, c. Prades, c. Amposta, c. Sant Benilde i c. Riu Fluvià.

Organitza: Colla de Diables Foc i Gresca

21 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Fira Food Trucks. Sopar a la fresca a preus populars. Ampliem l’oferta gastronòmica amb sis espais culinaris amb productes de la terra, ecològics i de proximitat. Preus populars.

Organitza: La Terrasseta

21.30 h, Teatre El Magatzem de la COT, c. Fortuny 14. La Plaça Friki presenta Pekenio Náhuel (Argentina). Pekenio Náhuel és un pallasso cínic, àcid, irreverent i atrevit, però que aconsegueix amb el riure i la riallada confabular amb qualsevol públic que tingui al davant. L’experiència d’anys d’artista de carrer fan d’aquest espectacle una festa interactiva en què el públic hi desenvolupa un paper fonamental. Aforament limitat a la capacitat de la sala. Espectacle a la gorra (pay after show).

22 h, Cafè La Cantonada, c. Fortuny 23. Concert i conferència: “Rock&roll legends 1954-1959”, amb Mr. Master Rock. La història dels seus protagonistes, des d’Elvis Presley fins a Chuck Berry.

Organitza: Cafè La Cantonada

22 h, des del pla de la Seu. La Cucafera baixa! Un any més, la Cucafera emprendrà la seva particular baixada festiva, representant la seva característica llegenda amb la princesa, el cavaller i la Cucafera com a protagonistes. Prèviament i als jardins de la Casa de la Festa, un valent cavaller l’haurà capturat per lliurar-la a la princesa. Vens? Itinerari: pla de la Seu, pl. de les Cols, c. Major, bda. Misericòrdia, c. Portalet, c. Sant Agustí, Rambla Nova, c. Unió, c. Apodaca i pl. dels Carros.

22 h, pl. Verdaguer. L’Amparit Folk! Segon grup a l’escenari: ara és el torn dels Dijazztònic. Dos acordionistes de renom, Marc del Pino i Pepón Vilarrubla, s’han posat d’acord en aquesta nova aventura sonora que no deixarà indiferents ni oients ni balladors.

Organitzen: Balls a Plaça i Big Bang Folk

22.30 h, Anella Mediterrània, Campclar. El macroconcert més tecler torna al bell mig dels nostres barris de Ponent amb Mägo de Oz i Debler. Mägo de Oz sempre s’ha mogut per incomptables terrenys musicals. Amb la música celta i el heavy-metal sempre presents com a base, la banda madrilenya ha passat pel power-metal de la trilogia Gaia, el folk-rock suau de La ciudad de los árboles o els elements simfònics i alternatius d’Atlantia. Avui compartiran escenari amb els Debler, aquest quintet madrileny cada vegada més consolidat com una gran realitat del metal que es fa a l’Estat. Tot plegat, una nit de trepidant rock&roll de primer nivell. Concert gratuït. Serveis de transport públic especial per al concert.

22.30 h, Catedral de Tarragona. Concert de la Cobla de Ministrers del Consell Municipal. Des de fa gairebé set segles, els ministrers han acompanyat musicalment els moments més importants de la nostra ciutat. Les diferents formacions han contribuït a crear i dibuixar un paisatge sonor característic de la festa major, que amb el temps ha esdevingut patrimoni de tots els tarragonins. Entrada lliure, limitada a l’aforament de l’espai.

22.30 h, c. Riu Fluvià. Concert amb Mano’s Rock i Extracto de Lúpulo. Música en directe per celebrar el 10è aniversari de la Colla de Diables Foc i Gresca.

Organitza: Colla de Diables Foc i Gresca

23 h, pl. de la Pagesia. 2n Griu Festival. Us convidem a fer un viatge en el temps per recordar i gaudir dels millors èxits dels 70 i fins a l’actualitat. També gaudirem de la bona música en directe amb el grup de versions Sardina’s Golden Rule i el millor rock&roll amb el grup Los Aliados.

Organitza: Griu de Tarragona

23.30 h, pl. del Rei. VII Marató Solidària de l’ACTAC (Associació Cultural Tarragonina d’Amics i Amigues dels Castellers/es) presenta Cat Rock en concert. Aquest concert solidari dedicarà els ingressos a l’Associació Aurora. T’ho perdràs?

Organitza: ACTAC

23.30 h, pl. dels Carros. La CucaFesta. Després de baixar la nostra Cucafera a la Part Baixa de la ciutat, és l’hora de sopar, agafar forces, gaudir de bona música i ballar amb els millors DJs. La festa segueix al barri del Port!

Organitzen: Associació de Veïns del Port de Tarragona i Cucafera de Tarragona

Col·labora: Associació BaixaTGN

23.45 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Concert amb Ràdio Rude. Ràdio Rude és una banda de ska clàssic & 2Tone de València. Influenciats pels grans de l’escena com The Specials, Mr. Symarip, The Skatalites i Hepcat, ens presentaran el seu primer treball.

Organitza: La Terrasseta

24 h, pl. Verdaguer. L’Amparit Folk! Tancaran la nit els Fenya Rai, un grup irreverent, canalla i fresc que beu dels ritmes de l’ska, el reggae, el pop, el folk i la rumba per amanir la seva música. Tothom a ballar!

Organitzen: Balls a Plaça i Big Bang Folk

1.15 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Concert Internacional amb Natty Bo de Ska Cubano amb Soweto. Torna el Concert Internacional amb la presència de la llegenda i xòuman anglès Natty Bo, fundador, productor i cantant dels grups Ska Cubano i Top Cats. Natty Bo ofereix un directe explosiu on repassa els grans èxits de les seves formacions, barrejats amb grans clàssics jamaicans. Estarà acompanyat de la banda puntera de l’ska-jazz català, Soweto. Sens dubte, una combinació perfecta!

Organitza: La Terrasseta

3 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. DJ Toni Rude. L’encarregat de fer-nos seguir ballant tota la nit serà Toni Rude, un dels pares fundadors del programa de ràdio Ganja Nights i de la THC Reggae Sound System, a més de cantant del grup Cultrum i col·leccionista compulsiu de discos de qualsevol gènere, un autèntic amant de la música jamaicana en tots els seus estils.

Organitza: La Terrasseta

Diumenge 15 de setembre. La diada castellera de Santa Tecla - el Primer Diumenge

10 h, av. Vidal i Barraquer, davant de la Tabacalera. 40a Peonada Popular de Santa Tecla. La cita esportiva i festiva més tradicional de la nostra ciutat. Inscripcions: a partir del 26 d’agost, a totes les instal·lacions esportives municipals de la ciutat o a www.esports.tarragona.cat.

Col·laboren: Òptica Teixidó, Automàtic Tàrraco, Carrefour Coca-Cola, Ruzafa i Velarte

Organitza: Patronat Municipal d’Esports

10 h, poliesportiu Col·legi Sagrat Cor. 8è Torneig de Pretemporada del TGN Bàsquet. Inici de la tercera jornada del torneig, que s’allargarà fins a les 14 h.

Organitza: TGN Bàsquet Club

10.30 h, portal del Roser. L’Entradeta de Músics. Emulant els seus companys grans, els nostres petits músics entraran a la ciutat seguint el costum. Itinerari: portal del Roser, pl. del Pallol, c. Cavallers, c. Major i pl. de les Cols. A l’arribar tocaran una peça de lluïment. Hi participen grups de l’Aula de Música Tradicional i Popular El Tecler, l’Aula d’Instruments Tradicionals de l’Escola Municipal i la Xarangueta Els Guirigalls.

10.30 h, Itinere, des del portal del Roser. Visita guiada: 1811, el setge de Tarragona. Adam Gerard Quigley, investigador d’arxius britànics, ens ofereix un relat inèdit dels tràgics fets de la Guerra del Francès passejant per les Muralles, el pla de la Seu i els carrers de la Part Alta. Informació i reserves: itinere@turismedetarragona.com - 977 239 657. Preu: 9 €; reduït, 7 €; nens (de 6 a 12 anys), 4 €. Durada: 2 h. Places limitades.

Organitza: Itinere

10.30 h, pg. de les Palmeres / Rambla Vella. X Festa i Esport. L’Associació de Diabètics de les Comarques de Tarragona (ADCT) organitza la 10a Caminada Popular de Santa Tecla des del passeig de les Palmeres fins al parc del Francolí, amb un petit esmorzar al final del recorregut. Places limitades. Preu: 3 €.

11 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. 7a Fira Sant Vinil Megadown Records, fins a les 21 h, amb activitats familiars a càrrec de Megadowns Records. La fira del disc del Camp de Tarragona, on, a més de comprar, vendre i intercanviar discos, també podreu venir a passejar, ballar i fer un beure mentre els més petits s’esplaien als tobogans i gronxadors del mateix parc. Sonarà música de tots els estils (rock&roll, soul, rap, folk…, això sí, amb vinils!) durant tot el dia.

Organitzen: La Terrasseta i Megadowns Records

11 h, pl. del Rei. Concentració de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Castellers de Vilafranca.

11.30 h, Teatret del Serrallo. Conteclada Familiar i concert vermut amb Els Xatus. Una matinal per gaudir en família. Obriran el matí els contes de la Karme González i l’Imma Pujol, uns referents dels contes a la ciutat. A l’acabar, concert vermut amb Els Xatus, festa, diversió i molta rumba.

Organitza: Teatret del Serrallo

Col·laboren: Ajuntament de Tarragona i Cerveses Les Clandestines de Montferri

11.30 h, des de la pl. del Rei i fins a la pl. de la Font. Cercavila amb les quatre colles participants en la diada de Santa Tecla - el Primer Diumenge. A l’arribar a la plaça de la Font, toc d’entrada a plaça. Hi participen les colles Xiquets de Tarragona, Jove Xiquets de Tarragona, Vella dels Xiquets de Valls i Castellers de Vilafranca del Penedès.

12 h, costa de Tarragona. XXXVIII Regata Santa Tecla de vela-creuers.

Organitza: Reial Club Nàutic de Tarragona

12 h, pl. Corsini. Vermut solidari de Santa Tecla amb Aspercamp. L’associació Aspercamp, que promou el bé de les persones amb el trastorn d’Asperger, us espera amb vermut Yzaguirre, patates i olives per compartir la festa major amb tots vosaltres.

Organitza: Associació Asperger-TEA del Camp de Tarragona

12 h, Casa de la Festa, Via Augusta, 4. Visita guiada a la Casa de la Festa. Descobriu els secrets i les anècdotes del Seguici Popular a través d’aquest recorregut pels seus elements. Apta per a tota la família. Places limitades.

Organitza: Imaginautes Serveis Culturals

11.45 h, rotonda de l’Ajuntament. Sorteig de la diada castellera. Un cop les colles ja han entrat a plaça i mentre es preparen per a la diada, els caps de colla s’adreçaran a l’interior de l’Ajuntament. Amb la voluntat de recuperar el ritual i l’emoció de saber el torn d’actuació instants abans de l’hora de començar, els caps de colla aniran sortint al balcó de l’Ajuntament segons el resultat del sorteig, en primer lloc el de la colla que obrirà plaça, en segon lloc el segon de ronda, i així fins al quart. Quedaran situats el primer al costat de l’alcalde i el quart el més allunyat.

12 h, pl. de la Font. Diada de Santa Tecla - el Primer Diumenge. Castells, torres i pilars: Colla Xiquets de Tarragona, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Colla Vella dels Xiquets de Valls i Castellers de Vilafranca. Cada colla intervé per torn rotatiu, decidit prèviament per sorteig. La diada consta de tres rondes; la colla que no completi les tres construccions pot arribar a fer fins a dues tandes més, mantenint sempre l’ordre sortejat. Els pilars tanquen l’exhibició i s’executaran seguint també l’ordre d’actuació.

Acte retransmès en directe per TAC 12 i Tarragona Ràdio.

Per acabar, toc de vermut amb els grallers i timbalers, mentre a la rotonda del Palau Municipal els enxanetes, els caps de colla i els presidents són saludats per l’alcalde de la ciutat, Pau Ricomà.

12.30 h, jardins del Camp de Mart, i fins a les 16.30 h. Arrossos de diumenge. L’Associació de Restaurants de la Part Alta ofereix, per novè any, diferents varietats d’arrossos que ja han esdevingut un clàssic del primer diumenge tecler, acompanyats de preus i ambient dignes de festa major. Enguany, a més, s’hi afegeixen opcions per a celíacs i vegans. Preu per ració d’arròs: 7 €; menú complet amb plat d’arròs + beguda + entrant + postres: 10 €.

Organitza: Associació de Restaurants de la Part Alta

12.30 h, Granotes Terrassa, parc de les Granotes. Concert vermut dixie amb Stromboli Jazz Band. Aquesta coneguda formació local ens oferirà un concert amb grans dosis d’humor, interacció amb el públic i música dixieland.

Organitza: Festival Dixieland de Tarragona

15 h, Rambla Nova. XXXI Trofeu Santa Tecla de Ciclisme. Una cita ineludible per als aficionats a les clàssiques curses ciclistes de festa major.

Organitza: Club Ciclista Campclar

15.30 h, antic Hostal del Sol, pg. de Sant Antoni. Dinar casteller dels Xiquets de Tarragona. Acabada la diada de Santa Tecla - el Primer Diumenge, toca recuperar forces. Plats i gots amunt!

Organitza: Xiquets de Tarragona

17.30 h, antic Hostal del Sol, pg. de Sant Antoni. Cafè concert i revetlla castellera. Després de la diada castellera del Primer Diumenge, els Xiquets ens proposen una prometedora combinació de tradició musical amb els seus grallers i la modernitat dels seus millors DJs.

Organitza: Xiquets de Tarragona

18 h, pl. de la Font. 73è Concurs Nacional de Colles Sardanistes, vàlid per al Campionat de Catalunya. El concurs tarragoní vol consolidar el seu retorn a un dels que van ser els seus espais de referència. Una cita ineludible al nostre calendari sardanista i festiu.

Organitza: Casal Tarragoní

Col·labora: Ajuntament de Tarragona

18.30 h, poliesportiu Col·legi Sagrat Cor. 11è Torneig Santa Tecla de bàsquet femení. Segona jornada del torneig.

Organitza: TGN Bàsquet Club

18.30 h, Teatre El Magatzem de la COT, c. Fortuny 14. La Plaça Friki presenta Pekenio Náhuel (Argentina). Pekenio Náhuel és un pallasso cínic, àcid, irreverent i atrevit, però que aconsegueix amb el riure i la riallada confabular amb qualsevol públic que tingui al davant. L’experiència d’anys d’artista de carrer fan d’aquest espectacle una festa interactiva en què el públic hi desenvolupa un paper fonamental. Aforament limitat a la capacitat de la sala. Espectacle a la gorra (pay after show).

19 h, Teatre Metropol, Rambla Nova, 46. Nit de Dansa Jaume Guasch. L’Esbart Català de Dansaires presenta A plaça!, un espectacle sorgit un matí d’estiu amb el desig de mostrar, d’una manera especial, les danses que l’Esbart Català de Dansaires ha recollit, estudiat i difós en els últims deu anys. Els acompanyen els músics de la Cobla Ciutat de Granollers, Orquestra i Rondalles. Accés lliure, amb aforament limitat a la capacitat de la sala.

