'Silenci, rebel·leu-vos' trasllada les protestes de Tarragona a les portes del Suprem

Una cinquantena de persones es concentren al tribunal i registren cartes adreçades als jutges Llarena i Marchena

El col·lectiu 'Silenci, rebel·leu-vos' ha traslladat les protestes que fan diàriament a Tarragona fins a les portes del Tribunal Suprem. Una cinquantena de persones s'han concentrat durant mitja hora a les portes del tribunal i, en estricte silenci, han exhibit pancartes. El col·lectiu, que supera ja el centenar de protestes,  interpel·la directament jutges, fiscals i policies perquè es «rebel·lin» contra l'existència de «presos polítics i exiliats».

«Volem que tota la gent bona deixi de callar-se, és un silenci contra el silenci», ha dit el portaveu, Lluís Pastrana. A més, han registrat cartes adreçades al jutge instrucció del procés, Pablo Llarena, i el president del tribunal, Manuel Marchena, i també als presidents del Senat, Pío Garcia-Escudero, i del Congrés, Ana Pastor.

Una cinquantena de persones amb bufandes grogues i cartells on criden el poble «a rebel·lar-se», els membres del col·lectiu s'han desplaçat fins a Madrid per fer la mateixa protesta que des del 12 de juny fan cada dia a Tarragona a les portes de l'alt tribunal. 

  

  

ssegura que continuaran amb les protestes

  

  

Pastrana ha criticat la posició del tribunal que ha de jutjar l'1-O

Cartes a Llarena i Marchena

Els manifestants també han registrat dues cartes al Suprem, adreçades al jutge instructor, Pablo Llarena, i el president del tribunal del procés, Manuel Marchena. En la carta, els demanen «coratge» i que «prenguin consciència»  de la importància del seu posicionament per resoldre el conflicte. Un missatge que s'ha repetit en les cartes que també adreçaran als presidents del Senat, Pío Garcia-Escudero, i del Congrés, Ana Pastor.

  

  

La concentració ha rebut el suport de diputats i senadors d'ERC

  

Aquest col·lectiu organitza concentracions diàries -de dilluns a divendres- davant els jutjats de Tarragona, des del 12 de juny passat. En concret, l'acció es convoca entre les nou del matí i les dues del migdia, i tothom que ho vol està cridat a fer-hi acte de presència. Ja superen el centenar de protestes. 

  

en estricte silenci, exhibeixen pancartes contra la repressió i per la llibertat.