Imatge dels voluntaris durant la jornada de recollida de residus al barri de Sant Salvador

Recullen 500 quilos de deixalles al bosc del barri tarragoní de Sant Salvador

Alt Camp Residu Zero, CEN i l'Associació de Veïns de Sant Salvador i Sant Ramon han organitzat la recollida de residus

Mitja tona  de deixalles i escombraries. Aquesta és la quantitat de brossa que s'ha recollit aquest dissabte, 22 de maig, al bosc del barri de Sant Salvador, a Tarragona. L'entitat Alt Camp Residu Zero, l'Associació per a la Conservació dels Ecosistemes Naturals (CEN) i l'Associació de Veïns de Sant Salvador i Sant Ramon han organitzat la jornada de recollida per netejar el bosc de darrer del camp de futbol d'aquest barri tarragoní. 

En total els voluntaris van recollir 500 quilos, dels quals 50 eren vidre, 50 d'envasos, 100 de rebuig i 300 quilos de voluminosos. Des dels organitzadors apunten que s'ha trobat molta roba, matalassos, ferralla, ampolles de vidre, llaunes de refrescos, embolcalls de plàstic, pneumàtics o fustes, entre d'altres. 

L'acció mediambiental formava part de la Setmana Cultural del barri de Sant Salvador i Sant Ramon, i ha comptat amb la participació de 25 voluntaris. L'objectiu de la jornada és conscienciar sobre la gran quantitat de brossa que generem cada dia i l'impacte negatiu que té quan acaba al medi natural. 

Imatge dels voluntaris durant la jornada de recollida de residus al barri de Sant Salvador
S'han recollit 500 quilos de deixalles i brossa | Alt Camp Residu Zero

Les activitats han continuat aquest diumenge, 23 de maig, amb un taller on s'han donat consells pràctics per reduir els residus de manera senzilla en el dia a dia. Durant el taller també s'ha ensenyat com fabricar pasta de dents i sabó rentavaixelles  residu zero, sense substàncies tòxiques i més econòmics que els productes convencionals.

Des de l'entitat Alt Camp Residu Zero animen a la ciutadania a reduir al màxim els residus que es generen cada dia, evitant els productes d'un sol ús i canviant-los per productes reutilitzables o allargant la vida dels objectes, per tenir una vida més saludable i un entorn menys contaminat. Així mateix, l'entitat, que organitza mensualment recollides de residus en diferents punts del Camp de Tarragona, denuncia la «lamentable situació» de diversos espais naturals com ara platges, boscos i rieres, i exigeix «educació» i «més penalització» per a aquelles persones que aboquin deixalles.