Rehabilitació porta Antiga Audiència discover

Tarragona rehabilita la porta romana de l'Antiga Audiència, situada al carrer Ferrers

Les obres permetran contemplar les escales romanes de l'interior de l'edifici | La intervenció tindrà una durada de cinc mesos

L'Ajuntament de Tarragona ha començat les obres de substitució de  la porta de la  Torre Romanade l’Antiga Audiència, situada al carrer Ferrers. D'aquesta manera, les  escales romanes  situades l'interior es podran contemplar des del carrer.

Ara mateix, aquest element històric  es troba tapat per una porta metàl·lica i no garanteix la seguretat, ni tampoc permet la  contemplació d'aquesta estructura, de gran importància patrimonial. Segons avança el consistori, les obres, que van començar ahir dijous, 8 d'octubre, substituiran l'actual porta per una  porta devidre.

Entre altres avantatges, la porta de vidre permetrà una millor visibilització  de l'estructura i aportarà llum natural  a l'interior de l'edifici, sobretot a les  escales romanes, que presenten un molt bon estat de conservació.

L'execució de les obres ha estat adjudicada a l'empresa Fulgencio Villar S.L i tindrà una durada aproximada de cinc mesos, amb un pressupost de  50.000 euros que ha estat finançat majoritàriament per la Fundació Mutua Catalana.