Imatge d'arxiu de la processó del Sant Enterrament l'any 2019

La Setmana Santa de Tarragona d'aquest 2021 arriba amb formats presencials i telemàtics

Les entitats han preparat prop de 60 actes

La  Setmana Santa de Tarragona, una de les més importants del país i reconeguda com a Festa d'Interès Turístic Nacional per part del govern de la Generalitat, arriba a l'edició d'aquest 2021 amb formats presencials i telemàtics. L'Agrupació d'Associacions de la Setmana Santa de Tarragona  (AASST) ha donat a conèixer, aquest dimecres, 3 de març, la programació  d'enguany, així com la  imatge oficial d'aquesta Setmana Santa. 

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Segons ha explicat Francesc Seritjol, president de l'AASST, el cartell, realitzat pel graduat en Belles Arts, Omar Moreno, «evoca la lluna plena, característica del Divendres Sant a la mediterrània. Alhora, fa esment a les dues entitats  que, aquest any 2021, celebren els  700 anys d'història, el Gremi de Pagesos i el Gremi de Marejants. Les dues entitats estan representades amb dos dels seus passos, La Pietat i el Sant Enterrament, respectivament, sobre les línies de la façana de la Catedral i de l'Amfiteatre de Tarragona». 

Prop de 60 actes

Els prop de 60 actes que omplen la programació  d'enguany es duran a terme tant amb formats presencials, com telemàtics. La programació de la Setmana Santa de Tarragona 2021 ha començat a mitjan de mes de febrer, amb els viacrucis de Quaresma de la Reial Germandat de Jesús de Natzarè. Un dels moments més tradicionals de cada Setmana Santa és la presentació dels opuscles. Enguany, l'opuscle de l'AASST el presentarà la rectora de la Universitat Rovira i Virgili, Maria José Figueras, i es durà a terme aquest divendres, 5 de març, al Seminari Tarraconense. L'acte també es transmetrà per les xarxes socials. 

El Gremi de Pagesos, una de les dues entitats que estan de celebració enguany, celebraran el seu viacrucis el 26 de març, a darrera hora de la tarda, a l'església de Sant Llorenç. L'aforament estarà limitat a 40 persones, «seguint les instruccions del PROCICAT vigents en la data de la celebració». El Gremi de Marejants llançarà, durant aquest mes de març, uns audiovisuals per conèixer la història, i el significat, dels conjunts històrics dels misteris de l'entitat. 

Pregó i benedicció de les palmes

El pregó, un altre dels moments àlgids, anirà a càrrec del metge Jordi Sentís i, tal com va succeir l'any passat, amb el pregó del conegut Andreu Muñoz, es retransmetrà  per Tac12, així com les xarxes socials de l'Agrupació d'Associacions de la Setmana Santa de Tarragona, el 27 de març. Monsenyor Joan Planellas, arquebisbe  de Tarragona, presidirà la benedicció  de les palmes  que es durà a terme el 28 de març, a les 11 del matí, a l'interior de la Catedral de Tarragona. L'aforament màxim previst serà de 300 persones.

El viacrucis  de Divendres Sant tindrà lloc el divendres, 2 d'abril, a partir de les 19 hores, a la Catedral de Tarragona. El presidirà l'arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, i també comptarà amb un aforament màxim de, en concret, 300 persones.