Precaució a les platges de Tarragona per la presència de rajades

Protecció Civil ha demanat precaució als banyistes del Vendrell, Cubelles i Tarragona per la presència de peixos manta a les platges

Fa dos dies que una rajada va causar pànic a la platja de la Savinosa de Tarragona, que fins i tot va arribar a ser desallotjada per aquest animal. Ara, Protecció Civil alerta que aquests animals poden estar a les platges de Tarragona, Cubelles i Vendrell, demana precaució als banyistes i que no s'acostin de cap manera a aquest animal marí. 
 
Cal destacar que les rajades no són un animal agressiu, però que poden atacar en cas de ser acorralades o sentir-se atacades, tal com fan les meduses com a mecanisme de defensa. La forma d'actuar si es veu una rajada és sortir de l'aigua i avisar el servei de socorrisme. 
 

Un peix manta va provocar el desallotjament de la platja de la Savinosa a Tarragona aquest dimarts

El passat dimarts 31 de juliol la presència d'una rajada a Tarragona va provocar el desallotjament de la platja de la Savinosa. El peix manta estava a menys de 50 metres de la vora de la platja i es van evacuar tots els banyistes per precaució. 
 
La rajada va marxar cap a dos quarts de vuit del vespre mar endins i la Creu Roja de Tarragona va tornar a posar la bandera vermella a la zona. El peix manta ja va deixar-se veure a la platja de l'Arrabassada  fa uns dies, quan usuaris de la platja el van fotografiar nedant. Podria doncs, tractar-se del mateix exemplar nedant al voltant de les dues platges de la costa tarragonina. 
 
Les rajades s'acostumen habitualment a les platges durant el període d'estiu per reproduir-se i un cop ho fan, tornen mar endins.  Mai s'ha de tocar aquest animal, que es pot sentir atacat i la seva picada pot causar marejos i un dolor intens. Els Agents Rurals només farien fora de l'aigua l'animal en cas d'estar mort o que nadés molt a prop de la zona de bany de la platja.