Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Presentació de la cinquena edició del festival Psicur

El festival de curtmetratges sobre salut mental de Tarragona arriba a la seva cinquena edició

El certament arrancarà el 8 d'octubre i comptarà amb Reus, per primera vegada, com a seu presencial

Aquest dilluns, 28 de setembre, l'alcalde de Tarragona, i conseller de Cultura  del consistori, el republicà Pau Ricomà, ha presidit la presentació de l'ediciió d'enguany del PSICURT, el festival de  curtmetratges sobre  salut mental  de Tarragona que aquest 2020 arriba a la seva cinquena edició. 

El programa del certamen d'enguany compta amb 46 obres inscrites en la secció oficial. A més a més, i com a novetat, a banda de la seu de Tarragona, les projeccions es duran a terma també a Reus de forma presencial. 

«La cultura és segura»

PSICURT, organitzat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya i l'Ajuntament de Tarragona, obrirà portes el  8 d'octubre i té prevista la clausura pel dia 11. Algunes de les seves seccions, com l'Educurt Express i l'Educurt, comptaran amb la participació d'estudiants d'ESO, BAT i Cicles Formatius.

Sobre els vincles entre cultura i salut mental, el batlle tarragoní ha destacat els  beneficis  que la cultura aporta mentalment. «La cultura és segura i és més necessària que mai en un moment d’emergència sanitària com l’actual. El Psicurt ens situa a Tarragona, i enguany també a Reus, com un eix cultural important», ha afegit. 

Per la seva part, el coordinador del Psicurt i vocal i referent de la Comissió de Cultura del Col·legi Oficial de Psicòlegs, Jaume Descarrega ha apuntat que «la salut mental té molt a veure amb les emocions i per això és tan important aquest festival, per les temàtiques que tracta i per la qualitat de les obres que s’hi presenten». Finalment, el director cinematogràfic del festival, Josep Varo, i el coordinador, Jaume Descarrega, ha reivindicat la necessitat d'un festival com aquest, que «té per objectiu apropar a la ciutadania els diferents àmbits de la salut mental (prevenció, promoció i intervenció) a través del cinema».