Organitza: Esbart Santa Tecla

Col·labora: Ajuntament de Tarragona

19 h, c. Cós del Bou. La Santa Tecla 40 amb So Nat. Per celebrar la diada castellera de festa major, les camises liles enguany van més enllà i, amb motiu del tret de sortida del seu 40è aniversari, volen rebre les colles convidades amb una festa castellera única i especial en ple carrer del Cós del Bou. Per aquest motiu, començaran la tarda amb un duel de ball de gralles que iniciarà aquesta formació de la nostra ciutat amb les millors versions de música contemporània.

Organitza: Associació d’Amics de la Colla Jove

19 h, local social dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Assaig especial de Santa Tecla. A l’acabar, canya i tapa per a tots els participants.

19 h, Capsa de Música (Antiga Tabacalera), av. Vidal i Barraquer, s/n. Teclautors 19 presenta Susannes i Oscárboles en concert. La cantautora ens presentarà el seu disc Dona llavor, un treball embolcallat pels elements del seu paisatge sonor i que ella anomena “la Naturband”. Susannes aprofundeix amb les seves cançons sobre el vincle entre les dones i els cicles de la natura. D’altra banda, Oscárboles és un d’aquells rars portents que viu en les profunditats de la música d’autor, un artista desbocat i tendre que rebenta cànons i neurones a cada vers que vomita, bestial com Buñuel, enginyós com Mihura i irreverent amb totes les seves forces. Cantautors per a una tarda de festa major a la Capsa. Concert gratuït. Aforament limitat a la capacitat de la sala.

Col·laboren: Portautors i Associació de Músics de Tarragona

19.30 h, sala d’actes de l’Antiga Audiència, pl. del Pallol, 3. Estrena de la pel·lícula La mida del temps. Un documental protagonitzat per Eduard Boada, pregoner de les festes de Santa Tecla d’aquest 2019, i el seu històric espai tarragoní Can Boada. L’obra, produïda per Ayhe Productions, està escrita per Javier Baron i dirigida per David Aymerich (El dulce sabor del limón), amb la producció de Mireia Pallejà i la direcció de fotografia de Daniel Bernús i el mateix Baron. Accés lliure fins a completar l’aforament.

Col·laboren: Ajuntament de Tarragona i TAC12

20 h, Teatre El Magatzem de la COT, c. Fortuny 14. La Plaça Friki presenta Marta Renyer (Tarragona). La tarragonina arriba amb el seu espectacle de cabaret teatral protagonitzat per l’excèntrica Elvira, que estableix una relació íntima i directa amb el públic per parlar de la pressió social per aconseguir l’èxit. Ella somia en ser artista i fa molts anys que prepara aquest espectacle a casa, amb el qual vol mostrar tots els seus talents. Aforament limitat a la capacitat de la sala. Espectacle a la gorra (pay after show).

20 h, pl. de la Pagesia. Una Tecla Simfònica. La Banda de Grau Professional del Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona oferirà un concert dins del marc de les festes de Santa Tecla en què es podran escoltar obres de banda de compositors com Franco Cesarini, Clifton Williams, Johan de Meij i Òscar Navarro. Concert sota la batuta dels directors Rogeli Rodríguez i Jordi Masip.

Organitza: Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona

20.30 h, c. Cós del Bou. La Santa Tecla 40 amb Canya d’Or - Grallers de Reus. Seguirem la festa i aquest particular duel de ball de gralles entre Tarragona i Reus amb una de les formacions més importants del panorama graller nacional, que ens portarà les versions més divertides i festives, tot introduint el llenguatge de la improvisació.

Organitza: Associació d’Amics de la Colla Jove

21 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Fira Food Trucks. Sopar a la fresca a preus populars. Ampliem l’oferta gastronòmica amb sis espais culinaris amb productes de la terra, ecològics i de proximitat. Preus populars.

Organitza: La Terrasseta

21.15 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Cinema a la fresca. El Club de la Lucha (1999), de David Fincher.

Organitza: La Terrasseta

21.30 h, Teatre El Magatzem de la COT, c. Fortuny 14. Darrer espectacle de la Plaça Friki 2019 amb Jader Clown (Colòmbia), un pallasso de referència obligada. Versàtil, enginyós i exigent amb el seu treball corporal, en les seves dramatúrgies o en els esquetxos d’animació amb el públic, que transiten pels límits de l’acrobàcia i la manipulació d’objectes i ninots, en què la música és un ingredient fonamental. Aforament limitat a la capacitat de la sala. Espectacle a la gorra (pay after show).

22 h, c. Cós del Bou. La Santa Tecla 40 amb PD Peting. I per cloure aquesta festa tan especial, i fins a la mitjanit, no podien faltar uns dels PDs més emblemàtics de la nostra ciutat, els PD Peting.

Organitza: Associació d’Amics de la Colla Jove

23 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Selecció musical.

Organitza: La Terrasseta

Concert de santa tecla
El concert de l'any passat amb Porto Bello. | Arxiu
 

Dilluns 16 de setembre. El Gran Concert a la plaça de la Font

Des de l’any 2013, la festa també arriba als centres sanitaris a través de la Santa Tecla als Hospitals. La festa es fa present a tot arreu. Festa per a tothom!

9.30 h, Hospital Universitari Joan XXIII. Santa Tecla als Hospitals. Els Nanos Nous als Hospitals.

Organitzen: Ajuntament de Tarragona, Hospital Universitari Joan XXIII i Hospital de Sant Pau i Santa Tecla

9.30 h, Escola Pau Delclòs. Santa Tecla a les Escoles. La Colla Jove a les Escoles.

9.30 h, Escola Sant Salvador. Santa Tecla a les Escoles. El Lleó a les Escoles.

9.30 h, Col·legi Sant Domènec de Guzmán. Santa Tecla a les Escoles. El Ball de Diables a les Escoles.

9.30 h, Escola Sant Pere i Sant Pau. Santa Tecla a les Escoles. Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau a les Escoles.

9.30 h, Col·legi Santa Teresa de Jesús. Santa Tecla a les Escoles. La Mulassa a les Escoles.

9.30 h, Escola Cèsar August. Santa Tecla a les Escoles. La Víbria a les Escoles.

9.30 h, Escola Solc. Santa Tecla a les Escoles. Els Gegants Moros Petits a les Escoles.

9.30 h, Escola L’Arrabassada. Santa Tecla a les Escoles. Els gegantons Negritos Petits a les Escoles.

10.30 h, Sociosanitari Francolí. Santa Tecla als Hospitals. Els Nanos Nous als Hospitals.

Organitzen: Ajuntament de Tarragona, Hospital Universitari Joan XXIII i Hospital de Sant Pau i Santa Tecla

11.30 h, Escola Joan XXIII. Santa Tecla a les Escoles. La Cucafera a les Escoles.

12 h, Subdelegació del Govern, pl. Imperial Tàrraco, 3. Inauguració de l’exposició “L’abans i el després dels gegants Nefertari i Ramsès II”. Un recorregut fotogràfic per la creació i el bateig d’aquests gegants tarragonins de la mà del fotògraf Josep M. Cohí.

12.15 h, Sociosanitari Santa Tecla Llevant. Santa Tecla als Hospitals. Els Nanos Nous als Hospitals.

Organitzen: Ajuntament de Tarragona, Hospital Universitari Joan XXIII i Hospital de Sant Pau i Santa Tecla

15.15 h, Col·legi La Salle de Torreforta. Santa Tecla a les Escoles. El Griu a les Escoles.

15.15 h, Escola Torreforta. Santa Tecla a les Escoles. El Ball dels Set Pecats Capitals a les Escoles.

17.30 h, pg. de les Palmeres. Festa de presentació del setè volum de la col·lecció Els Contes del Seguici de Tarragona: Serrallonga, Déu vos Guard, amb textos de Pau Torres i il·lustracions d’Eric Martínez, editat per l’Associació d’Amics de la Colla Jove i Insitu Comunicació. Vine i gaudeix del conte dedicat al Ball de Serrallonga a través del contacontes que ens oferirà el polifacètic Joan Reverté, de L’Invisible Titelles.

Organitza: Associació d’Amics de la Colla Jove

Col·laboren: Insitu Comunicació i Diputació de Tarragona.

17.30 h, jardins de Saavedra. Obrim La Terrasseta. Espai de jocs.

Organitza: La Terrasseta

18 h, pl. de les Cols. Fes-te gran i dona el teu xumet a la Víbria. És el moment de fer un pas per ser més grans, és l’hora de donar el xumet a la Víbria!

Organitza: Víbria de Tarragona

18 h, jardins de Saavedra. Tallers familiars.

Organitza: La Terrasseta

19 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Concert amb Hombre Lobo Internacional (rock&roll, trash-roll / worldwide). Després d’una gira europea envejable, porta a Tarragona un xou trepidant amb què els valents assistents no poden deixar de moure l’esquelet amb melodies inspirades en els ritmes de The Cramps, Ramones i molts més.

Organitza: La Terrasseta

19 h, Itinere, portal del Roser. Visita guiada: Descobrim la Tarragona medieval. Viatgeu amb nosaltres a la ciutat del segle XIV passejant pels carrers de la Part Alta, on evocarem oficis, gremis i mercats que l’Entrada del Braç de Santa Tecla tan bé descriu. Descobrireu una ciutat dominada des del barri eclesiàstic, on es trobaven el castell del Patriarca, l’hospital i la Catedral. Informació i reserves: itinere@turismedetarragona.com - 977 239 657. Preu: 9,50 €; reduït, 7 €; nens (de 6 a 12 anys), 4 €. Durada: 2 h. Places limitades.

Organitza: Itinere

19.30 h, Espai Turisme, c. Major, 37. Presentació de la figura de goma del Drac de Sant Roc de Tarragona. D’uns anys ençà han anat apareixent reproduccions de goma d’elements de la nostra cultura popular, especialment celebrades entre els més petits. Avui el Drac de Sant Roc passa a ser una d’aquestes figures, enhorabona!

Organitza: Drac de Sant Roc de Tarragona

21 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Fira Food Trucks. Sopar a la fresca a preus populars. Ampliem l’oferta gastronòmica amb sis espais culinaris amb productes de la terra, ecològics i de proximitat. Preus populars.

Organitza: La Terrasseta

21.15 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Cinema a la fresca. Teen Wolf (1985), de Rob Daniel.

Organitza: La Terrasseta

21.30 h, Teatre Metropol, Rambla Nova, 46. Homenatge al funk amb la TGN i la Jove TGN Big Band. Rambla Music ofereix un homenatge a la música funk amb la TGN Big Band & Susana Sheiman, que presentarà un nou repertori d’Aretha Franklin, i la Jove TGN Big Band & Chloe Carrascal, amb una selecció del repertori de Stevie Wonder. Preu: 10 €. Venda d’entrades: www.tarracoticket.cat, a partir del 31 d’agost.

Organitza: Rambla Music

22 h, Antiga Audiència, pl. del Pallol, 3. Conteclada. Avui, contes amb la Muntsa Plana i la Rat Cebrián. Accés lliure, amb aforament limitat a la capacitat de la sala.

22 h, pl. de la Font. Concert extraordinari 50 anys de BASF a Tarragona. Res millor que celebrar els aniversaris en companyia. BASF vol compartir amb els tarragonins i tarragonines aquest moment tan especial a la plaça més emblemàtica de la ciutat. Una nit de celebracions que compartirem amb Oques Grasses. El seu darrer disc, Fans del Sol, és tota una sensació musical aquest 2019. Amb aportacions més electròniques però sense perdre les seves bases de ska i reggae, han aconseguit que a la primera cançó s’activi el “mode Oques”, un tsunami de positivisme i senzillesa musical. Els acompanyaran els Segonamà, un grup del territori que, després de set anys girant pel país, ens presentaran el seu últim disc, Respira.

Patrocina: BASF

23 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Selecció musical.

Organitza: La Terrasseta

Dimarts 17 de setembre

9.30 h, Col·legi Mare de Déu del Carme. Santa Tecla a les Escoles. El Drac de Sant Roc a les Escoles.

9.30 h, Escola La Floresta. Santa Tecla a les Escoles. Els Xiquets de Tarragona a les escoles.

9.30 h, Escola Campclar. Santa Tecla a les Escoles. La Colla Jove a les Escoles.

9.30 h, Escola Sant Rafael. Santa Tecla a les Escoles. El Lleó a les Escoles.

9.30 h, Col·legi Mare Nostrum. Santa Tecla a les Escoles. La Mulassa a les escoles.

9.30 h, Escola Riuclar. Santa Tecla a les Escoles. Els Nanos Nous a les Escoles.

9.30 h, Escola de Pràctiques. Santa Tecla a les Escoles. La Cucafera a les Escoles.

9.30 h, Escola Saavedra. Santa Tecla a les Escoles. Els Campaners a les Escoles.

9.30 h, Escola Bonavista. Santa Tecla a les Escoles. El Bou a les Escoles.

15.15 h, Col·legi d’Educació Especial Estela. Santa Tecla a les Escoles. El Griu a les Escoles.

15.15 h, Escola El Serrallo. Santa Tecla a les Escoles. El Ball dels Set Pecats Capitals a les Escoles.

17.30 h, jardins de Saavedra. Obrim La Terrasseta. Espai de jocs.

Organitza: La Terrasseta

18 h, Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau. Revetlla de Festa per a Tothom amb l’actuació del grup de rock AP/PC i d’entitats del barri de Sant Pere i Sant Pau, i clourà l’acte DJ Abadia. Actuacions i música en directe per a tothom qui vulgui compartir una bona estona musical.

Coorganitzen: Centres Cívics, Conselleria de Capacitats Diverses i Associació Provincial de Paràlisi Cerebral de Província de Tarragona

Patrocina: Dow

18 h, Casa de la Festa, Via Augusta, 4. Sigues nano per un dia! Quantes vegades has volgut posar-te un nano? Ara és la teva oportunitat! Si tens una alçada igual o superior als 1,50 metres podràs posar-te a la pell d’un nano i ser-ne portador per un moment. Enguany tindrem el Nano Capità i els Nanos Arlequins. Activitat gratuïta, amb aforament limitat: es repartiran tiquets cada hora en punt i entre tots els participants se sortejaran productes oficials de l’agrupació.

Organitza: Agrupació de Portadors dels Nanos Vells de Tarragona

18 h, jardins de Saavedra. Tallers familiars.

Organitza: La Terrasseta

18.30 h, pl. dels Sedassos. Ball de gralles infantil amb els Grallers i Timbalers Mans Petites de l’Aula de Música Tradicional i Popular El Tecler. Els més petits també saben tocar i ballar. Us hi animeu?

Organitza: El Tecler Gestió Cultural

19 h, pl. de les Cols. Presentació del llibre Tots som la Tecla, de la periodista i fotògrafa tarragonina Laia Díaz. Un recull d’històries i fotografies de 60 persones que fan que la Festa Major de Santa Tecla de Tarragona sigui única. Imatges i persones al servei de la festa, la bibliografia festiva teclera creix!

Organitza: Cossetània Edicions

Col·labora: Ajuntament de Tarragona

19 h, local dels Xiquets del Serrallo, Moll de Costa. Assaig obert de canalla i escola de castells. Si tens ganes de fer castells, no t’ho pensis més. Vine i participa-hi!

19 h, pl. de la Font. Santa Tecla gastronòmica. Pastís del Braç de Santa Tecla. El Gremi de Pastissers presenta l’elaboració i degustació popular del pastís monumental del Braç de Santa Tecla. Ni més ni menys que 75 metres de Braç, que equivalen a 2.000 racions. Distribució de racions aptes per a persones celíaques. Recollida prèvia de tiquets el mateix dia, des de les 18 h, a l’estand de Festes instal·lat al vestíbul del Teatre Tarragona. Un tiquet per persona.

