Presentació de l'Estiu Tarragona Cultura

'Estiu Tarragona Cultura' aglutina totes les propostes d'aquest estiu a la ciutat

Una programació que compta amb tres eixos principals: El Festival d'Estiu de Tarragona, el cicle En Dansa i el Cultura en família

Tarragona prepara un estiu ple d'activitats culturals. Sota el paraigua 'Estiu Tarragona Cultura' l'Ajuntament ofereix tota la programació cultural des del mes de juny fins a l'octubre. La principal finalitat és aglutinar totes les propostes culturals organitzades pels diferents departaments del consistori adreçades a tots els públics.

Una iniciativa que busca facilitar tota la informació cultural de l'estiu en un únic espai web, a l'app TGN Agenda i a un únic programa de mà. Un lloc on els ciutadans podran consultar tots els actes culturals.

La consellera de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, ha explicat que «amb l’Estiu Tarragona Cultura viurem un estiu d’intensitat cultural per a tots els públics, amb una programació més oberta que mai, amb llenguatges universals i a l’abast de tothom».

Solé també ha detallat que «Estiu Tarragona Cultura és fruit d’aquest treball transversal i interdepartamental, no només dut a terme per les diferents àrees de l’Ajuntament sinó també realitzat conjuntament amb entitats culturals de la ciutat, associacions de veïns i altres entitats amb les quals hem teixit vincles i col·laboracions per ser incloses en aquesta programació cultural unificada que la ciutat demanava a crits». 

'Estiu Tarragona Cultura'

La conselleria de Cultura ha presentat tres cicles per aquest estiu 2022 en la iniciativa Estiu Tarragona Cultura. Un serà el Festival d'Estiu de Tarragona, que torna renovat i reforçat amb més oferta d'espectacles que mai.

A aquest, s'hi sumen dos cicles de nova creació que neixen amb vocació de continuïtat per a les pròximes temporades: el cicle de dansa contemporània 'En dansa' i el cicle de 'Cultura en família'.

La imatge gràfica d’Estiu Tarragona Cultura ha estat dissenyada per Eva Jolis sota el lema “Aquest estiu, tu poses la mirada” , amb el qual es fa una crida a la participació ciutadana i a gaudir de tota l’oferta cultural de Tarragona tot apropant-la i vivint-la des de la presencialitat i els sentits. 

Foto de família de la presentació de l'Estiu Tarragona Cultura
Tarragona bullirà d’activitat cultural aquest estiu | Aj. Tarragona

Canvi de cara al Festival d’Estiu 

El Festival d'Estiu de Tarragona torna amb molts canvis. Cada cap de setmana, formacions musicals i artístiques passaran per diferents punts de la ciutat durant els mesos de juliol i agost. L’escenari per excel·lència de la ciutat, el Teatre Auditori Camp de Mart, acollirà fins a 16 actuacions musicals.

Segons ha explicat la consellera Solé, «enguany volem visualitzar creadores femenines del territori català que es troben al capdavant de les seves formacions artístiques». Algunes caps de cartell del Festival d’Estiu d’aquest 2022 seran Maria Arnal, Meritxell Nedermann, Suu, Las Migas, Las Karamba i Tribade.

Tampoc faltaran altres propostes artístiques més consolidades com Mayumana, Rafael Amargo amb la Joven Compañía Nacional de Flamenco, Islàndia Nunca Quema i Mishima.

També hi haurà altres cites destacades com el concert de la Banda Unió Musical de Tarragona juntament amb la Cobla Reus Jove, o Albert Guinovart i Franz Schubert Filharmonia tot presentant West Side Story & Rhapsody in Blue. 

Destaca també la col·laboració amb Sala Zero Produccions tot oferint una primera jornada del festival, dissabte 25 de juny, ple d’activitats per al públic familiar i bona música amb el directe de Blaumut i Albert Jordà. 

A més de les actuacions musicals, el Festival d'Estiu fa una aposta ferma pel circ incorporant-lo a la seva programació amb un accés gratuït. Solé ha expressat que «la facilitat i transparència del seu llenguatge artístic performatiu ens ajuda a fer més accessible la cultura a la ciutadania i, alhora, per a totes les edats».

El festival oferirà fins a 6 actuacions de circ, intercalant produccions de petit format, format experimental i de taller i altres de format mitjà amb grans reconeixements com és el cas de l’espectacle de Manolo Alcántara, reconegut amb el Premi Nacional de Circ, Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música (INAEM) el passat 2021. 

Els espectacles de dansa, a la Tabacalera

Una de les estrenes d'aquest estiu és el cicle 'En dansa'. Una programació dedicada específicament a aquesta disciplina artística arrelada a Tarragona. Unes actuacions que es faran cada dijous al vespre.

Un total de 10 propostes de companyies de dansa professionals del territori i altres convidades passaran per l'escenari de l'Espai Tabacalera. Tal com ha manifestat Solé, «volem donar l’oportunitat a la ciutadania d’entrar i visualitzar l’art mural i la dansa que s’hi amaga als racons d’un espai com aquest posant-lo en valor tot fent cultura».  

Les companyies que oferiran les seves intervencions seran La Im.perfecta dansa, Companyia Expans’Art, Companyia Vols, Col·lectiu Du-entro, Beatriz Higueras i Anna Borràs amb col·laboració amb l’Espai Evohé, Goday dance company i companyia Fuse.

L’actor tarragoní Joan Rioné acompanyarà i dinamitzarà la ciutadania a través d’una introducció i localització històrica de l’espai. Les activitats d’En Dansa. Cicle de dansa a Tarragona seran gratuïtes, amb aforament limitat i amb invitació prèvia que es podrà sol·licitar a la web

Un estiu d’activitat familiar a tots els racons de la ciutat 

La tercera programació s’adreça especialment a un públic familiar. Sota el nom Cultura en família, el cicle ofereix més d’una vintena d’activitats de màgia, música, teatre, circ, contacontes, escape room al carrer i tallers artístics pels dissabtes al matí, d’11 a 13 hores.

Una programació que passarà per diferents places i carrers de Torreforta, Bonavista, Sant Pere i Sant Pau, Arrabassada, Sant Salvador i Tarragona centre. Aquestes activitats, d’accés lliure i gratuïtes, compten amb la participació directa de diferents entitats i associacions de la ciutat.  

Preus, descomptes i venda d’entrades 

Els cicles En dansa i Cultura en família són gratuïts. Les funcions de circ i alguna actuació musical del Festival d’Estiu són també gratuïtes i la resta d’espectacles tenen uns preus populars que oscil·len entre els 18 € i els 35 €. 

Les entrades es posaran a la venda dimarts 19 de maig a les 11 hores a través de la pàgina web i presencialment a les taquilles del Teatre de Tarragona.