Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Representants de l'ADT, l'Ajuntament de Tarragona, la Federació Catalana de Bàsquet i dos dels jugadors després de la roda de premsa

El projecte 'BQ al cole' porta els valors del bàsquet a dues escoles dels barris de Ponent de Tarragona

Una seixantena de nens i nenes de les escoles Els Àngels i Torreforta fan bàsquet dos dies per setmana, gràcies a l'aposta de l'ADT, la Fundació del Bàsquet Català i l'Ajuntament

Representants de l'ADT, l'Ajuntament de Tarragona, la Federació Catalana de Bàsquet i dos dels jugadors després de la roda de premsa
La presentació del projecte 'BQ al cole' s'ha fet aquest dimecres a la tarda a la seu de l'IMET. | TarragonaDigital

L'Associació Deportiva Torreforta (ADT), la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) i l'Ajuntament de Tarragona han presentat aquest dimecres a la tarda el projecte 'BQ al cole', que des de fa unes setmanes es desenvolupa en dues escoles dels barris de Ponent, Els Àngels i Torreforta. Aquesta iniciativa permet a una seixantena de nens i nenes jugar a bàsquet durant l'horari escolar amb dos entrenadors del club.

[predef]tarragona-digital-84[/predef]

Els objectius principals d'aquest programa, impulsat a Tarragona per l'ADT, amb el suport de la FCBQ a través de la Fundació del Bàsquet Català, són fomentar en edat escolar la pràctica esportiva i, especialment, el bàsquet a les zones on no s'hi juga o el seu exercici és gairebé inexistent, alhora que es transmeten valors per al desenvolupament integral dels joves. Així mateix, la voluntat és proporcionar a cada jugador les eines necessàries per a fomentar la seva autonomia en un ambient de grup i cohesió.

Els valors del bàsquet, a l'abast de tothom

Marc Hernández, coordinador del projecte 'BQ al cole', ha explicat que «amb aquesta activitat fomentem l'esport, en aquest cas el bàsquet, en dues escoles que actualment no ofereixen aquesta possibilitat». En aquest sentit, Hernández ha assenyalat que l'activitat, que durant cinc mesos subvenciona la Fundació del Bàsquet Català, es realitza en les escoles dos dies per setmana, amb sessions d'entre 60 i 75 minuts. El coordinador ha manifestat que «la resposta ha estat molt bona i el nostre objectiu serà portar el projecte més enllà». 

Per part de la FCBQ i la Fundació del Bàsquet Català, Jordi Llaberia ha comentat que «aquest projecte ens dóna l'oportunitat de portar els valors del bàsquet, dels que sempre ens omplim la boca, a tothom». En aquest sentit, Llaberia ha lloat la tasca de l'ADT, assenyalant que «és un club que sempre ha treballat en el bàsquet inclusiu i és un plaer donar-los suport des de la Federació i la Fundació».

Complicitats entre ADT, Ajuntament i Federació Catalana de Bàsquet

El conseller d'Educació de l'Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño, ha assegurat que «avui és un dia especial, perquè aquest projecte converteix les paraules inclusió i cohesió social en una aposta ferma, gràcies a les complicitats entre l'Ajuntament i el teixit associatiu». Castaño ha afegit que «aquest projecte ja és una realitat gràcies a la Federació, a l'Ajuntament, al Departament d'Educació, a les escoles i a l'ADT, que treballa en l'àmbit social a través de l'esport».

El president de l'ADT, Robert Hernández, ha manifestat que «és important que un projecte com aquest l'expliquem i li donem visibilitat». Hernández ha afegit que «es poden fer coses per l'esport de base i estem contents que la Federació Catalana de Bàsquet hagi apostat per nosaltres per portar el projecte 'BQ al cole' a Tarragona».

Aquest projecte és clourà final de curs amb una festa, ha anunciat el president de l'ADT. Així mateix, l'objectiu, de cara a l'any vinent, ha dit Hernández, és donar continuïtat a les dues escoles d'enguany i sumar dos centres educatius més al projecte.