Organitza: Gremi de Pastissers

Col·labora: Tarragona Ràdio

Acte retransmès en directe per Tarragona Ràdio

19 h, c. Nou del Patriarca. Visita guiada per alguns dels carrers de la Part Alta de la ciutat de Tarragona: Els carrers de la Part Alta. Un passeig amb història. Recuperant la nomenclatura antiga i els seus traçats, retrocedirem a la Tarragona moderna i medieval en un marc incomparable. Més informació i reserves: jvila@iberapt.com. Preu: adults, 8 €; joves (9-16 anys), 5 €. Places limitades (es recomana fer reserva prèvia).

Organitza: Iber, Arqueologia, Patrimoni i Turisme

19 h, Itinere, portal del Roser. Visita guiada: Descobrim la Tarragona medieval. Viatgeu amb nosaltres a la ciutat del segle XIV passejant pels carrers de la Part Alta, on evocarem oficis, gremis i mercats que l’Entrada del Braç de Santa Tecla tan bé descriu. Descobrireu una ciutat dominada des del barri eclesiàstic, on es trobaven el castell del Patriarca, l’hospital i la Catedral. Informació i reserves: itinere@turismedetarragona.com - 977 239 657. Preu: 9,50 €; reduït, 7 €; nens (de 6 a 12 anys), 4 €. Durada: 2 h. Places limitades.

Organitza: Itinere

19 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Concert amb Bird Yellow (indie-folk / Barcelona). Guitarra, veu, paraules i silenci. The Bird Yellow és el projecte musical del cantautor Gerard Vidal Barrena. Els seus temes remeten al més pur indie-folk anglosaxó i beuen de les arrels de la música americana.

Organitza: La Terrasseta

19 h, sala d’actes del COAC de Tarragona, c Sant Llorenç, 20. Presentació del documental Arquitectures, que recull els dissenys d’edificis que ha ideat el pintor Jordi Abelló al llarg de l’últim any, esdevenint un arquitecte imaginari. L’acte comptarà amb la presència de l’autor.

19.15 h, local social de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, c. Cós del Bou, 23. Assaig obert de canalla.

19.30 h, Ajuntament de Tarragona, Pati del Pou, pl. de la Font, 1. Assaig obert de canalla dels Xiquets de Tarragona.

19.30 h, Tinglado 1, Moll de Costa. Inauguració de l’exposició d’obres presentades al Quart Concurs de Pintura Dibuix i Gravat de la Fundació Privada Mútua Catalana i anunci del veredicte del jurat.

Organitza: Fundació Privada Mútua Catalana

Amb el suport de: Port de Tarragona, Universitat Rovira i Virgili, Generalitat de Catalunya, Diputació de Tarragona i Ajuntament de Tarragona

19.30 h, pl. de la Pagesia. Concert de Santa Tecla de la Banda Simfònica Unió Musical de Tarragona. La banda és música, i la música és festa, és tradició, és cultura. Santa Tecla té tot això, banda, música, festa, tradició i cultura. La Banda Simfònica Unió Musical de Tarragona, sota la direcció del mestre Òscar Miguel Losada, ens presenta el seu concert per a aquesta Santa Tecla 2019. Un repertori que conjugarà la música tradicional i d’arrel popular sota el sedàs de la música simfònica que sempre impregna la banda en els seus concerts.

Organitza: Banda Simfònica Unió Musical de Tarragona

Col·labora: Ajuntament de Tarragona

20 h, local social dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Assaig especial de Santa Tecla.

20.30 h, Ajuntament de Tarragona, Pati del Pou, pl. de la Font, 1. Assaig obert de preparació de la diada de Santa Tecla dels Xiquets de Tarragona.

20.30 h, local social de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, c. Cós del Bou, 23. Assaig general obert.

20.30 h, local dels Xiquets del Serrallo, Moll de Costa. Primer assaig especial de Santa Tecla.

21 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Fira Food Trucks. Sopar a la fresca a preus populars. Ampliem l’oferta gastronòmica amb sis espais culinaris amb productes de la terra, ecològics i de proximitat. Preus populars.

Organitza: La Terrasseta

21.15 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Cinema a la fresca. My Neighbor Totoro (2013), de Hayao Miyazaki.

Organitza: La Terrasseta

22 h, Antiga Audiència, pl. del Pallol, 3. Conteclada. Avui, contes amb l’Agus Ferré i la Karme González. Accés lliure, amb aforament limitat a la capacitat de la sala.

23 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Selecció musical.

Organitza: La Terrasseta

23.50 h, pla de la Seu. Retransmissió en directe de l’inici del joc de L’assassí de la pastanaga via Instagram i Facebook Live, no presencial. A les 24 h comença la lluita. Pastanagues per a tothom! Més informació a Facebook (pastanaga.tarragona).

Organitza: Agrupament Escolta i Guia Xaloc

La Baixadeta de l'Àliga permet gaudir d'un acte tan especial a les escales de la catedral als més petits abans de la Baixada.
La Baixadeta de l'Àliga permet gaudir d'un acte tan especial a les escales de la catedral als més petits abans de la Baixada. | TarragonaDigital.com

 

Dimecres 18 de setembre. La Baixadeta

9.15 h, Llar d’Infants Bonavista. Santa Tecla a les Escoles. El Nano Capità a les Escoles.

9.30 h, Escola Pax. Santa Tecla a les Escoles. Els Xiquets de Tarragona a les escoles.

9.30 h, Escola Ponent. Santa Tecla a les Escoles. La Colla Jove a les Escoles.

9.30 h, Escola El Miracle. Santa Tecla a les Escoles. El Lleó a les Escoles.

9.30 h, Escola La Muntanyeta. Santa Tecla a les Escoles. L’Aligueta a les Escoles.

9.30 h, Col·legi Lestonnac-L’Ensenyança. Santa Tecla a les Escoles. Els Campaners a les Escoles.

10 h, Llar d’Infants El Ninot. Santa Tecla a les Escoles. El Nano Capità a les Escoles.

10.45 h, Llar d’Infants La Taronja. Santa Tecla a les Escoles. El Nano Capità a les Escoles.

11.30 h, Llar d’Infants Sant Pere i Sant Pau. Santa Tecla a les Escoles. El Nano Capità a les Escoles.

15.15 h, Col·legi Sagrat Cor. Santa Tecla a les Escoles. El Ball d’en Serrallonga a les Escoles.

17 h, Residència Mare de Déu de la Mercè. Concert de música popular catalana a càrrec del Cor Gregal de Tarragona.

17.30 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Espai de jocs.

Organitza: La Terrasseta

17.30 h, sala d’actes de l’Espai Jove Kesse, c. Sant Antoni Maria Claret, 12. Inauguració de l’exposició “Els colors d’en Pere”, del jove cambrilenc Pere Rebull, pintor amb trastorn de l’espectre autista. Va començar amb l’acrílic fins a arribar a la pintura a l’oli, passant pel llapis i el carbó. Les seves obres, de colors atrevits i alegres, mostren animals, paisatges, edificis i natura.

Col·labora: ASPERCAMP

18 h, sala d’actes de l’Espai Jove Kesse, c. Sant Antoni Maria Claret, 12. Taula rodona de Festa per a Tothom: “Experiències inclusives a les festes majors”. L’any 2018 es va incorporar al patrimoni festiu tarragoní la gegantona Frida, un element pensat i realitzat perquè les persones en cadira de rodes, sordes i/o cegues puguin participar com a portadores a la nostra festa major. Avui parlarem de la relació i les experiències entre la cultura popular i el món de la discapacitat.

Organitzen: Delegació del Camp de Tarragona del CEESC (Col·legi d’Educadors i Educadores Socials de Catalunya) i Servei Municipal de la Discapacitat de l’Ajuntament de Tarragona

18 h, portal del Roser. Visita guiada: Arqueologia oculta de la Part Alta. Avui deixarem de banda el nostre fantàstic Patrimoni de la Unesco per descobrir les nombroses restes arqueològiques que hi ha amagades en cada racó de la Part Alta: aqüeductes, epigrafia, torres i monuments visigòtics. Preu: adults, 9 €; jubilats, 8 €; nens (7-16 anys), 3 €. Durada: 2 h. Places limitades (dos grups diferents, un en català i un en castellà). Informació i reserves: 977 249 107 - info@nemesisarch.com.

Organitza: Nemesis, Arqueologia i Difusió Cultural

18 h, jardins de Saavedra. Tallers familiars.

Organitza: La Terrasseta

18 h, Pastisseria Conde, c. Comte de Rius, 5. El Goig de Santa Tecla. La pasta ideal per acompanyar el nostre cafè a les festes. No us quedeu sense la vostra! Venda prèvia de tiquets a la mateixa pastisseria fins a exhaurir-ne existències. Preu: 1 €.

Organitza: Pastisseria Conde

18.30 h, des del pla de la Seu i enguany estrenant recorregut. La Baixadeta de l’Aligueta, la Mulasseta, el Lleonet, els Gegants Moros Petits, els Negritos Petits, la Cucafereta i, per primer cop, els Gegants Vells Petits. Els joves portadors de les nostres bèsties més menudes demostraran que s’adapten a qualsevol circumstància festiva. La Baixadeta es consolida com un acte més de la seqüència ritual tarragonina i demana un recorregut més llarg perquè més nens i nenes puguin gaudir de l’acte i convertir-se en portadors per un dia de les nostres bèsties i gegants. Avui els més petits podran portar l’Aligueta, la Mulasseta, el Lleonet, la Cucafereta, els Gegants Moros i els Negritos Petits sense ser-ne els portadors oficials. Demanem la col·laboració dels pares i les mares perquè els protagonistes reals d’aquest dia siguin els nens i les nenes. Recorregut: pla de la Seu, escales de la Catedral, pl. de les Cols, c. Merceria, pl. del Fòrum, c. Santa Anna, pl. del Rei, Pilats, bda. Pescateria, c. Cós del Bou i pl. de la Font.

Col·laboren: Àliga, Mulassa, Lleó, Cucafera, Gegants Vells, AMPA Lestonnac-l’Ensenyança i AMPA de l’Escola El Miracle

Acte retransmès en directe per TARRAGONA RÀDIO

19 h, pl. Sant Fructuós. Jornada Tarracolúdica de Santa Tecla. Activitat popular alternativa a altres activitats tradicionals per a majors de 18 anys i famílies amb nens. Jugarem a jocs de taula d’habilitat, familiars, de rols ocults, etc. Vine a jugar amb nosaltres!

Organitza: Associació Lúdico Cultural Club Diògenes de Tarragona

19 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Concert amb The Ruralites (roots reggae, ska / Lleida). The Ruralites són una banda de reggae clàssic, early reggae i rock steady de les Terres de Lleida que no us deixaran indiferents gràcies al seu repertori ple de hits jamaicans i de clàssics del rock, passats per la seva particular trituradora per fer-los d’allò més divertits i ballables.

Organitza: La Terrasseta

19 h, Itinere, portal del Roser. Visita guiada: Descobrim la Tarragona medieval. Viatgeu amb nosaltres a la ciutat del segle XIV passejant pels carrers de la Part Alta, on evocarem oficis, gremis i mercats que l’Entrada del Braç de Santa Tecla tan bé descriu. Descobrireu una ciutat dominada des del barri eclesiàstic, on es trobaven el castell del Patriarca, l’hospital i la Catedral. Informació i reserves: itinere@turismedetarragona.com - 977 239 657. Preu: 9,50 €; reduït, 7 €; nens (de 6 a 12 anys), 4 €. Durada: 2 h. Places limitades.

Organitza: Itinere

19.30 h, jardins del Camp de Mart. Marc Parrot en concert: Refugi. Marc Parrot ens ofereix un concert íntim i personal dins d’una iurta, nom que rep aquest petita tenda amb capacitat per a 80 persones. L’espai ofereix un lloc on aixoplugar-se de les inclemències de la vida quotidiana, un espai on gaudir durant una estona de les cançons que interpreta Parrot acompanyat dels músics Lluís Cartes i Dani Ferrer. Tots tres protagonitzen un muntatge en què experimenten amb els sons i juguen amb els contrastos, dirigits per Los Galindos. Espereu-vos algunes sorpreses: confessen la voluntat de trencar barreres i també els codis que regeixen els llenguatges escènics i musicals, sempre amb la finalitat d’impactar l’espectador i fer-li viure un univers d’emocions. Una coproducció del MMVV, Grec 2019 i (a)phònica. Entrades a la venda a partir del 31 d’agost a www.tarracoticket.cat. Preu: 10 €.

19.30 h, c. de l’Enrajolat. Visita guiada per conèixer el passat medieval de la ciutat: Històries de la Tarragona medieval. El seu urbanisme, els seus edificis, la seva gent amb les seves petites històries. Un passeig nocturn carregat d’història. Més informació i reserves: jvila@iberapt.com. Preu: adults, 8 €; joves (9-16 anys), 5 €. Places limitades (es recomana fer reserva prèvia).

Organitza: Iber, Arqueologia, Patrimoni i Turisme

20 h, pl. de les Cols. Representació del ball parlat de la Sebastiana del Castillo. Després de l’estrena de l’any passat, el ball ocupa per mèrits propis un paper important en el panorama dels balls parlats a la ciutat. L’Associació Mulassa de Tarragona, a partir del text original recuperat, és l’entitat que dona vida a aquesta representació. Nous camins escènics adreçats a actualitzar la vigència i l’actualitat dels balls parlats del Camp de Tarragona. Balls parlats vius del segle XXI.

20.30 h, plaça de la Font. Actuació de la Nova Moixiganga de Reus. Les acrobàcies humanes amb formes ben diverses es poden apreciar avui de la mà dels membres del Circ Social, una entitat formada per joves amb risc social que amb l’educació a través del circ posen en marxa un vessant inclusiu, i en aquesta ocasió ho fan en l’àmbit de la cultura popular mitjançant la Nova Moixiganga de Reus.

Coorganitzen: Conselleria de Capacitats Diverses de l’Ajuntament de Tarragona i Col·legi d’Educadors i Educadores de Catalunya (CEESC) 

Col·laboren: Penya Festa per a Tothom - Llegat 2018, Dow, Aspercamp i Circ Social de Reus

21 h, pl. de les Cols. Xiquets del Serrallo. Assaig especial de pilar caminant.

Organitza: Xiquets del Serrallo

21 h, Teatre Metropol, Rambla Nova, 46. Cor Ciutat de Tarragona i Flamenco Azabache presenten Lorca a Tarragona. El Llibre Perdut. Flamenco Azabache i el Cor Ciutat de Tarragona, juntament amb la bailaora Ana Pérez, reten un homenatge a aquest referent de la literatura universal i presenten una proposta de fusió de música coral i ball flamenc que té com a fil conductor la visita que Federico García Lorca va fer a Tarragona amb motiu de l’estrena de la seva adaptació de La dama boba de Lope de Vega. Entrades a la venda a partir del 31 d’agost a www.tarracoticket.cat. Preu: 12 €.

Organitzen: Cor Ciutat de Tarragona i Flamenco Azabache

Col·labora: Centres Cívics de Tarragona

21 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Fira Food Trucks. Sopar a la fresca a preus populars. Ampliem l’oferta gastronòmica amb sis espais culinaris amb productes de la terra, ecològics i de proximitat. Preus populars.

Organitza: La Terrasseta

21.15 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Cinema a la fresca. Cinema Paradiso (1988), de Giuseppe Tornatore.

