Imatge de la presentació de les activitats d'Hivern-Primavera 2021 als Centres Cívics de Tarragona

Els centres cívics de Tarragona programen 69 activitats gratuïtes i virtuals fins al juny

Per primera vegada s'ha programat un Especial 8M amb xerrades i un club de lectura al voltant del feminisme

La Xarxa de Centres Cívics de Tarragona ha presentat, aquest dimarts 2 de març, el nou cicle d'activitats programades pels pròxims mesos, amb un total de 69 activitats totalment gratuïtes i virtuals, que sumen fins a 1.285 places. Els cursos s'iniciaran el pròxim 9 de març i s'allargaran fins al 10 de juny.

Durant la presentació al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau, la consellera de Ciutadania de l'Ajuntament de Tarragona, Carla Aguilar-Cunill, ha explicat que «des dels Centres Cívics seguim adaptant-nos a allò que les mesures sanitàries recomanen i és per això que continuem oferint activitats virtuals amb una porta oberta a la presencialitat o semipresencialitat de noves activitats tan aviat com sigui possible». Aguilar-Cunill ha destacat que per aquest motiu, «la programació que presentem avui és una programació viva i que anirà actualitzant-se i complementant-se durant els pròxims mesos». 

Cicle especial sobre feminisme i sis xerrades diverses sobre animals, salut mental en pandèmia i famílies

Per primera vegada s'ha programat un 'Especial 8-M' en col·laboració amb la conselleria de Feminismes, amb una programació conjunta amb el Punt Lila i Arc Iris, oferint tres xerrades al voltant del feminisme, així com un club de lectura en clau feminista on es llegiran les obres de tres autores.

Una altra de les novetats és la programació de 6 xerrades de temàtica diversa, entre les quals en destaca una sobre l'adopció d'animals, a càrrec de l'Associació GAIA. En clau coronavirus, s'oferiran també 4 xerrades a càrrec del Col·legi Professional de Psicologia de Catalunya, amb l'objectiu d'acompanyar els ciutadans en aquesta situació de pandèmia. Finalment, la sisena xerrada programada serà sobre l’ús responsable de les pantalles, adreçada a famílies i persones relacionades amb l’educació dels infants. 

Activitats infantils i familiars i tallers de cuina amb xefs locals

Com és habitual, Centres Cívics manté l’oferta d’activitats infantils i familiars amb un total d'11 propostes. També s’inclouen com a novetats 9 activitats d’expressió artística, 8 tallers de salut i benestar i 4 activitats d’ecologia i sostenibilitat on destaca un taller d’iniciació a la mecànica de la bicicleta que acompanyarà el projecte de Tarragona Ciutat 30.

A més, dins l’oferta del segment 'Fes-t’ho tu mateix!', s’ofereixen 14 activitats de les quals 8 són novetat. També es continua oferint el tastet de llengua de signes catalana que tant d’èxit va tenir a la tardor. Per últim, un altre dels grans reptes d’aquesta programació, els tallers de cuina i gastronomia online, amb un total d’11 tallers que intentaran que l’alumnat cuini en directe en companyia de cuiners locals.

Des de la Xarxa de Centres Cívics han informat que cada persona només es podrà inscriure a tres activitats «per democratitzar al màxim l’oferta». Les inscripcions es podran fer a partir d’aquest dimecres, 3 de març, a les 9 del matí a través del web centrescivics.tarragona.cat.