Imatge de la recollida de signatures feta pels treballadors de Correus a la plaça Corsini de Tarragona

Nova protesta dels treballadors de Correus a TGN: acampada reivindicativa a Corsini

Els empleats de l'empresa denuncien el desmantellament del servei postal públic

Treballadors de Correus de Tarragona, convocats pels sindicats UGT i CCOO, han organitzat una acampada reivindicativa aquest dimecres a la plaça Corsini, davant l'oficina central de la capital tarragonina. En aquest sentit, denuncien l'abandonament del servei postal públic, que segons han assegurat «ha vist retallat el seu finançament en un 50% en els últims anys».

Durant l'acampada reivindicativa a la cèntrica plaça, els treballadors de Correus han fet una recollida de signatures, alhora que han informat la ciutadania, repartint fulletons i fent xerrades, en el marc de la campanya 'Salvem el servei postal'. L'objectiu és conscienciar i involucrar a la ciutadania sobre les greus conseqüències de l'abandonament del servei postal.

Fa pocs dies, els treballadors de Correus de Tarragona ja van fer un tancament a l'oficina de la plaça Corsini com a protesta pel que consideren que és «el desmantellament del servei postal públic».

«Els ciutadans pateixen diàriament la pèrdua de qualitat del servei»

En un comunicat, els sindicats han explicat que «els ciutadans i ciutadanes han de suportar diàriament la pèrdua de qualitat i regularitat del repartiment a domicili del servei postal públic —que inclou majoritàriament les cartes, certificats, notificacions i els paquets postals fins a 20 quilos—, per les retallades financeres i de plantilla a Correus».

UGT i CCOO han denunciat també l'increment de les tarifes dels serveis postals que ofereix Correus, així com la retallada de més de 7.000 llocs de treball en els darrers tres anys. Els sindicats també han criticat que es volen retallar altres 8.000 llocs de treball, alhora que el 40% de la plantilla —uns 20.000 empleats— treballa a temps parcial.

Tot això, segons han criticat UGT i CCOO, «afecta a tota la ciutadania independentment que visquin en ciutats grans, mitjanes o en petites poblacions de l'Espanya rural i buidada, que tant s'utilitza de manera propagandística, però que a l'hora de la veritat veu com els serveis postals cada vegada són més cars i estan més allunyats de qui més els necessita».

Els sindicats continuaran amb les mobilitzacions durant el mes de maig amb actuacions encaminades a preparar la vaga general que han convocat els dies 1, 2 i 3 de juny per «salvar el servei postal».