Organitza: La Terrasseta

22 h, pl. de la Font. Ballada de festa major amb l’Esbart Santa Tecla. Des de fa molts anys, els esbarts tarragonins ens mostren el seu bon fer per la Festa Major. Enguany és el torn de l’Esbart Santa Tecla, que posarà damunt de l’escenari les seves millors creacions coreogràfiques. Dansa catalana en estat pur.

Organitza: Esbart Santa Tecla

Col·labora: Ajuntament de Tarragona

22 h, Antiga Audiència, pl. del Pallol, 3. Conteclada. Avui, contes amb el Carles Alcoy i l’Imma Pujol. Accés lliure, amb aforament limitat a la capacitat de la sala.

22 h, jardins del Camp de Mart. Marc Parrot en concert: Refugi. Marc Parrot ens ofereix un concert íntim i personal dins d’una iurta, nom que rep aquest petita tenda amb capacitat per a 80 persones. L’espai ofereix un lloc on aixoplugar-se de les inclemències de la vida quotidiana, un espai on gaudir durant una estona de les cançons que interpreta Parrot acompanyat dels músics Lluís Cartes i Dani Ferrer. Tots tres protagonitzen un muntatge en què experimenten amb els sons i juguen amb els contrastos, dirigits per Los Galindos. Espereu-vos algunes sorpreses: confessen la voluntat de trencar barreres i també els codis que regeixen els llenguatges escènics i musicals, sempre amb la finalitat d’impactar l’espectador i fer-li viure un univers d’emocions. Una coproducció del MMVV, Grec 2019 i (a)phònica. Entrades a la venda a partir del 31 d’agost a www.tarracoticket.cat. Preu: 10 €.

23 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Selecció musical.

Organitza: La Terrasseta

El ball parlat de la Sebastiana del Castillo va tenir tal èxit en la seva estrena el 2018 que ha repetit ocasió aquest any. | Isma Llanes
 

Dijous 19 de setembre. La Santa Tecla Petita

9.15 h, Llar d’Infants Sant Salvador. Santa Tecla a les Escoles. El Nano Capità a les Escoles.

9.30 h, Escola Tarragona. Santa Tecla a les Escoles. Els Xiquets a les Escoles.

9.30 h, Escola Infantil La Salle Tic-Tac. Santa Tecla a les Escoles. L’Aligueta a les Escoles.

9.30 h, Col·legi Joan Roig. Santa Tecla a les Escoles. El Ball de Gitanes a les Escoles.

10 h, Llar d’Infants Cèsar August. Santa Tecla a les Escoles. El Nano Capità a les Escoles.

10.45 h, Llar d’Infants El Serrallo. Santa Tecla a les Escoles. El Nano Capità a les Escoles.

11.30 h, Llar d’Infants El Miracle. Santa Tecla a les Escoles. El Nano Capità a les Escoles.

17 h, Itinere, portal del Roser. Visita guiada: Descobrim la Catedral, els detalls de la imponent seu de Tarragona. Una visita plena d’art i història en què descobrirem el claustre, l’interior de la Catedral, les capelles i les peces més destacades del seu museu. Informació i reserves: itinere@turismedetarragona.com - 977 239 657. Preu: 9,50 €; reduït, 7 €; nens (de 6 a 12 anys), 4 €. Durada: 2 h 30 min. Places limitades.

Organitza: Itinere

17.30 h, pl. de les Cols. Primers versots i parlaments dels balls parlats petits:

— 17.30 h, Ball d’en Serrallonga Petit

— 17.50 h, Ball de Pastorets Petit

17.30 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Espai de jocs.

Organitza: La Terrasseta

17.45 h, Espai Salvador Fà i Llimiana, pl. Mitja Lluna. Escapada del Ball de Cossis Petit, i tot seguit parlaments del Ball de Gitanes Petit.

18 h, jardins de Saavedra. Tallers familiars.

Organitza: La Terrasseta

18.30 h, des de la pl. de la Font. Cercavila de la Santa Tecla Petita. El Seguici Petit enceta les aparicions dels elements més representatius de la nostra festa. Reproduint l’estètica i la manera de fer del Seguici gran, ompliran places i carrers de músiques, balls i espurnes. Enguany, i per commemorar el 5è aniversari del Griu, veurem per primer cop el Griu Petit, que serà apadrinat per la Virgília Petita de Torredembarra. També sortiran els Gegants Vells Petits, que participaran per primer cop en la cercavila de la Santa Tecla Petita.Itinerari: pl. de la Font, bda. Misericòrdia, c. Major, pl. de les Cols, c. Merceria, pl. del Fòrum, c. Santa Anna, pl. del Rei, Pilats, bda. Pescateria, c. Cós del Bou i pl. de la Font. Recordem als pares i als familiars la necessitat que els elements festius actuïn autònomament a fi de facilitar la visió i el gaudi d’aquest acte. 

19 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Espaldamaceta en concert (pop / Tarragona). El tarragoní José Juan González torna, després de dos anys de silenci, amb un disc íntegrament en català. Millor que mai és el seu setè treball, en el qual, acompanyat per Gerard Joan (bateria, sàmpler i veus) i Oriol Maymó (baix, veus, sàmpler i sintetitzador), ha introduït cançons més curtes i concises que fugen dels tempos baixos i el caràcter trist a què ens tenia acostumats. Tota una barreja d’estats emocionals, que alternen també referències i estils musicals.

Organitza: La Terrasseta

19 h, des del portal del Roser. Visita guiada: Un tomb per les Muralles de Tarragona. Una sorprenent passejada de més d’un quilòmetre per descobrir més de 2.000 anys d’història a través de les Muralles. Durada: 2 h. Informació i reserves: 977 249 107 - info@nemesisarch.com. Preu: adults, 9 €; jubilats, 8 €; joves (7-16 anys), 3 €. Places limitades (dos grups, un en català i un en castellà).

Organitza: Nemesis, Arqueologia i Difusió Cultural

19.30 h, Llibreria La Capona, c. del Gasòmetre, 43. Presentació del llibre Gitanes i gitanos catalans!, de Cinta S. Bellmunt, a càrrec de l’actor Oriol Grau A l’acabar els parlaments, membres del grup Sabor de Gràcia, encapçalats per Sicus Carbonell, codirector del documental en què es basa el llibre, interpretaran en acústic la rumba Gitanos catalans.

Col·labora: Llibreria La Capona

Organitza: Editorial Gregal

19.30 h, Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona, c. Santa Anna, 8. Inauguració de l’exposició “Joan casals. Itineraris en el laberint”. Podreu descobrir part de l’obra de Joan Casals, artista i pedagog, guanyador del XXVII Premi Tapiró de Pintura de la Biennal d’Art de la Diputació de Tarragona l’any 1989. El seu perfil professional, que equilibra la creació artística i la pedagogia de l’art, fa d’ell un personatge singular amb una important incidència social.

Organitza: Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona

19.30 h, jardins del Camp de Mart. Marc Parrot en concert: Refugi. Marc Parrot ens ofereix un concert íntim i personal dins d’una iurta, nom que rep aquest petita tenda amb capacitat per a 80 persones. L’espai ofereix un lloc on aixoplugar-se de les inclemències de la vida quotidiana, un espai on gaudir durant una estona de les cançons que interpreta Parrot acompanyat dels músics Lluís Cartes i Dani Ferrer. Tots tres protagonitzen un muntatge en què experimenten amb els sons i juguen amb els contrastos, dirigits per Los Galindos. Espereu-vos algunes sorpreses: confessen la voluntat de trencar barreres i també els codis que regeixen els llenguatges escènics i musicals, sempre amb la finalitat d’impactar l’espectador i fer-li viure un univers d’emocions. Una coproducció del MMVV, Grec 2019 i (a)phònica. Entrades a la venda a partir del 31 d’agost a www.tarracoticket.cat. Preu: 10 €.

20 h, pl. de la Font. Tanda de lluïment de la Santa Tecla Petita.

20 h, pl. de les Cols. Versots i parlaments dels balls parlats petits:

— 20 h, Ball de Sant Miquel i Diables Petit

— 20.15 h, Ball d’en Serrallonga Petit

— 20.35 h, Ball de Pastorets Petit

20.30 h, Sala Trono Armanyà, c. Armanyà, 11. Les coses excepcionals, de Duncan Macmillan. Tens set anys i la mare és a l’hospital. El pare diu que ha fet “alguna cosa estúpida”. Li costa ser feliç. Així que comences a fer una llista de les coses excepcionals d’aquest món. Cadascuna de les coses que fan que la vida valgui la pena. Teatre. 70 min. Català. Venda d’entrades: www.salatrono.com.

20.30 h, Casino de Tarragona. Taller de preparació i degustació de còctels amb Chartreuse. Compra de tiquets al Casino de Tarragona fins al 15 de setembre o al web www.casinotarragona.com (places limitades). Preu per tiquet: 10 € (inclou barrilet). Activitat exclusiva per a majors de 18 anys.

Organitza: Casino de Tarragona

Col·labora: Chartreuse

20.45 h, pl. de la Font. Versots i parlaments del Ball de Gitanes Petit.

21 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Fira Food Trucks. Sopar a la fresca a preus populars. Ampliem l’oferta gastronòmica amb sis espais culinaris amb productes de la terra, ecològics i de proximitat. Preus populars.

Organitza: La Terrasseta

21.15 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Cinema a la fresca. Karate Kid (1984), de John G. Avildsen.

Organitza: La Terrasseta

22 h, jardins del Camp de Mart. Marc Parrot en concert: Refugi. Marc Parrot ens ofereix un concert íntim i personal dins d’una iurta, nom que rep aquest petita tenda amb capacitat per a 80 persones. L’espai ofereix un lloc on aixoplugar-se de les inclemències de la vida quotidiana, un espai on gaudir durant una estona de les cançons que interpreta Parrot acompanyat dels músics Lluís Cartes i Dani Ferrer. Tots tres protagonitzen un muntatge en què experimenten amb els sons i juguen amb els contrastos, dirigits per Los Galindos. Espereu-vos algunes sorpreses: confessen la voluntat de trencar barreres i també els codis que regeixen els llenguatges escènics i musicals, sempre amb la finalitat d’impactar l’espectador i fer-li viure un univers d’emocions. Una coproducció del MMVV, Grec 2019 i (a)phònica. Entrades a la venda a partir del 31 d’agost a www.tarracoticket.cat. Preu: 10 €.

23 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Selecció musical.

Organitza: La Terrasseta

La Cercavila de la Santa Tecla petita se celebrarà el dijous 19 de setembre | Isma Llanes
 

Divendres 20 de setembre

12.30 h, pl. dels Sedassos. Concert vermut amb Els Llorus del Negrito i presentació del llibre del seu repertori. Fa uns anys Els Llorus van revolucionar l’estètica i el repertori dels grups de grallers tradicionals fusionant la música tradicional, amb un repertori trencador i una posada en escena fresca, atrevida i un punt gamberra. El resultat han estat molts concerts en què han posat de manifest la capacitat de la música tradicional per evolucionar i adaptar-se al segle XXI. Avui els tindrem en aquesta plaça tan grallera en format de concert vermut, i alhora ens presentaran el llibre amb el seu ampli i a vegades sorprenent repertori musical.

Organitza: Els Llorus del Negrito

Col·labora: Ajuntament de Tarragona

17 h, Itinere, portal del Roser. Visita guiada: Descobrim la Catedral, els detalls de la imponent seu de Tarragona. Una visita plena d’art i història en què descobrirem el claustre, l’interior de la Catedral, les capelles i les peces més destacades del seu museu. Informació i reserves: itinere@turismedetarragona.com - 977 239 657. Preu: 9,50 €; reduït, 7 €; nens (de 6 a 12 anys), 4 €. Durada: 2 h 30 min. Places limitades.

Organitza: Itinere

17.30 h, jardins de Saavedra. La Terrasseta. Espai de jocs.

Organitza: La Terrasseta

17.30 h, Rambla Nova, entre el Balcó del Mediterrani i el c. Adrià. Òmnium Cultural va de festa! Coneixes bé el Seguici? Tallers infantils de pintura, titelles i narració de contes infantils.

Organitza: Òmnium Cultural

18 h, pg. de les Palmeres. Obertura de l’Espai Barraques. L’any 2005 neix el projecte de Barraques Tarragona, integrat per una sèrie de col·lectius —majoritàriament juvenils— de la ciutat que pretenien crear un espai alternatiu per gaudir de la nostra festa major i autofinançar-se per desenvolupar els seus projectes construint una nova societat. Al llarg d’aquests anys, les Barraques de Tarragona han anat creixent en nombre de participants i any rere any ofereixen més activitats de diversos camps per arribar a tots els tarragonins i tarragonines, siguin grans o petits. Enguany el Col·lectiu Barraques el formen Arran Tarragona, Cau de Llunes (AFRT), Casal Popular Sageta de Foc i Endavant (OSAN) Tarragona.

Organitza: Col·lectiu Barraques

18 h, pg. de les Palmeres. Xocolatada amb jocs per a la canalla. Vine a l’Espai Barraques per gaudir d’una bona coca amb xocolata mentre la canalla s’ho passa bé amb les activitats i els jocs més reivindicatius de la nostra ciutat organitzats per monitores de lleure!

Organitza: Col·lectiu Barraques i sindicat COS Lleure

18 h, pl. Verdaguer, fins a les 2 h. Santa Tecla gastronòmica. Estrella Damm patrocina Teclatapa, la taverna dels tastets. Inauguració de l’espai gastronòmic que durant cinc dies permet els àpats ràpids: entrepans de frankfurt amb ceba cruixent, de truita farcida de bacó, de bacó i formatge, de llonganissa i xistorra, de cruixent de pollastre, de pollastre amb pebrot, d’hamburguesa amb ceba i formatge, de llom, de bratwurst amb ceba i formatge, d’ous ferrats amb llom adobat, vegetal, i també patates fregides, patates braves, triquini de pernil i formatge, porció de pizza i entrepà de calamars. Una iniciativa de les associacions Aerodance, L’Albada, Amics de la Part Alta, La Unió, La Ballaruga, Col·lectiu de Dones de Sant Salvador, Club Maginet, Disc 45, Nou Ritme, Residencial Palau, Som i Serem, La Tarraco de Luxe, Sinhus Sport, La Granja Colours Fantasy, Fotem-li Canya i Comparsa Carmelites.

18 h, Rambla Nova, tram Balcó del Mediterrani. Queimada popular.

Organitza: Centro Galego de Tarragona

18 h, portal del Roser. Visita guiada: Arqueologia oculta de la Part Alta. Avui deixarem de banda el nostre fantàstic Patrimoni de la Unesco per descobrir les nombroses restes arqueològiques que hi ha amagades en cada racó de la Part Alta: aqüeductes, epigrafia, torres i monuments visigòtics. Preu: adults, 9 €; jubilats, 8 €; nens (7-16 anys), 3 €. Durada: 2 h. Places limitades (dos grups diferents, un en català i un en castellà). Informació i reserves: 977 249 107 - info@nemesisarch.com.

Organitza: Nemesis, Arqueologia i Difusió Cultural

18.30 h, jardins de Saavedra. La Terrasseta. Espectacle de clown i taller de bombolles a càrrec de la Cia. Kabriol Arts.

Organitza: La Terrasseta

19 h, pl. Sant Fructuós. Jornada Tarracolúdica de Santa Tecla. Activitat popular alternativa a altres activitats tradicionals per a majors de 18 anys i famílies amb nens. Jugarem a jocs de taula d’habilitat, familiars, de rols ocults, etc. Vine a jugar amb nosaltres!

