Cares d'alegria després de guanyar el premi a la Loteria de Nadal.

38454: El número que ha deixat 7,2 milions d'euros i molta alegria a Tarragona

L'administració número 19, al barri de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona reparteix milions d'euros amb les 120 sèries del cinquè premi de la rifa de Nadal

Alegria, nervis i sorpresa al barri de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona. L'administració número 19 ha repartit 7,2 milions d'euros, part d'un dels cinquens premis, el 38454, de la rifa de Nadal. En concret, ha venut 120 sèries, de les quals 80 han anat a parar a l'establiment Cal Rullo de l'Hospitalet de l'Infant, 30 més al forn Peña de Bonavista i els deu restants, cinc per finestreta i la resta en un altre establiment del mercat de la capital tarragonina.

Els empleats de l'administració, que ja han repartit sort amb altres premis, han brindat amb cava i han assegurat que no s'esperaven donar-lo. Fins a l'establiment, s'han acostat quatre amigues que van comprar l'últim dècim fa dos dies: «Estem molt contentes, mai ens havia tocat res».

Cares de felicitat i somriures per celebrar que han venut un dels cinquens premis de la rifa de Nadal. Tot i que han estat poques les persones que s'han acostat fins al local del barri de Sant Pere i Sant Pau, els responsables i treballadors d'aquesta administració de loteria han brindat amb copes de cava perquè han repartit més de set milions d'euros. «Ha estat una sorpresa molt gran, hem donat molta felicitat a molta gent, tot és un enrenou, sentim molts nervis i molta il·lusió», ha afirmat la Carme Viladrich, que fa quatre anys que hi treballa.

Un premi per a la «gent treballadora»

Fa més de dues dècades que l'establiment està obert i ja havien repartit altres premis, com ara algun tercer, quart, cinquè i un segon, segons ha explicat l'empleada. Tot i això, encara no han venut la grossa de Nadal. «Estem molt contents perquè un cinquè premi és molt important per a nosaltres i per a la gent del barri, és un barri de gent treballadora i és important que estiguin contents i feliços», ha remarcat Viladrich.

La Marta Gutiérrez, la Carmen Castro, la Sònia González i la Mònica Cobo, quatre amigues del mateix veïnat que esmorzen sempre juntes, vam decidir comprar un únic dècim per un «rampell» d'una d'elles, fa tots just dos dies. Les tres primeres premiades s'han reunit davant de l'oficina de la loteria per celebrar la seva sort i han mostrat emocionades el número.

De fet, es van quedar l'última butlleta de la sèrie i després de guanyar-la no es creuen que els hagi tocat. «Estem contentíssimes, ens han tocat 6.000 euros a repartir entre les quatre, el primer que farem és un sopar d'amigues, no ens dona per a un viatge», han dit. Afirmen que mai els havia tocat la loteria i que és la primera vegada que juguen juntes. «Aquesta administració sempre dona premis, porta sort», han opinat.

«Fa 30 anys que jugo al mateix número»

L'alegria i la il·lusió també s'han escampat pel barri del Bonavista i, en concret, entre els clients del forn de pa Peña, molts d’ells paradistes del mercat dels diumenges. La seva propietària, Carmina Peña, no ha parat de rebre trucades d'ençà que han conegut que eren els afortunats.

Fa 30 anys que juga al mateix número i encara no es creu que hagi repartit el guardó. «Estava preparant xurros per uns nens quan la meva jove s'ha posat a cridar i a plorar, estic molt contenta perquè tots som treballadors, no són molts diners, però 6.000 euros alegren les festes», ha expressat. Ella només té un dècim i el seu fill un altre. Amb tot, els repartirà a parts igual amb la seva filla que no n'havia comprat cap i també destinarà els diners al bateig del seu net.

La Beatriz Gómez, una veïna de «tota la vida» del veïnat també s'ha aplegat a la fleca per celebrar que va comprar dècims. La dona ha explicat que ja tenia altres números, però que una amiga de Madrid li va demanar que en compres un per a ella.

Davant de la possibilitat que li toqués, va decidir comprar-ne un altre per si de cas, conjuntament amb una altra veïna que l'acompanyava. «M'ha trucat la meva amiga de Madrid saltant d'alegria i dient-me que s'agafava un AVE! Mai m'havia tocat res, no és que siguin massa diners, però et dona tanta alegria que t'hagi tocat i que estigui tan repartit», ha afegit.

Gómez ha dit que una petita part dels diners se'ls gastarà aquest Nadal i que els compartirà amb familiars i amics. La resta els ingressarà al compte d'estalvis per destinar-los als estudis dels seus fills adolescents. «Les carreres són cares, si no els guardes te'ls gastes i prefereixo invertir-los en el seu futur», ha tancat.