Conferència inaugural del Cicle de Muntanya a càrrec d'Oriol Baró

Torna el Cicle de Muntanya a l'Auditori Diputació amb una programació dedicada a l'excel·lència en l'aventura

Sis conferències d’experts i reconeguts escaladors i alpinistes, com el polonès Krysztof Wielick, tindran lloc entre el 20 de febrer i el 26 de març

La Diputació de Tarragona organitza una nova edició del Cicle de Muntanya, en col·laboració amb Anima’t. Un total de sis conferències a càrrec de reconeguts escaladors i alpinistes donaran veu a l’experiència i a  l’excel·lència de l’aventura. El marc d'enguany vol potenciar l'alpinisme d'aventura, l'esquí extrem, l'alpinisme femení a la Patagonia, l'escalada en gel per l'Àrtic Rus, un alpinista especialista de salt base i un escalador aventurer realitzant una primera mundial a la Xina. 

Una cita imprescindible pels amants de l'alpinisme, l'escalada i l'aventura, que aquesta edició es consolida com a un cicle de conferències sobre la muntanya. Les sessions tindran lloc tots els dijous a les 19.00 hores a l'Auditori Diputació (C. de Pere Martell 2, Tarragona). L'entrada serà gratuïta amb invitació, que es podrà recollir una hora abans de cada sessió al mateix recinte.

Els assistents a la inauguració del Cicle de Muntanya, juntament amb la presidenta del Port Noemí Llaurador i l'escalador Joan Cerdà
Sis conferències d’experts i reconeguts escaladors i alpinistes tindran lloc entre el 20 de febrer i el 26 de març | Àngel Ullate

 

6 conferències amb la participació de destacats muntanyencs de renom internacional

La conferència inaugural del cicle tindrà lloc el dijous 20 de febrer i porta per nom, 'Alpinisme d’aventura'. Anirà a càrrec de l'alpinista català Oriol Baró (Taüll 1979). Pirineista, alpinista, guia de muntanya i formador de guies, ha assolit vies importants als Andes, l'Himàlaia, els Alps i els Pirineus. També ha realitzat ascensions inèdites a la Patagònia. I  clourà  el dijous 26 de març amb  'Valhalla. La conquesta del sostre més gran del món a la Xina', a càrrec de l'escalador català Edu Marín.

La cloenda del Cicle de Muntanya 2020 comptarà amb l’estrena mundial, del documental de la gran aventura assolida a Getu, província de Guizhou a la Xina: La conquesta de Valhalla, el sostre més gran del món. Edu Marín ens farà gaudir de la seva gran aventura de 'Trucant a les portes del Valhalla, a la Xina'. La línia de catorze llargs Valhalla té una longitud de 390 m i es tracta d’una de les vies en paret més dures i complicades del planeta. 

Altres de les xerrades a les quals es podrà assistir són ‘Patagònia fins a l'arrel. Torre Central del Paine’ que anirà a càrrec de l'alpinista, escaladora, guia de muntanya, actriu, periodista i model publicitària, Fátima Gil. ‘La meva elecció’  de Krzysztof Wielicki  (Polònia 1950) Considerat una de les grans figures de la història del vuitmilisme, Wielicki ha coronat els catorze vuitmils i ha estat pioner en tres formes d'alpinisme: hivernals, escalades llampec i ascensions solitàries. Aquest alpinista polonès va rebre el premi Princesa d'Astúries dels Esports l'any 2018 i el Piolet d'Or el 2019. 

Així com, ‘Territoris inexplorats, gel i nòmades a l'Àrtic rus' anirà a càrrec de l'alpinista, explorador i instructor d'alpinisme i escalada Rafa Vadillo . Aquest català ha escalat cascades de gel arreu del món, també ha fet ascensions a diferents muntanyes. ‘Muntanyes de llibertat’, a càrrec de l'alpinista, escalador i especialista en salt base, Carlos Suárez. Aquest alpinista de Madrid compta amb un extens historial d’expedicions i viatges pels cinc continents. Muntanyes de 8.000 m, salts base des de 6.000 m i ascensions de vuitè grau sense corda o competicions.

Homenatge a l’escalador Joan Cerdà pels seus valors, dedicació i trajectòria

En aquesta edició, el Reconeixement Cicle de Muntanya  es lliurarà a l'escalador català Joan Cerdà  (Barcelona 1938). La menció vol reconèixer els valors, dedicació i trajectòria d'aquest muntanyenc reconegut per la seva important empremta en el món de l'escalada en particular i del muntanyisme en general. La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, lliurarà el reconeixement durant la conferència inaugural.

La presidenta de la Diputació de Tarragona lliurant un reconeixement durant la inauguració del Cicle de Muntanya
En aquesta edició, el Reconeixement Cicle de Muntanya s'ha lliurat a l'escalador català Joan Cerdà | Àngel Ullate

 

Programa de les conferències del Cicle de Muntanya 2020

20 de febrer 

— 19.00 h. Alpinisme d’aventura. Conferència inaugural a càrrec d'Oriol Baró

27 de febrer

— 19.00 h. Patagònia fins a l'arrel. Torre Central del Paine. Conferència a càrrec de Fátima Gil

5 de març

— 19.00 h. La meva elecció. Conferència a càrrec de Krzystof Wielicki

12 de març 

— 19.00 h. Territoris inexplorats, gel i nòmades a l’Àrtic rus. Conferència a càrrec de Rafa Vadillo

19 de març

— 19.00 h. Muntanyes de llibertat. Conferència a càrrec de Carlos Suárez

26 de març

— 19.00 h. Valhalla. La conquesta del sostre més gran del món a la Xina. Conferència de cloenda, a càrrec d'Edu Marín