Organitza: Associació Lúdico Cultural Club Diògenes de Tarragona

19.30 h, des del Balcó del Mediterrani fins a la plaça Corsini. El Correfoc Petit. És l’hora que els més petits puguin gaudir del correfoc fet a la seva mida sota els paraigües d’espurnes dels diables i les bèsties a la seva alçada. Els grups recorreran la Rambla Nova fins a arribar a la plaça Corsini per fer-hi una carretillada de lluïment. Quan acabin d’entrar els grups a la plaça Corsini encendran una carretillada conjunta final. Hi participen el Ball de Diables Petit, el Drac Petit, el Bou Petit, la Vibrieta i el Griu Petit, i com a grups convidats, el Cabrot Petit del Vendrell, el Ball de Diables Petit de Constantí i el Ball de Diables Infantil de Torredembarra.

19.30 h, Teatret del Serrallo. Concert a cappella amb el cor Issel’s Singers. Un repàs per músiques de tots els temps.

Organitza: Teatret del Serrallo

20 h, Ajuntament de Tarragona, Pati del Pou, pl. de la Font, 1. Assaig obert de canalla dels Xiquets de Tarragona.

20 h, local dels Xiquets del Serrallo, Moll de Costa. Assaig obert de canalla i escola de castells. Si tens ganes de fer castells, no t’ho pensis més. Vine i participa-hi!

20 h, pl. del Fòrum. Milonga de Santa Tecla. Tango a les festes de Santa Tecla. La plaça del Fòrum es transformarà per unes hores en una Tanguería de Buenos Aires. Vine a gaudir a ritme de tango. Enguany Espacio de Tango ha complert set anys a Tarragona i les festes de la nostra ciutat són una bona ocasió per celebrar-ho amb aquesta Milonga de Santa Tecla.

Organitza: Espacio de Tango

20.30 h, Sala Trono Armanyà, c. Armanyà, 11. Les coses excepcionals, de Duncan Macmillan. Tens set anys i la mare és a l’hospital. El pare diu que ha fet “alguna cosa estúpida”. Li costa ser feliç. Així que comences a fer una llista de les coses excepcionals d’aquest món. Cadascuna de les coses que fan que la vida valgui la pena. Teatre. 70 min. Català. Venda d’entrades: www.salatrono.com.

20.30 h, local social de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, c. Cós del Bou, 23. Assaig obert de canalla.

21 h, pl. de les Cols. Xiquets de Tarragona. Assaig especial de pilar caminant.

Organitza: Xiquets de Tarragona

21 h, sala d’actes de l’Antiga Audiència, pl. del Pallol, 3. Teatre: Max in Love Respecta’m. Una proposta educativa, en forma de representació teatral, que pretén fomentar unes relacions interpersonals igualitàries basades en el respecte, alhora que afavoreix la reflexió sobre el consum d’alcohol i altres drogues. Preu: gratuït, amb aforament limitat a la capacitat de la sala.

Organitza: Servei de Prevenció de les Addiccions de l’Ajuntament de Tarragona

21 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Fira Food Trucks. Sopar a la fresca a preus populars. Ampliem l’oferta gastronòmica amb sis espais culinaris amb productes de la terra, ecològics i de proximitat. Preus populars

Organitza: La Terrasseta

21 h, pg. de les Palmeres. Sopar a la fresca. Les millors hamburgueses de la ciutat a preus populars, amb opció vegana. Servei fins a les 24 h.

Organitza: Col·lectiu Barraques

21 h, Sala August del Palau de Congressos. Tricicle presenta HITS. El darrer espectacle de Tricicle és acrònim d’incomptables propostes, com per exemple “humor intel·ligent trepidant i sorprenent” o “humans immortals teatralitzant situacions”, entre moltes altres propostes. Un espectacle que també serveix per commemorar l’aniversari de la formació, que aquest novembre arribarà als 40 anys d’existència. Informació i venda d’entrades: palautarragona.com.

22 h, Ajuntament de Tarragona, Pati del Pou, pl. de la Font, 1. Assaig previ a la diada de Santa Tecla dels Xiquets de Tarragona.

22 h, local social de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, c. Cós del Bou, 23. Assaig general obert de castells.

22 h, local dels Xiquets del Serrallo, Moll de Costa. Segon assaig especial de Santa Tecla. A l’acabar, canya i aperitiu per a tots els participants.

22 h, local social dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Assaig especial de Santa Tecla.

22.15 h, pg. de les Palmeres. El Pregó de les Barraques. Després de sopar vine a riure, no te’l pots perdre!

Organitza: Col·lectiu Barraques

22.30 h, Catedral. El Retaule de Santa Tecla. Representat per l’Esbart Santa Tecla i amb la música de la cobla La Principal de la Bisbal ampliada, dirigida per Francesc Cassú. A través de la creació coreogràfica, descobrim la vida, la conversió i el martiri de la nostra patrona. Un dels moments més emotius i sentits de la nostra festa major. Gairebé 700 anys de ritual compartit que fan de la nostra celebració un exemple de continuïtat i tradició. Una cita ineludible amb la part més ancestral de la nostra festa. Sota la direcció general, escènica i coreogràfica de Lluís Calduch i Ramos, l’Esbart Santa Tecla ens convida, un any més, a la seva cita més especial amb la ciutat.

22.30 h, Sala Trono Armanyà, c. Armanyà, 11. Kintsugi. Jesús Blanco i Gerard Marsal ens introduiran en la història de la nova Danza Corazón, aquella que no entén d’etiquetes ni judicis. El ser és la base d’aquests dos artistes genuïns. 70 min. Castellà. Venda d’entrades: www.salatrono.com.

Col·labora: Tablao La Herrería

22.30 h, Capsa de Música (Antiga Tabacalera), av. Vidal i Barraquer, s/n. Capsa i Concerts Movistar: Javiera Mena + Urfabrique. Per primera vegada els cicles de concerts que ha portat Movistar a la ciutat coincideixen amb la festa major. Avui podrem gaudir d’un cartell de luxe que ve encapçalat per Javiera Mena, aquesta cantant, productora i compositora que, des de la seva irrupció en el panorama musical l’any 2006, ha convertit els seus quatre treballs en creacions de referència de l’electropop, i el 2015 va ser nominada a un Grammy Llatí. Avui compartirà escenari amb els Urfabrique, un còctel de funk, house, disco i electrònica amb esperit indie-pop. Una proposta que no us deixarà indiferents. Concert gratuït amb invitació. Invitacions disponibles a les botigues Movistar de la ciutat.

Organitza i patrocina: Movistar

Amb el suport de: Ajuntament de Tarragona i AMT

22.45 h, pg. de les Palmeres. Comencen els concerts de Barraques 2019 amb Santa Salut & Elane. Van començar cada una per la seva banda, desenvolupant un estil propi molt característic i explorant un potencial que encara està lluny de veure’s esgotat. Recentment s’han unit i han entrat amb força a l’escena del rap, desafiant sense complexos la masculinització de l’àmbit musical. La seva música és una combinació de ritmes durs i forts.

Organitza: Col·lectiu Barraques

23 h, pl. de la Font. Show Must Go On - Queen Tribute + Dalton Bang. Nit de tributs i versions a la plaça més musical de la ciutat, on es barrejaran les més autèntiques versions dels mítics Queen, referents de la història musical dels darrers 50 anys, amb una banda de versions que intentarà tocar-ho gairebé tot i que fins avui no havíem pogut tenir entre nosaltres.

23.30 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. DJ Na-Fentt (tropical i “del rollo” / Barcelona). S’ha creat una identitat pròpia amb una mescla d’estils que van del cool i el tropikal cap a la foscor i l’underground de les sales londinenques. Aquesta barreja que ofereix a les seves actuacions, combinant els diferents ritmes que ha anat descobrint en els seus viatges a un costat i l’altre de l’Atlàntic, li donen un segell marcadament personal i inconfusible.

Organitza: La Terrasseta

0.15 h, pg. de les Palmeres. Segueixen els concerts de Barraques amb Las Niñas Perdidas. Las Niñas Perdidas és la combinació d’IdaDeOia i Xènia Ney (acompanyades per DJ Casqui). Amb agressivitat i humor, lletres sentides i combatives, es mengen l’escenari per desencadenar un huracà musical sobre un públic tan atònit com eufòric.

Organitza: Col·lectiu Barraques

1.45 h, pg. de les Palmeres. Nou concert de Barraques amb Lil Russia. Rap des de la perifèria de Barcelona, amb ritmes hip-hop, trap i reggaeton, lletres fetes amb cura, des de l’empoderament de la dona i amb perspectiva de classe.

Organitza: Col·lectiu Barraques

3 h, pg. de les Palmeres. La nit avança amb un altre concert de Barraques amb Flux. Amb cançons que parlen de feminisme, antiracisme, autogestió, llibertat sexual o filosofia llibertària, el projecte s’emmiralla en el so de grups valencians com Orxata Sound System o Zoo. Una banda paritària de l’Hospitalet de Llobregat que reivindica la festa com una arma política emancipadora que planta cara a un sistema que vol condemnar-nos a un futur de precarietat, competitivitat i misèria econòmica i humana.

Organitza: Col·lectiu Barraques

4.30 h, pg. de les Palmeres. Tanca la primera nit de Barraques PD Catz. Si no podem ballar, no és la nostra revolució! Als seus bolos hi trobareu “perreo pa’bajo y autoestima pa’rriba”. Puny alçat i animal print al cor. Animem totes les festes d’arreu dels Països Catalans amb els millors temacles de petardeo, reggae, punk…

Organitza: Col·lectiu Barraques

Dissabte 21 de setembre. El Pregó, l’Arrencada i la Baixada

8 h, platja del Miracle, a la zona més propera a la punta del Miracle. 1r Campionat Tarraco Zois Crossfit.

Organitza: Zois Crossfit

9.30 h, c. Sant Andreu, el Serrallo. Esmorzars de festa major.

Organitzen: Restaurants El Taller, A Bordo i Cal Joan

10 h, pl. Corsini. Viding Tecla Parc. Activitats esportives familiars, originals i divertides. Inflables, jocs, gimcanes i esports d’equip. Una manera saludable per començar un dels dies més intensos de la festa major.

Organitza: CD Viding Sant Jordi

11 h, Residència Mare de Déu de la Mercè. Pregó de les festes de la Residència de la Mercè 2019, a càrrec de la Sra. Maruxa Roel, presidenta de l’Associació Tecletes. Seguidament, concert a càrrec de l’Aula de Música Tradicional Popular El Tecler.

11 h, pl. de la Pagesia. Colectivo Lamajara presenta Dispositivo Labranza. El Colectivo Lamajara és una organització d’artistes que comparteixen una inquietud pròpia sobre el llenguatge del cos i les seves possibilitats d’expressió. Està format per persones creatives de diverses disciplines artístiques (ball, creació, art). Juntament amb les companyies de dansa de la ciutat, ens presentaran un treball sobre la relació existent entre dansa i camp que evoca la nostra identitat rural. Actuació inclosa dins del cicle Escena Patrimonio.

Patrocina: Grupo Ciudades Patrimonio de la Humanidad - Inaem

Col·labora: Centres Cívics Tarragona

11 h, Itinere, portal del Roser. Visita guiada: Descobrim la Catedral, els detalls de la imponent seu de Tarragona. Una visita plena d’art i història en què descobrirem el claustre, l’interior de la Catedral, les capelles i les peces més destacades del seu museu. Informació i reserves: itinere@turismedetarragona.com - 977 239 657. Preu: 9,50 €; reduït, 7 €; nens (de 6 a 12 anys), 4 €. Durada: 2 h 30 min. Places limitades.

Organitza: Itinere

11 h, pl. de la Font. Festa del 10è aniversari del Club dels Tarraconins. Ja han passat 10 anys i avui toca celebrar aquest desè aniversari de la millor manera possible, que és trobant-nos per la festa major a la plaça de la Font tota la gran família del Club. Cantarem i ballarem amb els The Penguins i el seu espectacle Reggae per xics, no us ho podeu perdre! Serà un matí familiar ple de sorpreses. Tarraconins i tarraconines, a plaça!

Organitza: Club dels Tarraconins

Col·laboren: Companyia Theatron, Òptiques Teixidó, Centres Cívics de Tarragona i Ajuntament de Tarragona

12 h, des de diferents punts de la Part Alta. Cercavila de les xarangues participants en aquest nou acte festiu. Partint de quatre punts diferents, la Xaranga Tocabemolls, la Xaranga Pujats de To, la Xaranga La Capona i la Xaranga Els Guirigalls recorreran els carrers de la Part Alta i faran un passacarrers animant la gent fins a acabar a la plaça de les Cols.

Itineraris:

Pl. de la Font, c. Cós del Bou, bda. Pescateria, c. la Nau, c. Major i pl. de les Cols.

Portal del Roser, c. Cavallers, pl. del Rei, c. Natzaret, c. Cuirateries, c. Major i pl. de les Cols.

Pl. de la Pagesia, c. Arc de Sant Llorenç, c. de les Coques, c. del Patriarca, pl. del Fòrum, c. Merceria i pl. de les Cols.

Pl. Verdaguer, c. Sant Agustí, c. Portalet, bda. Misericòrdia, c. Major i pl. de les Cols.

Organitza: Xaranga Els Guirigalls

12 h, Rambla Nova, tram Balcó del Mediterrani. Ballada de danses populars. Amb motiu del 25è aniversari de l’agermanament amb la ciutat austríaca de Klagenfurt, es farà una ballada de germanor entre les seccions joves de l’Esbart Dansaire de Tarragona i del grup Kindervolkstanzgruppe d’aquesta ciutat de la Caríntia, amb música en viu que ens recordarà el Tirol.

Organitza: Esbart Dansaire de Tarragona

12 h, pl. dels Natzarens. Vermut popular i solidari. Vine a fer un vermut popular al ritme de la millor música i col·labora amb l’AEiG Fent Camí per a la rehabilitació del seu futur local.

Organitza: Agrupament Escolta i Guia Fent Camí

12 h, Rambla Nova, coca central, al costat de l’Oficina de Turisme. Un món millor és possible, ens ajudes? Vine a conèixer els nostres peluts i de pas a beure’t un refresc a preu solidari! Farem activitats per conscienciar els més petits i també els més grans, perquè un món millor és possible. T’hi esperem!

Organitza: Gaia Tarragona

12 h, Bar La Pepita, pl. Verdaguer. Concert vermut amb The Soulman Quartet. Vine a fer el vermut a ritme de soul, funk, R&B i música disco dels anys 70 i 80.

Organitza: Bar La Pepita

12 h, Bar Petit Tarraco, c. Baró de les IV Torres, 1. Concert vermut amb Stromboli Jazz Band.

Organitza: Bar Petit Tarraco

12 h, c. Cós del Bou. Barbut Electrònic amb Nauzet Jonay & Wilk.o. No hi ha millor manera de començar un dels dies amb més marxa de les festes que amb un bon vermut musical, i la Jove de Tarragona ens porta aquest particular Jovermut en honor del seu barbut més estimat, l’Esperidió. De la mà dels creadors de la marca Vermouth Electrònic, ens preparem per viure una estona de la millor música. I si s’obre la gana, El Surtidor servirà entrepans per omplir la panxa i seguir ballant sense parar.

Organitza: Associació d’Amics de la Colla Jove

Col·labora: Frankfurt El Surtidor

12.30 h, pl. dels Sedassos. De vermut amb la Big Band de la BUMT. Un bon vermut a ritme musical i festiu a càrrec dels adults de l’escola, la Big Band BUMT.

