Amfiteatre de Tarragona

L'Amfiteatre de Tarragona torna a obrir al públic

L'entrada serà gratuïta fins al 22 d'agost

L'Amfiteatre de Tarragona tornarà a obrir al públic aquest 18 d'agost. Després del tancament el setembre de 2019, es podrà tornar a accedir en una bona part del recorregut del recinte històric. 

La reobertura permetrà entrar a la zona de l'arena, on s'han disposat unes tanques que fan possible la visita. També s'arribarà fins a l'interior de l'església de Santa Maria del Miracle i de la basílica martirial d'època visigoda. La part de la graderia, continuarà tancada.

Des d'aquest dimecres fins al diumenge 22 d'agost, la visita al monument Patrimoni Mundial serà gratuïta.

Reobertura en garantir la seguretat i la preservació

La reobertura de l'Amfiteatre s'ha fet esperar, però ja ha arribat. Això ha estat possible després de millorar l'accés a l'arena per la Porta Triumphalis i comprovada la seguretat de l'espai en acabar els treballs de la primera de la primera fase d'execució del projecte per la fixació de blocs de roca de la graderia nord. 

Els treballs han consistit en el segellat d'esquerdes, el desviament d'aigües de tota la zona d'actuació i estabilitzar alguns blocs fragmentats a la roca natural. Així mateix, s'han col·locat i fixat un seguit de tanques per facilitar l'accés al públic a l'església del Miracle i a la basílica visigoda.

  

Recuperació de l'emblema de la Tàrraco romana 

Durant l'estudi i diagnosi estructural de l'Amfiteatre, es van detectar diverses problemàtiques que van provocar el tancament de l'Amfiteatre. La primera actuació correctora es va executar l'any passat i va consistir en el reforçament del mur de contenció de les escales del Miracle. 

Seguint en les intervencions, es van fer obres per la fixació de blocs de roca de la graderia nord. Això és el resultat d'un intens debat per tal de trobar la millor manera d'aconseguir l'estabilització dels blocs retallats a la roca.

Per recuperar el monument emblema de la Tàrraco romana, ja s'està avançant en els projectes per executar altres actuacions. Entre ells  hi ha el programa d'auscultació i monitorització del recinte monumental i el projecte de recollida i evacuació d'aigües superficials a la zona de la porta Triumphalis per tal d'evitar que l'acció de les aigües pluvials continuïn erosionant el pas a l'arena i les fosses.   

Pel que fa a la grada, actualment apuntalada, s'estan estudiant solucions factibles i econòmicament viables. Ja hi ha hagut les primeres converses tècniques per debatre i unificar criteris i esforços. El primer pas consensuat és l'encàrrec d'un estudi tècnic i econòmic de les possibles solucions que s'estan contemplant a hores d'ara.