El projecte 'Entre Places' guanya el concurs del nou Hospital Joan XXIII

L'equip guanyador ha de presentar ara la documentació i avals per ser l'adjudicatari de la redacció del projecte

El projecte 'Entre Places' ha estat el primer classificar del concurs per a la redacció del projecte i direcció d'obra del nou Hospital Joan XIII de Tarragona. El projecte l'han fet conjuntament els despatxos d'arquitectura Sanabria & Planas Gallego Arquitectos, CDB Arquitectura i Mario Corea Arquitectura. En la primera fase del concurs s'hi van presentar fins a 14 equips, 6 dels quals van ser seleccionats per passar a la segona fase. Finalment, aquest dimecres, 30 de gener, el consell d'Infraestructures SA ha aprovat el primer classificat d'aquests 6 finalistes. 

A partir d'ara, l'equip guanyador haurà de presentar la documentació pertinent i els avals necessaris per convertir-se definitivament en l'adjudicatari de la redacció del projecte. En la primera fase de construcció del nou Joan XXIII es construirà un edifici assistencial d'uns 40.000 metres quadrats on hi haurà les unitats d'hospitalització, els gabinets d'intervencionisme, l'hemodiàlisi, la medicina nuclear, els serveis generals i espais de reserva per a un nou bloc quirúrgic i diagnosi per la imatge, i espais ambulatoris.

La primera fase està pressupostada inicialment amb uns 48,5 milions d'euros, una partida ja compromesa per part del Govern, tal com ja va anunciar la consellera de Salut Alba Vergés, el passat mes de setembre, durant una visita a l'hospital. L'avantprojecte de la transformació del recinte hospitalari i de l'ampliació s'ha de redactar en aquest primer semestre, i en la segona meitat de l'any s'ha de posar en marxa la redacció del projecte bàsic i d’execució de la primera fase i l’encàrrec del projecte de les instal·lacions que englobarà la part d’enginyeria dels esmentats espais.

Recreació del vestíbul de projecte guanyador per al nou Hospital Joan XXIII que es construirà en la primera fase. | cedida

L’adjudicació del concurs d’idees del nou Joan XXIII, amb un any i mig de retard

L'exconseller Toni Comín anunciava el nou Hospital Joan XXIII el passat mes de juny del 2017. Va prometre un nou centre hospitalari de 80.000 metres quadrats, 20.000 més dels que té actualment, que s'executarien amb dues fases. Comín va assegurar que el concurs d'idees es faria al llarg del 2017, però no es va acabar obrint fins el passat mes de desembre del 2018, i s'ha acabat tancant aquest dimecres, 30 de gener del 2019. Això suposa, aproximadament, un any i mig de retard, fet que provocarà que la primera fase, que havia d'inaugurar-se el 2021, també s'acabi retardant.