Organitza: Nova Escola de la Banda Unió Musical de Tarragona

Col·labora: Vermut Yzaguirre

13 h, pl. de les Cols. Vermut xaranguero. La Xaranga Tocabemolls, la Xaranga Pujats de To, la Xaranga La Capona i la Xaranga Els Guirigalls arriben a la plaça de les Cols per fer-nos gaudir amb una estona de bona música. Cada xaranga actuarà 15 minuts, durant els quals ens oferiran les seves millors coreografies i peces, per acabar amb un Amparito Roca conjunt.

Patrocinen: Vermut Yzaguirre i Patates Frit Ravich

Organitza: Xaranga Els Guirigalls

13 h, Rambla Nova, davant del monòlit commemoratiu del 125è aniversari del Club Gimnàstic. Truitada nastiquera. Tot un clàssic gastronòmic de la festa major. Preu: pintxo de truita + beguda: 2,50 €.

Organitza: Gimnàstic de Tarragona

17.30 h, pl. del Rei. Cafè, copa i puro per un duro… dels d’abans. Cafè concert amb Versión Privada, una tarda perfecta per combinar el cafè, el Chartreuse i el brandy Torres, un bon antídot contra la temptadora migdiada. Cada persona podrà adquirir un màxim de dos tiquets. Distribució de tiquets a partir de les 15.30 h.

Patrocinen: Chartreuse, Bodegas Torres i La Botiga del Cafè

17.30 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Espai de jocs.

Organitza: La Terrasseta

17.30 h, pl. de la Font. La Despertada dels Gegants. Arribada de tots els gegants i gegantes davant de l’Ajuntament.

17.30 h, Saló de Plenaris, Ajuntament. Acte de lliurament del 42è Premi El Balcó, convocat per Òmnium Cultural del Tarragonès. En aquest acte, la llengua dels signes acostarà la festa a la comunitat sorda. També es repartiran llacets verds en solidaritat amb el Dia Mundial de l’Alzheimer.

18 h, pl. Verdaguer, fins a les 2 h. Santa Tecla gastronòmica. Estrella Damm patrocina Teclatapa, la taverna dels tastets. L’espai gastronòmic que durant quatre dies permet els àpats ràpids.

18.30 h,  h, plaça de la Font,. Obertura solemne del balcó principal de l’Ajuntament, sortida dels Macers de la Ciutat i, com mana el costum, primer Toc de Pregó a càrrec de les dues trompetes del Consell Municipal. Tot seguit, l’alcalde de la Ciutat, Pau Ricomà Vallhonrat glossarà, des del balcó principal el pregoner de la festa major 2019. A continuació segon Toc de Pregó de les trompetes del Consell Municipal que donarà pas al Pregó. El Pregoner: Eduard Boada Pascual (Nulles, 1942) és el pregoner de les festes de Santa Tecla 2019.

18.30 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Espectacle familiar amb la Cia. Bababoom. La Cia. Bababoom neix el 2019 al Camp de Tarragona amb la intenció d’acostar els nens i nenes de 2 a 7 anys a la llengua de signes catalana a través dels contes i els ritmes jamaicans. Veniu a ballar i riure!

Organitza: La Terrasseta

19 h, des del portal del Roser. Visita guiada: Un tomb per les Muralles de Tarragona. Una sorprenent passejada de més d’un quilòmetre per descobrir més de 2.000 anys d’història a través de les Muralles. Durada: 2 h. Informació i reserves: 977 249 107 - info@nemesisarch.com. Preu: adults, 9 €; jubilats, 8 €; joves (7-16 anys), 3 €. Places limitades (dos grups, un en català i un en castellà).

Organitza: Nemesis, Arqueologia i Difusió Cultural

19.15 h, pl. de la Font. Primer Amparito Roca de les festes a càrrec de Tradiband, Banda d’Instruments Tradicionals de Tarragona, que anunciarà la sortida dels Gegants i els Nanos.

19.30 h, des de la pl. de la Font. L’Arrencada dels Gegants. Després dels tres coets d’avís, arrenquen els gegants, acompanyats dels grallers, els timbalers i la Tradiband, Banda d’Instruments Tradicionals de Tarragona. Itinerari: pl. de la Font, c. Portalet, Rambla Vella, c. Comte de Rius, Rambla Nova (coca central), c. Sant Agustí, c. Portalet i pl. de la Font.

20 h, Auditori de la Diputació de Tarragona, c. Pere Martell 2. Teclaconcert amb el Cor Al·leluia i Cor Increscendo. Veniu a gaudir de les festes de Santa Tecla amb el ritme i el swing del Cor Al·leluia i el Cor Increscendo. Entrada: 3 €.

Organitza: Cor Al·leluia

20 h pg. de les Palmeres. Obertura de l’Espai Barraques.

Organitza: Col·lectiu Barraques

20 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Concert amb SecondTrast meets DijeiLuna. DijeiLuna i les veus de SecondTrast, Laia i Sònia, ens amenitzaran amb la màgia de dues veus que es fusionen per donar vida als seus sentiments, emocions i ideals en forma de cançons. Música plena d’il·lusions.

Organitza: La Terrasseta

20.30 h, Antiga Audiència, pl. del Pallol, 3. Estació Klezmer: música jueva amb història.

Organitza: Estació Klezmer

Col·labora: Ajuntament de Tarragona

20.30 h, Sala Trono Armanyà, c. Armanyà, 11. Les coses excepcionals, de Duncan Macmillan. Tens set anys i la mare és a l’hospital. El pare diu que ha fet “alguna cosa estúpida”. Li costa ser feliç. Així que comences a fer una llista de les coses excepcionals d’aquest món. Cadascuna de les coses que fan que la vida valgui la pena. Teatre. 70 min. Català. Venda d’entrades: www.salatrono.com.

20.45 h, pl. de la Font. El primer ball de gegants al ritme del pasdoble Amparito Roca, interpretat per Tradiband, Banda d’Instruments Tradicionals de Tarragona.

21 h, pg. de les Palmeres. Sopar a la fresca. Les millors hamburgueses de la ciutat a preus populars, amb opció vegana. Servei fins a les 24 h.

Organitza: Col·lectiu Barraques

21 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Fira Food Trucks. Sopar a la fresca a preus populars. Ampliem l’oferta gastronòmica amb sis espais culinaris amb productes de la terra, ecològics i de proximitat. Preus populars.

Organitza: La Terrasseta

21 h, Sala August del Palau de Congressos. Tricicle presenta HITS. Informació i venda d’entrades: palautarragona.com.

22.30 h, Sala Trono Armanyà, c. Armanyà, 11. Kintsugi. Jesús Blanco i Gerard Marsal ens introduiran en la història de la nova Danza Corazón, aquella que no entén d’etiquetes ni judicis. El ser és la base d’aquests dos artistes genuïns. 70 min. Castellà. Venda d’entrades: www.salatrono.com.

Col·labora: Tablao La Herrería

22.45 h, pg. de les Palmeres. Inici dels concerts de Barraques amb K.O. Makabra. K.O. Makabra és un grup format l’any 2012 a Reus per tres noies apassionades de la música i amb molta ràbia i actitud a les entranyes. Amb una formació simple de guitarra, baix i bateria, les tres components criden per alçar la veu a través d’un punkcore accelerat, amb un toc escabrós i fosc.

Organitza: Col·lectiu Barraques

23.30 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. DJ Lupe. Selectora lleidatana instal·lada a Londres, amant de la música negra, l’ska clàssic i els hits dels 60 i els 80, la cúmbia, la champeta, el rap, el swing i el balkan. Garanteix una estona ben moguda i per a tots els gustos!

Organitza: La Terrasseta

24 h, des del pla de la Seu. Vinga, valents! La Baixada de l’Àliga, els Gegants Vells, el Lleó, la Mulassa i les bandes. Bèsties i gegants són portats aquesta nit per tots els qui, amb el consell i l’assistència dels seus portadors titulars, ho desitgin. Quan les bèsties i els gegants entrin a la plaça del Rei, l’orquestra Versión Privada els obsequiarà amb la tanda d’Amparitos que marca el costum.

Col·laboren: Àliga, Gegants Vells, Lleó i Mulassa

Acte retransmès en directe per TAC 12

Cal estar atents a les recomanacions de seguretat:

Deixeu ampolles i llaunes fora de l’itinerari de la Baixada.

Salteu individualment, o com a màxim en parella.

Seguiu els consells de l’organització i dels responsables dels grups.

Faciliteu el pas del Seguici i de les bandes de música.

Distribuïu-vos per tot l’itinerari.

Assistiu-hi només les persones adultes.

En cas que vulgueu dur alguna de les figures del Seguici, proveïu-vos d’una faixa a la cintura.

No tireu aigua des de finestres o balcons.

S’ubiquen serveis sanitaris al c. Pare Iglésias, a la pl. del Fòrum i a la pl. del Rei —que en la segona baixada passen a la baixada de la Pescateria i a la pl. de la Font. No s’autoritza la instal·lació de taules i cadires en tot l’itinerari en els horaris indicats. Moltes gràcies per la vostra col·laboració.

0.30 h, pg. de les Palmeres. Segueixen els concerts de Barraques amb Impuls. Impuls és un grup musical tarragoní format per cinc amics, la majoria components d’altres bandes locals. Actualment presenten el seu primer LP, Mar Negre, que ens pot recordar el so de bandes com Comeback Kid o Kvelertak.

Organitza: Col·lectiu Barraques

0.30 h, pl. del Rei. Revetlla popular amb l’orquestra Versión Privada. Músics i teclers esperaran impacients l’arribada de la Baixada. El ritme frenètic d’Amparitos anirà donant pas a bèsties, gegants, músics i baixadors. Sens dubte, un dels moments més intensos de la nit!

1.30 h, des de la pl. del Rei. Segona Baixada de l’Àliga, els Gegants Vells, el Lleó i la Mulassa. Teclers, Àliga, Gegants, Mulassa i Lleó, cap a la plaça de la Font!

1.45 h, pg. de les Palmeres. Nou concert de Barraques amb The Cabrians. The Cabrians és un grup de ska de Mataró format el 2001 però només conegut des del 2003, quan van crear el seu propi estil de música, definit com a “porno ska mafiós”. Avui seran a la nostra festa major per mostrar-nos el bo i millor de la seva música.

Organitza: Col·lectiu Barraques

2 h, pl. del Rei. Segona part de la revetlla popular amb l’orquestra Versión Privada. Versions i més versions en aquesta nit pletòrica. Que no pari la música!

2.30 h, pl. de la Font. L’Arribada de l’Àliga, els Gegants Vells, el Lleó i la Mulassa i l’arrencada del Ball de l’Any. Bèsties i gegants entraran al Palau Municipal hores abans d’incorporar-se a la sortida al complet del Seguici Popular. A partir d’ara comença el compte enrere de 365 dies per tornar a reproduir aquest ritual, la Baixada del 2020. Per fer l’espera més tranquil·la, us proposem una hora intensa, només una hora, amb les músiques que ens han acompanyat des de l’última Santa Tecla. Comença el Ball de l’Any!

2.30 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Tziqui DJ, a.k.a. Chisao Selekta (tropical brass, Tarragona). El tarragoní Tziqui torna als plats amb el millor del reggae, l’ska, el rap, el soul, el swing, el rock&roll i el breakbeat, barrejats amb la seva característica tècnica i bon gust.

Organitza: La Terrasseta

3 h, pg. de les Palmeres. Avancen els concerts de la nit de Barraques amb Insershow. La idea original era tenir una banda que toqués el que la gent vol sentir quan està de festa. Insershow és un grup per a festes, celebracions, aniversaris o actes en centres socials alternatius de Catalunya.

Organitza: Col·lectiu Barraques

4.30 h, pg. de les Palmeres. Tanca la segona nit de Barraques tot un clàssic: DJ Kuru. Un ineludible de les nits de Barraques. Els sons més reivindicatius, que et faran ballar fins al final.

Organitza: Col·lectiu Barraques

Diumenge 22 de setembre. La Vigília

10 h, Espai Salvador Fà Llimiana, pl. Mitja Lluna. Trobada de col·leccionistes de plaques de cava del Camp de Tarragona.

Organitza: Associació de Col·leccionistes de Plaques de Cava del Camp de Tarragona

Col·labora: Ateneu de Tarragona

11 h, Moll de Costa, aigües Marina Port Tàrraco. XCIII Travessia Nedant al Port de Tarragona, LX Trofeu Coca-Cola. Travessia petita, 11 h; travessia general, 12 h.

Organitza: Reial Club Nàutic de Tarragona

Col·laboren: Marina Port Tàrraco, Coca-Cola i Club Natació Tàrraco

11 h, Residència Mare de Déu de la Mercè. Actuació musical i de ball amb l’Asociación Cultural y Folklórica Andaluza.

12 h, Rambla Nova, coca central, al costat de l’Oficina de Turisme. Gimcana i exposició de vespes clàssiques, que segueixen sent un referent de les motos populars al nostre país.

Organitza: Vespa Club Tarragona

12 h, campanar de la Catedral. Els Tocs de Vigília de Festa. El protagonisme de les campanes es fa sentir juntament amb la resta d’instruments festius, llestos per fer l’entrada a la ciutat.

12 h, portal del Roser. L’Entrada de Músics, iniciada per la interpretació d’Els segadors a càrrec dels grallers Els Quatre Garrofers, mentre sonen pletòriques totes les formacions que fan ballar el Seguici els dies 22 i 23: Grallers Els Quatre Garrofers, Filibusters, la Fanfara de Torredembarra, Grallers de l’Esperidió, Espremulls Ministrers, Grallers Els Bordons, Grallers de l’Alfàbrega, Pelacanyes Grallers de Tarragona, Sacaires de Tarragona, Mitja Cobla La Mitja Lluna, Dolçainers Tresmall, Grallers Tocaferro, Sonagralla, Grallers La Virolla, Sonadors Bufalodre, Faktoria Folk, Rodarboç - Cobla de Ministrers, So Nat grallers i la Tradiband, Banda d’Instruments Tradicionals de Tarragona.

A la pl. de les Cols, interpretació d’una tonada a càrrec de cadascuna de les formacions. Itinerari: pl. del Pallol, c. Cavallers, c. Major i pl. de les Cols.

Col·labora: Frankfurt Major

A l’acabar, pl. de les Cols. Santa Tecla gastronòmica. El concert de Vermut Yzaguirre i les patates Frit Ravich amb la Fanfara de Torredembarra. Degustació de vermut i patates.

Patrocinen: Vermut Yzaguirre i Patates Frit Ravich

12 h, Rambla Nova, coca central, al costat de l’Oficina de Turisme. Vermut solidari a benefici de l’Associació Down Tarragona.

Organitza: Associació Down Tarragona

17.30 h, jardins de Saavedra. La Terrasseta. Espai de jocs.

Organitza: La Terrasseta

17.45 h, Rambla Nova, tram Unió / Méndez Núñez, davant de la Gelateria Italiana Gabri Olivier. Versots i parlaments dels balls parlats:

— 17.45 h, Ball d’en Serrallonga

— 18.15 h, Ball de Pastorets

— 18.35 h, Ball de Gitanes

18 h, pl. Verdaguer, fins a les 2 h. Santa Tecla gastronòmica. Estrella Damm patrocina Teclatapa, la taverna dels tastets. L’espai gastronòmic que durant quatre dies permet els àpats ràpids.

18 h, Ateneu de Tarragona, c. Sant Magí, 4. Santa Tecla Màgica. Màgia amb els mags del col·lectiu Tarracadabra. Preu: 5 €.

