Pla general de l'escenari del Teatre Metropol amb els tres guardonats als Premis Literaris Ciutat de Tarragona 2019

Rècord de participació als Premis Literaris Ciutat de Tarragona amb 468 treballs presentats

149 obres aspiren al premi de novel·la Pin i Soler, 19 al de traducció Vidal Alcover i 300 al de narrativa curta Tinet

La convocatòria 2020-2021 dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona s'ha tancat amb un rècord de 468 treballs presentats. En concret, 149 obres aspiren al premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler —35 més que l'edició anterior—, 19 al premi de traducció Vidal Alcover —12 l'any anterior— i 300 al de narrativa curta per Internet Tinet —respecte a les 252 d'un any enrere. En conjunt, són les xifres més altes de la història dels premis i, individualment, les més altes del premi Pin i Soler i del premi Vidal Alcover. L'organització creu que l'increment podria ser «un efecte secundari de la situació sanitària, que ens ha obligat a estar tancats a casa molt més temps», però també «un reflex de la confiança» del sector en els premis.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Segons ha informat l'Ajuntament de Tarragona, en els tres premis es detecta que els participants provenen dels diferents territoris de parla catalana i, fins i tot, de fora. Pel que fa al premi de traducció, els projectes presentats proposen traduir obres d'un ampli ventall de llengües: anglès, francès, italià, portuguès, alemany, grec modern, polonès i rus. La majoria corresponen als gèneres de poesia o novel·la, però també hi ha reculls de relats, assaig, teatre i memòries. En aquesta ocasió, a diferència d'altres anys, totes les obres són dels segles XIX i XX.

Els lectors que fan la preselecció de les obres i els membres dels jurats comencen a treballar perquè, en una data que es donarà a conèixer pròximament, es puguin fer públics els tres veredictes. Els Premis Literaris Ciutat de Tarragona els convoquen l'Ajuntament de Tarragona, Òmnium Cultural del Tarragonès i el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona, s'organitzen a través de la Casa de les Lletres i compten amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, la Joieria Blázquez i les editorials Cossetània, 1984 i Angle.