Imatge d'un dels primers clients aquest 1 de març al Parc Central

Parc Central reobre les portes amb l'esperança de «no haver de tornar a tancar»

El centre comercial ha aixecat la persiana amb un 30% d'aforament

Aquest dilluns, 1 de març, en el marc de l'aixecament de certes restriccions de seguretat sanitària impulsades pel govern català, el centre comercialParc Central, ubicat a la ciutat de Tarragona, ha aixecat  la persiana  per «cinquena vegada d'ençà de l'esclat de la pandèmia».

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Poc abans de les 9 del matí, una cua de gent que donava el tomb des de Vidal i Barraquer fins a l'avinguda Roma, esperava per poder entrar al centre. Alguns d'ells anaven directes a les botigues de roba 'low cost' que es troben a la planta subterrània del parc. Altres, com una parella de padrins, sortien a veure botigues «perquè no anem a passejar fora de casa des del mes de novembre». Els gestors del centrecomercial, amb el gerent Miguel Ángel González al capdavant, han convocat als mitjans de comunicació per celebrar  la reobertura

«Hem convocat totes les botigues»

González ha explicat que «hem convocat a totes les botigues  a obrir. Pot ser que, com que aquesta reobertura  ens agafa amb el canvi de temporada, alguna no pugui aixecar la persiana perquè estigui canviant el producte d'hivern pel de primavera». ParcCentral ha aixecat la persiana amb només un 30% de l'aforament. Això suposa unes 3.700 persones. El gerent del centre ha lamentat que «encara ens queda la part de la restauració, no entenem per què no pot estar oberta. Els cinemes no obriran, però els cinemes  tenen una problemàtica particular».

Miguel Ángel González ha assegurat que «hem pres unes mesures de seguretat sanitària  molt estrictes. Tindrem garantida una ventilació com la dels hospitals, a més a més els accessos als lavabos estaran regulats i la sala de lactància, per exemple, serà sota estricta petició». Parc Central dona feina, de manera directa, a entre 1.000 i 1.100 treballadors i, si sumem «els indirectes, arribem a 2.000. No han tornat tots a la feina i les botigues aniran reintegrant els seus treballadors a poc a poc. Tenen present que, per exemple, la restauració al desembre els va reincorporar tots i després van arribar tancaments prematurs». González ha expressat el desig de «no haver de tornar a tancar. Li demanem a les administracions que ens deixin operar».