Organitza: Ateneu de Tarragona

18.30 h, jardins de Saavedra. La Terrasseta. Espectacle de clown. La Cia. La Intrèpida presenta L’atracció. La Carmen i l’Igor porten tota la vida fent de firaires amb la seva atracció de pesca d’aneguets grocs. La tarragonina Marta Renyer torna a La Terrasseta per presentar-nos aquest espectacle en què la vida social i l’íntima no tenen fronteres.

Organitza: La Terrasseta

18.30 h, pl. de Dames i Vells. Primera representació del Ball de Dames i Vells. El sarcasme i la ironia d’aquestes parelles retratarà, un any més, l’actualitat i els seus protagonistes. Toca, Peron!

Col·labora: Coca-Cola

19 h, des de la pl. de la Font. La Cercavila de Santa Tecla amb la primera sortida al complet de tot el Seguici Popular. Aniran acompanyats pels sonadors i les bandes de música. Enguany ens acompanyaran com a convidats d’honor el grup juvenil austríac Kindervolkstanzgruppe de Klagenfurt, acompanyant el Ball de Cossis amb motiu del seu 15è aniversari.

Itinerari: pl. de la Font, bda. Misericòrdia, c. Major, pl. de les Cols, c. Merceria, pl. del Fòrum, c. Santa Anna, pl. del Rei, Pilats, bda. Pescateria, pl. de l’Esperidió, c. Cós del Bou, pl. de la Font, c. Portalet, Rambla Vella, c. Comte de Rius, Rambla Nova, c. Sant Agustí, c. Portalet i pl. de la Font.

Els participants a la Cercavila tindran un punt de refrigeri ràpid al carrer Cós del Bou, ofert per la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

Acte retransmès en directe per TARRAGONA RÀDIO

19 h, pg. de les Palmeres. Obertura de l’Espai Barraques.

19.30 h, pl. de la Pagesia. Representació del Ball de Dames i Vells. Nou emplaçament per gaudir més i millor dels parlaments més esperats de la nostra festa major.

19.30 h, pg. de les Palmeres. Contacontes per a la canalla amb l’Íngrid Ventura.

Organitza: Col·lectiu Barraques

20 h, Capsa de Música (Antiga Tabacalera), av. Vidal i Barraquer, s/n. Capsa i Jazz Club: Magalí Sare i Manel Fortià. Tercera edició a Tarragona del reconegut cicle de concerts L’hora del jazz (Memorial Tete Montoliu) de l’AMJM. Preu: 5 €.

Organitza: Associació de Músics de Tarragona

20 h, Ateneu de Tarragona, c. Sant Magí, 4. Santa Tecla Màgica. Màgia amb els mags del col·lectiu Tarracadabra. Preu: 5 €.

Organitza: Ateneu de Tarragona

20.30 h, Sala Trono Armanyà, c. Armanyà, 11. Les coses excepcionals, de Duncan Macmillan. Tens set anys i la mare és a l’hospital. El pare diu que ha fet “alguna cosa estúpida”. Li costa ser feliç. Així que comences a fer una llista de les coses excepcionals d’aquest món. Cadascuna de les coses que fan que la vida valgui la pena. Teatre. 70 min. Català. Venda d’entrades: www.salatrono.com.

20.30 h, pl. Natzarens. Representació del Ball de Dames i Vells.

21 h, pg. de les Palmeres. Mandonguillada Popular de Barraques. Vine a sopar mandonguilles casolanes a la fresca abans de començar la revetlla (amb opció vegana).

Organitza: Col·lectiu Barraques

21 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Fira Food Trucks. Sopar a la fresca a preus populars. Ampliem l’oferta gastronòmica amb sis espais culinaris amb productes de la terra, ecològics i de proximitat. Preus populars.

Organitza: La Terrasseta

21.20 h, pl. del Rei. Versots i parlaments dels balls parlats:

21.20 h, Ball de Dames i Vells

21.45 h, Ball de Sant Miquel i Diables

22.10 h, Ball de Gitanes

22.25 h, Ball d’en Serrallonga

22.35 h, Ball de Pastorets

21.30 h, pl. de la Font. La primera tanda de lluïment del Seguici Popular. Els onze grups que van entre el Ball de Bastons i la Moixiganga la fan simultàniament al llarg de tota la plaça de la Font. Els gegants i les bèsties entren al vestíbul de l’Ajuntament per dormir-hi.

21.30 h, Catedral. Concert de cant coral amb Ensemble O Vos Omnes. El retorn del mestre Çorita. Un himne a Santa Tecla del segle XVI. La poca música que es conserva de Nicasi Çorita, mestre de capella de la Catedral de Tarragona entre els anys 1578 i 1585, es troba bàsicament al seu Liber Primus, editat el 1584. Aquestes partitures, però, restaven separades en diversos arxius de la Península, alguns dels quals no permetien la sortida d’aquests materials. Gràcies a la feina del musicòleg Sergi Casademunt, aquesta música podrà tornar a sonar a la nostra Catedral gairebé 500 anys després de ser escrita. La interpretació anirà de la mà d’un dels millors cors de Catalunya i l’únic professional al sud de Barcelona: Ensemble O Vos Omnes, dirigit per Xavier Pastrana. Entre les obres que es podran escoltar hi trobem un himne a santa Tecla que probablement és dels més antics que es conserven pensats per ser cantats a la Catedral de Tarragona. Entrades a la venda a partir del 31 d’agost a www.tarracoticket.cat. Preu: 15 €. Entrada per a socis de Joventuts Musicals: 8 €.

Organitza: Ensemble O Vos Omnes

Col·labora: Ajuntament de Tarragona

21.45 h, pl. dels Sedassos. Versots i parlaments dels balls parlats:

21.45 h, Ball d’en Serrallonga

22.15 h, Ball de Pastorets

22.35 h, Ball de Gitanes

22.15 h, pl. de les Cols. Representació completa de la Moixiganga, amb So Nat - Grallers de Tarragona. Representació de manera continuada de totes les figures plàstiques o misteris amb la llum de les atxes i en un espai únic.

La nit del 22 al 23 de setembre. Revetlles i matinades

22 h, jardins del Camp de Mart. Festa Flaix FM Santa Tecla 2019. El festival del ritme del nostre país torna de la mà de Flaix FM un any més, en un espai històricament tecler que es vesteix novament de gala per a una sessió que promet ser memorable. Enguany comandat pels DJs de Flaix FM Sergi Domene i Jordi Vèliz, amb el DJ revelació local Sergi Ralita, i amb l’animació i sessió de Toni B. La jornada acabarà amb una sessió remember, amb pluja de marxandatge, efectes especials i moltes sorpreses més. No t’ho pots perdre!

22.30 h, Sala Trono Armanyà, c. Armanyà, 11. Kintsugi. Jesús Blanco i Gerard Marsal ens introduiran en la història de la nova Danza Corazón, aquella que no entén d’etiquetes ni judicis. El ser és la base d’aquests dos artistes genuïns. 70 min. Castellà. Venda d’entrades: www.salatrono.com.

Col·labora: Tablao La Herrería

22.30 h, pg. de les Palmeres. Inici dels concerts de Barraques amb El Artriste. Home orquestra del futur, creador de la rumba nuclear, barreja de festa punk-rock i patxanga per a tots els públics i edats. Sol a l’escenari, reparteix llenya i gresca com una banda.

Organitza: Col·lectiu Barraques

23 h, Rambla Nova, tram Balcó del Mediterrani. Revetlla amb Jordi Català i Orquestra Paper de Tornassol. Un any més, aquest espai es converteix en l’epicentre dels ballables més tradicionals de la mà de les orquestres del territori. Els ritmes clàssics de revetlla sense límit d’edat. A ballar!

23 h, pl. de la Font. La revetlla més teclera amb les orquestres Estelada i Tremendos.

23.30 h, jardins de Saavedra. La Terrasseta. DJ Sendo (tropical brass, Barcelona). DJ Sendo, des del barri de Sants, DJ resident a la Sala Clap Caníbal, compta amb un extens recorregut per festes majors d’arreu dels Països Catalans i per festivals destacats com l’Acampada Jove i Bioritme Festival. Ens portarà el seu nou xou Increscendo, on ens mesclarà des dels ritmes del nostre territori fins a l’electrònica més alternativa, i també reggae, ska, moombath, trap, balkan… Una sessió plena d’energia, ball i confeti.

Organitza: La Terrasseta

24 h, pg. de les Palmeres. Revetlla de DJs a Barraques amb Ganjanights. Ganjanights neix com a programa de ràdio l’any 2001, i actualment és un col·lectiu de selectors de música negra, principalment de ska, rocksteady, early reggae o calypso, però també de 2-Tone, boogaloo, northern soul, funk, r’n’b…, fins i tot arribant al punk i a l’oi! En aquesta ocasió, Great Alice, Sagaç Selecter i Xavi Pallaretti seran els encarregats de fer-vos gastar sola.

Organitza: Col·lectiu Barraques

1.45 h, pg. de les Palmeres. Segueix la revetlla de DJs de Barraques amb els Primatical. Primatical Sound és un projecte nascut a Reus fa més de sis anys que es dedica a promoure i difondre la música jamaicana. Han actuat per tot Catalunya i als principals festivals de reggae del país. I també són col·leccionistes de vinils i promotors de diverses festes com les Di Farm Dancehall Area o el Reggus.

Organitza: Col·lectiu Barraques

3 h, pg. de les Palmeres. Penúltima revetlla de DJs de Barraques.

Organitza: Col·lectiu Barraques

4.30 h, pg. de les Palmeres. Últims moments de Barraques 2019 amb DJ Jazz. Últims instants de les tres nits de Barraques 2019 per tancar tres dies d’activitats, fins al final!

Organitza: Col·lectiu Barraques

Un dels actes més destacats i que no pot faltar, és la Diada Castellera de Santa Tecla | Toni González
 

Dilluns 23 de setembre. Diada de Santa Tecla

7 h, des de la pl. de la Font. Toc de matinades pels diferents carrers de la ciutat. El so dels instruments tradicionals omple els pocs instants de silenci de la jornada. Des de la plaça de la Font, Sonagralla, La Virolla, L’Alfàbrega, L’Esperidió, Tocaferro, Els Quatre Garrofers, So Nat, Sant Magí, Pelacanyes, Els Bordons, Xiquets de Tarragona, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Xiquets del Serrallo, Castellers de Sant Pere i Sant Pau i grallers de la Mulassa.

8 h, capella de Santa Tecla, Catedral. Missa.

8.30 h, des del campanar de la Catedral. Tocs de prima, prima solemne i pontifical.

9.15 h, des de la pl. de la Font. L’Anada a Ofici amb el Seguici Popular i salutació a la Senyera pels trompeters municipals a la confluència dels carrers dels Cavallers i de la Nau, als Quatre Cantons i a la plaça de les Cols. Tot seguit, al pla de la Seu, entrada de la Senyera de la ciutat amb la ballada conjunta de tots els elements festius i els pilars de les colles castelleres, alhora que esclaten les salves pirotècniques d’homenatge seguides d’un ram de tro de la Pirotecnia del Mediterráneo, de Vilamarxant, Camp de Túria (País Valencià).

Portaran la bandera de la ciutat, a proposta del Griu de Tarragona, que enguany celebra el cinquè aniversari, el Srs. Josep Maria Bertran i Vidiella, Àlex Grau Orts i Pau Ricomà Panisello. Des de l’any 2014, i per acord de la Comissió Assessora sobre el Seguici Popular, els banderers del matí de Santa Tecla són proposats per una entitat del Seguici per estricte ordre de carrer.

Recorregut: pl. de la Font, bda. Misericòrdia, c. Major, pl. de les Cols, c. Merceria, c. Pare Iglésias i pla de la Seu.

Acte retransmès en directe per TARRAGONA RÀDIO

10 h, Tinglado 4, Moll de Costa, fins a les 14 h. Jornada de portes obertes a l’exposició de síntesi del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona. Un recorregut per vuit segles de la Tàrraco romana a partir d’una acurada selecció de 207 peces del fons del Museu.

10 h, Museu i Necròpolis Paleocristians, av. de Ramón y Cajal, 84, fins a les 14 h. Jornada de portes obertes. Exposició “El món de la mort a Tàrraco”.

10 h, des del campanar de la Catedral. Toc de pontifical.

10 h, Catedral. L’Ofici, que s’inicia amb el trasllat processional de la relíquia des de la seva capella fins a l’altar major. Missa pontifical presidida per l’arquebisbe, Dr. Joan Planellas, i amb assistència del Capítol de la Catedral, les parròquies, altres comunitats cristianes i l’Ajuntament. Durant la cerimònia, com és costum, s’ofereix la relíquia de la patrona als fidels per a la seva adoració.

Acte retransmès en directe TARRAGONA RàDIO

Al final de l’Ofici, cant popular dels Goigs de la santa a càrrec del Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral.

10.45 h, des del pla de la Seu. La Tornada d’Ofici. El Seguici, cap a la plaça de la Font.

11 h, pl. de la Font. Tanda de lluïment del Seguici Popular. Ballaran, per aquest ordre, el Drac, el Bou, la Víbria, el Griu, el Ball d’en Serrallonga, l’Àliga, la Mulassa, la Cucafera, el Lleó, els Negritos, els Gegants Moros i els Gegants Vells, el Ball dels Set Pecats Capitals, la Moixiganga, el Ball de Bastons, el Ball de Pastorets, el Ball de Turcs i Cavallets, el Ball del Patatuf, el Ball de Cercolets, el Ball de Bastons de l’Esbart Santa Tecla, el Ball de Gitanes, el Ball de Valencians i el Ball de Cossis. La tanda s’acaba amb els versots dels Diables contra Sant Miquel.

Acte retransmès en directe per TARRAGONA RÀDIO i TAC 12

11.30 h, Residència Mare de Déu de la Mercè. Ballada dels Gegants i Nanos del carrer Merceria i els gegants del centre, el Màxim, la Mercè i el nan Julius.

11.30 h, pl. de la Pagesia. Representació del Ball de Dames i Vells.

11.45 h, Balcó del Mediterrani. Fotografia’t amb els Nanos Vells! Avui et podràs fer aquella foto que sempre havies volgut fer-te.

Organitza: Agrupació de Portadors dels Nanos Vells de Tarragona

11.45 h, capçalera del Circ. Fes-te una foto amb els Nanos Nous! Vols una foto amb els Nanos Nous? Avui és el dia!

Organitza: Associació de Portants dels Nanos Nous de Tarragona

12.30 h, Residència Mare de Déu de la Mercè. Representació del Ball de Dames i Vells.

12.45 h, pl. de la Font. Entrada a plaça de les colles castelleres, al toc de gralla i ritme del timbal.

13 h, pl. de la Font. Castells, torres i pilars amb les colles castelleres de la ciutat: Xiquets de Tarragona, Jove Xiquets de Tarragona, Xiquets del Serrallo i Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Històricament, és la jornada en què les colles ens han ofert les millors construccions. Un migdia ple d’alternatives castelleres.

Cada colla intervé per torn rotatiu, decidit prèviament per sorteig. La diada consta de tres rondes; la colla que no completi les tres construccions pot arribar a fer fins a dues tandes més, mantenint sempre l’ordre sortejat. Els pilars tanquen l’exhibició i s’executaran seguint l’ordre sortejat.

L’exhibició es clou amb el tradicional pilar al balcó, al qual ascendeix l’enxaneta. Finalment, toc de vermut amb els grallers i timbalers.

