Un pla general del Banc d'Espanya a Tarragona

El PSC de Tarragona no se'n refia del govern municipal i reclama reformar el Banc d'Espanya

Ramos assegura que els 2 MEUR dels fons Feder no es poden deixar perdre

El PSC de Tarragona ha afirmat aquest dilluns 8 de novembre que sospita que el govern municipal té pensat renunciar a la subvenció de 2 MEUR dels Fons Feder per reformar l'antic edifici del Banc d'Espanya. 

El projecte consisteix a convertir la instal·lació en el Banc de la Ciència i el Coneixement, un espai de recerca i divulgació científica ubicat al centre de la ciutat tarragonina.

Els socialistes denuncien «l'immobilisme» del govern

El PSC de Tarragona ha explicat que, segons ells, l'executiu local no està treballant per impulsar el projecte, i és per això que han denunciat «l'immobilisme» del govern municipal en el moment de tramitar les obres, que han d'estar enllestides a finals del 2023.

La portaveu del PSC de Tarragona, Sandra Ramos, ha apuntat que els 2 MEUR dels fons Feder no es poden perdre «de cap manera» i ha donat molta rellevància al projecte per poder així revitalitzar un espai de més de 3.000 metres quadrats al centre de la ciutat que està tancat des de l'any 2003.

L'equip de govern es defensa

El govern municipal ha acusat els socialistes d'haver realitzat una estimació pel projecte que «no era real», ja que va pujar dels 4 MEUR inicials als 7,2. L'executiu local, ha assegurat que després de veure el sobrecost previst no tirarien endavant el projecte a qualsevol preu i han exposat que volen demanar aportacions dels fons Next Generation.

Per altra banda, Francesc Roca, el conseller socialista a l'Ajuntament ha demanat no esperar al fet que aquest suposat finançament addicional es faci realitat: «Encara som a temps de no renunciar al projecte i al cofinançament. Davant les incerteses que pot generar un Next Generation, avui tenim una certesa», referint-se als fons Feder i ha reclamat «agilitzar la contractació».