Imatge d'arxiu de la portaveu del PSC, Sandra Ramos

El PSC denuncia que «la CUP està beneficiant empreses afins amb contractes menors»

Sandra Ramos assegura que «des que la CUP va entrar al govern municipal, aquestes empreses han incrementat en un 1.200% la seva facturació amb l’Ajuntament»

La portaveu del Grup Municipal del PSC a l'Ajuntament de Tarragona, Sandra Ramos, ha denunciat aquest dijous en roda de premsa que «la CUP està beneficiant empreses afins a aquesta formació, a través dels contractes menors». Ramos ha afirmat que «des que la CUP va entrar al govern municipal, aquestes empreses han incrementat en un 1.200% la seva facturació amb l'Ajuntament».

En aquest sentit, la portaveu socialista ha manifestat que «caldrà veure com argumenten davant el seu electorat, que empreses afins a la seva formació han vist augmentades en més de 125.000 euros la seva facturació, quan aquestes conselleres són les primeres a donar lliçons d'ètica i moral a la resta de grups polítics del consistori».

Ramos ha anunciat que, en el plenari d'aquest divendres, demanaran explicacions a l'alcalde i faran una bateria de preguntes per resoldre «els molts dubtes que generen aquestes informacions». El PSC ha afirmat que «si les respostes no són satisfactòries, obrirem la possibilitat a demanar destitucions».

Sandra Ramos assenyala tres empreses

El PSC ha assenyalat «tres empreses cooperativistes —El Far, Gamlab i Escamot— que estan sota el paraigua de 'La Teulada'», una xarxa de cooperatives del Camp de Tarragona. La portaveu socialista ha detallat totes les factures que aquestes empreses han cobrat de l'Ajuntament de Tarragona, a través de contractes menors.

Ramos ha explicat que «des de l'entrada de la CUP al govern, la cooperativa El Far ha passat a facturar 62.091 euros, quan abans rebia del govern municipal un total de 10.059,18 euros. Gamlab ha passat de no tenir cap contracte menor amb el consistori tarragoní, a facturar 39.543,67 euros. Escamot tampoc tenia cap facturació del govern municipal i, des de l'entrada de les dues conselleres de la CUP, ha facturat 26.093,95 euros».

En total, segons ha denunciat la portaveu socialista, «des del mes de juliol de 2021, aquestes tres empreses sumen 125.398,35 euros, el que suposa un increment de la seva facturació en un 1.246,6%». En aquest sentit, Ramos ha assegurat que ahir mateix es va publicar una nova adjudicació de 13.794 euros a Escamot. «És un no parar», ha dit.

Segons ha assegurat el PSC, «es posa de manifest l'afinitat d'aquestes cooperatives amb la CUP, perquè els treballadors/es i fundadors/es d'elles són militants de la formació a Tarragona ciutat». A més, els socialistes han recordat que «La Teulada ja ha rebut una subvenció de 75.000 euros de l'Ajuntament pel seu nou local, a la qual se li ha de sumar els 200.000 euros d'ajuda que li va transferir la Generalitat».