Acte retransmès en directe per TARRAGONA RÀDIO i TAC 12

17.30 h, des del campanar de la Catedral. Tocs de vespres.

17.30 h, parc de Saavedra, La Terrasseta. Terrasseta Urban Party. Tarda dedicada a la cultura de carrer amb espectacles de skate, amb mostres de grafitis fetes al moment i música i cultura urbana.

17.30 h, mostra de grafitis. La Terrasseta dedica la seva última programació a la cultura urbana. Amb la col·laboració de diferents artistes, podreu ser el públic privilegiat de l’expressió artística per excel·lència de l’street art, el grafiti, a càrrec de Hardground i amics.

18 h, exhibició de skate. El Club Skate Board de Tarragona convertirà una part del parc en un skatepark per exhibir les seves piruetes i salts.

18.30 h, hip-hop a càrrec de Tarragona Hip Hop Club Showcase. Entre la mostra d’art de grafitis i l’exhibició de skate, tindrem als micros i als plats, amenitzant musicalment la jornada, els membres del Tarragona Hip Hop Club Showcase.

Organitza: La Terrasseta

18 h, pl. Verdaguer, fins a les 24 h. Santa Tecla gastronòmica. Estrella Damm patrocina Teclatapa, la taverna dels tastets. Una oportunitat de fer l’últim mos a l’espai gastronòmic de Santa Tecla.

18 h, Catedral. El cant de les vespres pontificals.

18.15 h, des de la pl. de la Font. L’Anada a la Professó amb el Seguici Popular, que pregona l’arribada de la Senyera de la ciutat i la Corporació Municipal. Aquesta expressió de civisme torna a inundar els carrers principals de la ciutat antiga. Itinerari: pl. de la Font, bda. Misericòrdia, c. Major, pl. de les Cols, c. Merceria i c. Pare Iglésias. Els grups s’organitzen per a la professó posterior als carrers de les Coques, Sant Pau, Palau, Claustre i Escrivanies Velles.

18.30 h, pl. Natzarens. Representació del Ball de Dames i Vells.

19 h, des del pla de la Seu. Professó del Braç de Santa Tecla. Tercera i última sortida al complet del Seguici Popular. Cap a les 20 h, al llindar de la Catedral, apareix el tabernacle de la santa acompanyat per la Cobla de Ministrers del Consell Municipal, amb el vestuari cerimonial de les grans ocasions rituals, i en aquest moment la Banda Unió Musical interpreta la Marxa de Santa Tecla i els campaners engeguen els tocs de professó fins que perden de vista la relíquia. El Capítol de la Catedral, el clergat, la Senyera de la ciutat, els representants de les ciutats germanes i la Corporació Municipal, amb escorta de macers, uixers i Guàrdia Urbana de gran gala, tanquen la professó. Itinerari: pla de la Seu, c. Pare Iglésias, c. Merceria, pl. de les Cols, c. Major, bda. Misericòrdia, c. Cós del Bou, bda. Pescateria, Pilats, pl. del Rei, c. Santa Anna, pl. del Fòrum, c. Nou del Patriarca i pla de la Seu.

Acte retransmès en directe per TARRAGONA Ràdio i TAC 12

19.30 h, pl. de la Pagesia. Representació del Ball de Dames i Vells.

20 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Concert amb Eterns (hardcore punk, Tarragona). Influenciats pels sons més contundents dins del punk, que van des dels extints Inadaptats fins als mítics Sick Of It All, passant per una àmplia herència de contundència musical. Actualment es troben presentant El món és nostre, el seu primer treball de llarga durada, on desprenen una clara actitud antifeixista sense perdre la més pura essència de carrer.

Organitza: La Terrasseta

20.30 h, pl. Natzarens. Representació del Ball de Dames i Vells.

20.30 h, Rambla Nova, davant del monument a la sardana. Sardanes de festa major amb la Cobla Reus Jove.

Organitza: Agrupació Sardanista Tarragona Dansa

20.30 h, Sala Trono Armanyà, c. Armanyà, 11. Les coses excepcionals, de Duncan Macmillan. Tens set anys i la mare és a l’hospital. El pare diu que ha fet “alguna cosa estúpida”. Li costa ser feliç. Així que comences a fer una llista de les coses excepcionals d’aquest món. Cadascuna de les coses que fan que la vida valgui la pena. Teatre. 70 min. Català. Venda d’entrades: www.salatrono.com.

21 h, aproximadament, pla de la Seu. L’Entrada del Braç de Santa Tecla. Quan la relíquia torna a la Catedral, tot el Seguici Popular s’obre al seu pas i executa la ballada conjunta. Balls, bestiari, entremesos i representacions al·legòriques la saluden. Els castellers alcen vanos i pilars. Les campanes i les salves pirotècniques marquen el lent avançament del braç, i es precipiten la col·lecció de focs d’artifici, l’oripell daurat i la joia pirotècnica de la palma del martiri preparada per la Pirotecnia del Mediterráneo, de Vilamarxant, Camp de Túria (País Valencià).

Acte retransmès en directe per TARRAGONA RÀDIO i Tac 12

Tot seguit, des del pla de la Seu. Tornada de Professó amb la Baixada del Seguici. Portants, balladors i músics enfilen el carrer Major en una baixada espectacular. El conjunt del Seguici completa la seva darrera aparició d’aquest 2019.

Simultàniament, a la Catedral. Cant dels Goigs i retorn de la relíquia de la santa a l’urna de la seva capella.

I després, a la pl. de la Font. Darrera tanda de lluïment del Seguici Popular. Com a la Vigília, els onze grups entre el Ball de Bastons i la Moixiganga ofereixen simultàniament la seva exhibició. Entre les danses i els entremesos es pot veure, per única vegada, la figura bastonera de la Mort del Dimoni, enmig del foc de sofre.

21 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Fira Food Trucks. Sopar a la fresca a preus populars. Ampliem l’oferta gastronòmica amb sis espais culinaris amb productes de la terra, ecològics i de proximitat. Preus populars

Organitza: La Terrasseta

22 h, pl. de Dames i Vells. Darrers parlaments del Ball d’en Serrallonga.

22.30 h, des de la punta del Miracle i contemplables des de la platja del Miracle, el passeig Marítim, el Moll, el Port Esportiu, el Balcó del Mediterrani, el passeig de les Palmeres, la baixada de Toro, el vial Bryant, el passeig de Sant Antoni i la Via Augusta. El castell de focs de Santa Tecla, que serà disparat per la Pirotecnia del Mediterráneo, de Vilamarxant, Camp de Túria (País Valencià).

Patrocina: BASF

22.30 h, Sala Trono Armanyà, c. Armanyà, 11. Kintsugi. Jesús Blanco i Gerard Marsal ens introduiran en la història de la nova Danza Corazón, aquella que no entén d’etiquetes ni judicis. El ser és la base d’aquests dos artistes genuïns. 70 min. Castellà. Venda d’entrades: www.salatrono.com.

Col·labora: Tablao La Herrería

23 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Selecció musical.

Organitza: La Terrasseta

24 h, pl. dels Sedassos. Músiques de canya. Ball de gralles. Després d’aquests dies tan intensos, els grallers i timbalers que ens han anat acompanyant a les cercaviles ens delectaran amb un seguit de peces ballables. L’esforç i els assajos es posen de manifest en aquest espai tan acostumat a sentir la música més popular. Un punt de trobada ineludible per als amants de la bona música de ball, servida amb gralla i timbal i amenitzada per un presentador que ens té ben acostumats a fer-nos passar una estona divertida, el Roger Conesa. Hi participen: Grallers de l’Alfàbrega, Grallers Els Bordons, Grallers de l’Esperidió, Pelacanyes Grallers de Tarragona, Grallers Els Quatre Garrofers, Grallers Sonagralla, So Nat - Grallers de Tarragona, Grallers Tocaferro i Grallers La Virolla.

Organitzen: grups de grallers locals

Dimarts 24 de setembre. La Mercè i el Correfoc

8 h, des de la pl. de la Font. Les matinades de la jornada castellera de la Mercè, amb els grallers dels Xiquets de Tarragona, de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, dels Xiquets del Serrallo i dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau.

9 h, platja del Miracle. Neteja del fons marí de la platja del Miracle. Després de la celebració del castell de focs artificials, la Societat d’Exploracions Submarines de Tarragona, juntament amb Creu Roja, farà la neteja del fons de la platja del Miracle.

10 h, Residència Mare de Déu de la Mercè. Missa de la festa patronal del centre, oficiada per Mn. Miquel Àngel Gómez Díez, capellà del centre, amb la Coral Mare de Déu de la Mercè.

11.30 h, Residència Mare de Déu de la Mercè. Castells amb els Xiquets de Tarragona.

13 h, pl. de les Cols. Castells, torres i pilars davant de les escales més castelleres, amb Xiquets de Tarragona, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Xiquets del Serrallo i Castellers de Sant Pere i Sant Pau. En aquesta actuació cada colla ofereix dos castells i un pilar.

Tot seguit, els pilars caminant, per ordre d’antiguitat, pugen els vint esglaons de la Seu, els baixen i enfilen el carrer Major tot intentant arribar fins a la plaça de la Font i a l’Ajuntament.

Acte retransmès en directe per TARRAGONA RÀDIO i TAC 12

16.30 h, Residència Mare de Déu de la Mercè. Elaboració del tradicional còctel de la Mercè, a càrrec del reconegut mestre cocteler Eduard Boada. Tot seguit, actuació musical del Grup Nostàlgia.

17.30 h, pl. dels Sedassos. Amable cafè concert amb grallers locals: Grallers de l’Alfàbrega, Grallers Els Bordons, Grallers de l’Esperidió, Pelacanyes Grallers de Tarragona, Grallers Els Quatre Garrofers, Grallers Sonagralla, Grallers So Nat - Grallers de Tarragona, Grallers Tocaferro i Grallers La Virolla.

17.30 h, jardins de Saavedra. Obrim La Terrasseta. Espai de jocs.

Organitza: La Terrasseta

18 h, pl. Verdaguer, fins a les 24 h. Santa Tecla gastronòmica. Estrella Damm patrocina Teclatapa, la taverna dels tastets. Una oportunitat de fer l’últim mos a l’espai gastronòmic de Santa Tecla.

18 h, local social de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, c. Cós del Bou, 23. Concert de cant coral infantil amb Els Rossinyols. Aquest clàssic del dia de la Mercè esdevé cada any un èxit de participació i reconeixement per part del públic tarragoní. No us el podeu perdre!

Organitza: Cor infantil Rossinyols de Tarragona i Associació d’Amics de la Colla Jove

19.30 h, Rambla Nova, davant del monument a la sardana. Ballada de sardanes de la Mercè amb la Cobla La Principal de Tarragona.

Organitza: Casal Tarragoní

19.30 h, pl. del Rei. Joc de rol L’assassí de la pastanaga. Entrega de premis del joc de rol L’assassí de la pastanaga. Caldrà portar les polseres de les víctimes, però es pot optar a molts més premis! Assassines i assassins, atents als resultats! Més informació a Facebook (pastanaga.tarragona) i Instagram (@pastanaga_tgn).

Organitza: Agrupament Escolta i Guia Xaloc

20 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Selecció musical.

Organitza: La Terrasseta

21 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Fira Food Trucks. Sopar a la fresca a preus populars. Ampliem l’oferta gastronòmica amb sis espais culinaris amb productes de la terra, ecològics i de proximitat. Preus populars.

Organitza: La Terrasseta

22 h, jardins de Saavedra. Tanquem La Terrasseta 2019. Vine a gaudir del darrer vespre al parc Saavedra! Ens acomiadarem de la Festa Major 2019 amb una selecció musical a càrrec de La Terrasseta DJs, regals per als assistents i un fins l’any que ve!

Organitza: La Terrasseta

22 h, des de la pl. de la Mitja Lluna. El Correfoc de Santa Tecla. Cada any, l’última nit de festes s’omple de les espurnes i els trons de carretilles i sortidors. Enguany les forces de l’infern estaran representades pels grups Ball de Diables de Vilanova i la Geltrú, Ball de Diables de Sant Quintí de Mediona, Ball de Diables de Torredembarra, Ball de Diables de Tarragona, Colla Diables Voramar del Serrallo, Drac del Morell, Drac de Bellvei, Drac de Tarragona, Bou de Tarragona, Víbria de Tarragona i Griu de Tarragona. Recorregut: pl. de la Mitja Lluna, c. Unió, pujada per la Rambla Nova fins al c. Adrià per un lateral, baixada per la Rambla Nova per l’altre lateral a l’altura del c. Sant Agustí, estàtua dels despullats, c. Cañellas i pl. Corsini.

Tot seguit, a la pl. Corsini. Eixordadores i lluminoses carretillades finals.

Un cop acabat el Correfoc, des de l’estàtua dels despullats. Sorollosa i espurnejant traca per la Pirotecnia del Mediterráneo, de Vilamarxant, Camp de Túria (País Valencià), seguit de l’emocionant Visca Santa Tecla! i la façana pirotècnica que s’enlaira des de l’esquena de l’estàtua de Roger de Llúria al mateix Balcó del Mediterrani. Seran els darrers trons fins a arribar a Santa Tecla 2020.

TOTHOM A CÓRRER LA TRACA PER ACOMIADAR SANTA TECLA!!!

El correfoc de Santa Tecla és un dels actes més especials de les festes | Fabian Acidres

 

I després de Santa Tecla…

Divendres 27 de setembre

16.30 h, pl. Corsini. Nit Europea de la Recerca, La recerca, l’element clau. Tallers científics per a totes les edats. Vine a descobrir la ciència que es fa al territori i participa en una trentena de tallers.

Organitzen: URV, ICIQ, IPHES, ICAC i IISPV, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona i el Mercat Central

19 h, Tinglado 2, Moll de Costa. Inauguració de l’exposició “Joana Biarnés. Moda a peu de carrer”. Aquesta exposició és la revisió de la faceta en el camp de la fotografia de moda durant les dècades dels anys 60 i 70, principalment als escenaris de Madrid i Barcelona, de la pletòrica fotoperiodista Joana Biarnés. La mostra conté reportatges inèdits que reivindiquen el llegat encara desconegut, tan creatiu i innovador, d’aquesta pionera en l’àmbit de la fotografia de moda.

Dissabte 28 de setembre

9 h. XXXVI Concurs de Radioaficionats Ciutat de Tarragona. El Ràdio Club del Tarragonès organitza, per trenta-sisè any consecutiu, el Concurs de Radioaficionats Ciutat de Tarragona, coincidint amb les festes de Santa Tecla, enguany previst per als dies 28 i 29 de setembre del 2019. Les bases, per a tots aquells que hi vulguin participar, es poden consultar al web www.ea3rcy.org.

Organitza: Ràdio Club del Tarragonès

21 h, moll de Pescadors, el Serrallo. 6a Ruta en Moto Santa Tecla 2019. Un recorregut tranquil per l’entorn de la nostra ciutat. Concentració a partir de les 18 h. Més informació i inscripcions: jestelmoto@gmail.com.

Organitza: Amics Jestel Moto

Col·labora: Grup Ruta 69

Diumenge 29 de setembre

8 h, dic de Llevant, sota el Far de la Banya, port de Tarragona. 37è Trofeu social de pesca Ciutat de Tarragona.

Organitza: Societat Esportiva de Pescadors de Canya de Tarragona

8 h, costa de Tarragona. Campionat Interclubs de pesca Costa Daurada Salou-Cambrils-Tarragona.

Organitza: Reial Club Nàutic de Tarragona