Imatge d'arxiu de la consellera del PSC de Tarragona, Begoña Floria

El PSC de Tarragona reclama connectar amb el projecte del tramvia pels barris de Ponent

La consellera socialista Begoña Floria aposta per fer-ho «a través de la T-11 i l'N-340»

El grup municipal socialista  a l'Ajuntament de Tarragona  ha demanat que el consistori  aposti per prioritzar la connexió  del nou tramvia, projectat per la Generalitat, pels barris de Ponent, a través dels eixos de la T-11 i l'N-340 i amb connexió intermodal amb l'estació d'autobusos de Tarragona, en la primera fase, per arribar a la resta de la ciutat, en les següents. Aquesta ha estat la proposta  presentada per la consellera Begoña Floria a la reunió consultiva duta a terme aquest dimarts, 9 de març, per part del govern municipal amb una seixantena d'experts i representants d'entitats, per analitzar quines  al·legacions cal presentar a l'estudi informatiu del Tramcamp.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Els socialistes han fet incís el fet que el projecte, impulsat per la Generalitat de Catalunya, «es troba en fase d'al·legacions». Segons la consellera del PSC tarragonina, Begoña Floria, «és preocupant que el  govern municipal, amb l'alcalde Pau Ricomà al capdavant,  s'hagi manifestat obertament en contra. «És necessari millorar el projecte, per això demanem que es prioritzi la connexió a través dels barris de Ponent, però no podem frenar la proposta perquè perdrem una oportunitat d'inversió  importantíssima per Tarragona i pel territori», ha reblat Floria.

«La Generalitat sí que ha parlat amb Cambrils»

La consellera socialista també ha lamentat la manca d'influència de l'actual govern municipal i de l'alcalde Pau Ricomà a Catalunya. «S'ha queixat que no ha estat consultat, quan la Generalitat sí que ha parlat amb altres ajuntaments com Cambrils, la qual cosa ens hauria de fer recapacitar sobre la pèrdua de pes de Tarragona en l'àmbit de país», ha comentat Floria.

Sobre les jornades organitzades per l'Ajuntament per parlar del tema, Floria ha agraït la predisposició de les entitats i experts participants perquè «han aportat el que han pogut en un procés consultiu que s'ha convocat sense temps ni espai per deliberar amb garanties». Begoña Floria, a més a més, ha reclamat que «el govern municipal estigui a l'altura i no deixi perdre la inversió  de la Generalitat en la millora de la mobilitat  del territori». «El projecte és millorable, per això hem de ser proactius com Ajuntament en fer al·legacions en favor dels interessos de la ciutat, però en cap cas l'hauríem de deixar perdre», ha conclòs Floria.