Imatge d'unes mans de nen tocant les tecles d'un piano

El projecte Mutare de la Fundació Carulla arribarà enguany a Tarragona

La iniciativa a la capital tarragonina tindrà l'objectiu de millorar la segregació a través de l'Escola Municipal de Música

Tarragona ha estat un dels quatre municipis catalans escollits per la Fundació Carulla per acollir aquest 2022 la iniciativa Mutare Territori. En aquest sentit, la capital tarragonina ha estat triada juntament amb Terrassa, Cardedeu i Verdú per rebre acompanyament per aconseguir un repte social. A la ciutat de Tarragona el repte social plantejat és la segregació.

Així, des de l'Escola Municipal de Música de Tarragona s'han plantejat un repte a través d'una pregunta: 'Com podem cosir la ciutat a través de l'educació musical i artística?'. En aquest sentit, estan convençuts que «a través de Mutare poden identificar i interpel·lar la xarxa d’agents i recursos dels quals disposen; per després fer-los visibles i programar una oferta territorialment equilibrada amb la música com a element vehicular».

L’element central del programa que impulsa la Fundació Carulla és l’organització d’una jornada Mutare en cadascun dels municipis escollits. Una sessió de cocreació dinamitzada per la Fundació Carulla i que persegueix trobar respostes concretes des de l’àmbit sociocultural al repte plantejat inicialment.

Segona edició de Mutare Territori

Després de l'elecció de les quatre poblacions, l'equip tècnic de la Fundació Carulla ja està estudiant els quatre casos per tal de dissenyar la metodologia adaptada a cadascun dels municipis. Pròximament, els impulsors del projecte donaran a conèixer les dates en què es desenvoluparà la jornada principal dels Mutare Territori en cada municipi.

En aquest sentit, el programa també inclou l’elaboració d’un informe de resultats a posteriori i l’acompanyament i el seguiment de les accions definides. Cal destacar que aquesta és la segona edició de Mutare Territori, que l’any passat va tenir lloc a Salt, Berga, Granollers i l’Espluga de Francolí.