Pas endavant de Limonium, l'empresa gestora del parc històric del Pont del Diable de Tarragona, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l'any 2000, per lluitar contra el vandalisme contra el patrimoni històric tarragoní. L'empresa ha fet públic aquest dilluns, 7 de gener, que ha proposat a l'Ajuntament de Tarragona cobrar per accedir a la zona. El preu de les entrades que té al cap Limonium oscil·laria entre els tres i els cinc euros i la recaptació aniria destinada a «augmentar la seguretat i la protecció de la zona».
[predef]tarragona-digital-84[/predef]
Tal com ha explicat Sebastiano Alba, un dels responsables de l'empresa, l'aqüeducte de les Ferreres, conegut popularment a Tarragona com el pont del Diable, «necessita que es controli millor l'accés a la zona, que ara és totalment lliure. Es podrien establir horaris de visita i vigilar l'aparcament». Alba ha assegurat, en declaracions a Tarragona Ràdio, que «aquestes mesures les vam proposar en una memòria lliurada a l'Ajuntament de Tarragona per millorar la protecció, i la conservació, del monument».
De fet, aquestes mesures ja les van proposar en una memòria lliurada a l'Ajuntament de Tarragona per millorar la protecció de l'aqüeducte romà.
Pintades amb esprai a la part superior del Pont del Diable
L'alerta la donava, encara no fa una setmana, Tarragona Ràdio, quan va fer públic que havien aparegut un seguit de pintades a la part superior del monument. En una d'elles s'hi podia veure la inscripció «CxL», amb diversos cors i una data, el 29 de setembre de 2018.
Seprona, el Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil, està estudiant, a instàncies de la fiscalia de Medi Ambient de Tarragona, la bretolada. Des de Limonium s'ha indicat que han posat a disposició «dels investigadors» tota la informació de la qual disposa sobre aquests fets que han afectat un dels principals símbols de la ciutat de Tarragona.