Imatge del conseller de Joventut de l'Ajuntament de Tarragona, Hermán Pinedo, en roda de premsa

Tranquil·litat a l'equip de govern de Tarragona davant la crisi a l'interior de Podem Tarragona

Els Comuns encara no s'han reunit per valorar l'estat de la coalició amb Podem

L'expulsió d'Hermán Pinedo  de Podem Tarragona s'ha rebut amb  tranquil·litat a l'equip de govern  de l'Ajuntament de Tarragona. Fonts d'ERC, el soci majoritari de l'actual pacte de govern, han expressat a aquest mitjà «la seva confiança» en el  conseller  de Patrimoni del consistori. De fet, aquestes mateixes fonts han apuntat que «Hermán ens ha mantingut informats de la situació. Nosaltres el veiem com un membre més del nostre equip». Això sí, aquestes fonts han expressat el màxim respecte de cara «als afers interns de cada partit».

Poc després de conèixer la notícia, el portaveu del govern municipal, Xavi Puig, no ha dubtat a tancar files i de mostrar «tot el suport» al conseller de Patrimoni. «L’Hermán Pinedo és un bon regidor, és un bon company i el seguirem tenint a l’equip de govern», ha assegurat Puig a les portes de la plaça de la Font. El portaveu ha declinat valorar «les dinàmiques internes dels altres partits», però no ha dubtat a sortir en defensa del seu company de govern.

L'expulsió de Pinedo de la formació morada suposa l'enèsim capítol de la situació de tensió que es viu dins dels membres del partit de Pablo Iglesias en el darrer any i mig. L'epicentre d'aquest terratrèmol polític es troba en la decisió que van prendre, en una coalició conjunta entre Comuns i Podem, de  donar suport a ERC i pactar el govern de la ciutat amb els republicans i no amb els socialistes, A favor d'entendre's amb els socialistes es van manifestar antics militants del PSC que havien abandonat la seu de Ramon i Cajal per inscriure's a Podem.  Des d'aleshores, l'estira-i-arronsa entre el conseller tarragoní i el corrent crític dins Podem Tarragona ha sigut una constant.

Mariano Pescador, de Podem Tarragona, ha valorat l'expulsió de Pinedo assegurant que «estem davant d'una notícia trista. Mai hauríem d'haver arribat a aquesta situació. Ara bé, també es tracta d'un motiu d'orgull i satisfacció per a la immensa majoria de la militància de Podem. Ha triomfat la democràcia, la transparència i el respecte als nostres principis». Pescador ha avançat, també, que «quan la direcció ho consideri escaient, es faran  públiques les veritables  raons per les quals el senyor Hermán Pinedo ha sigut expulsat de la nostra organització». 

Hermán Pinedo i els Comuns

Cal recordar que Hermán Pinedo es va presentar en  coalició  a les eleccions municipals de Tarragona de l'any passat amb els Comuns. Pinedo, que havia sigut elegit com alcaldable dels morats, va cedir el número ú de la llista a l'actual tinent d'alcalde, Carla Aguilar. Hermán Pinedo manté una relació de  confiança màxima amb Aguilar i el seu marit, l'anterior secretari general de Podem a Tarragona, Toni Carmona. Ara, davant la situació de Pinedo, algunes fonts consultades han comentat a TarragonaDigital que, per l'acord de coalició Comuns Podem, el  futur del jove  conseller tarragoní està en mans dels Comuns.

Aquestes fonts han comentat que els Comuns de Tarragona van rebre pressions, aquest dimecres, 7 d'octubre, des de Barcelona per  reclamar l'acta al regidor Hermán Pinedo. Fonts dels Comuns de Tarragona han qualificat aquestes informacions com a «malintencionades» i han afegit que «encara no ens hem reunit per tractar l'estat de la coalició». Així mateix, en una nota de premsa, els Comuns han recordat que «tal com estableix l'acord de coalició, el número dos de la candidatura és regidor  per designació de  Podem». Els Comuns també han assegurat que «respectem les decisions que adopti l'organització germana Podem en el si de la seva  organització».