Imatge de la volta llarga del Circ Romà de Tarragona

Novetats sobre la volta llarga del Circ Romà de Tarragona: reobre aquest divendres

L'espai ha estat tancat durant dues setmanes a causa d'una deficient il·luminació

L'Ajuntament de Tarragona ha anunciat que la volta llarga del Circ Romà es reobrirà aquest pròxim divendres, després de dues setmanes tancada per manca d'il·luminació. En aquest sentit, el consistori ha explicat que s'ha actuat en l'espai amb la neteja i el sanejament dels canals on està instal·lat l'enllumenat per millorar-ne el rendiment.

El conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, ha destacat que és «una actuació provisional per tal de recuperar l'accés a la volta llarga, fent que sigui encara més segura». Pinedo ha afegit també que s'està treballant en un projecte a mitjà termini que suposarà «la recuperació i l'adequació d'aquest espai», que s'inclourà en els pressupostos del 2023.

Cal recordar que l'Ajuntament de Tarragona va decidir tancar la volta llarga del Circ Romà a principis del mes de juny després de la denúncia d'una dona, que va patir una caiguda a l'interior de la volta llarga a causa de la falta de llum. Tot i que aquest incident va provocar la decisió del consistori, la situació de falta d'il·luminació era coneguda des del passat mes de novembre.

L'1 de juliol es reobren les grades del Circ Romà de la plaça dels Sedassos

Les notícies sobre el patrimoni romà de Tarragona han tingut continuïtat aquest dimecres amb l'anunci de la reobertura de les graderies del Circ Romà de la plaça dels Sedassos. Serà a partir de l'1 de juliol, de divendres a diumenge en horari de matí i amb servei de vigilància, donant així compliment amb les ordres del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, que havia amenaçat de demanar el reintegrament de la subvenció amb què es va finançar la remodelació.

El conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, ha destacat que «tot i que l'obra està acabada des del maig del 2021, després de cinc anys obrim». El conseller ha matisat que la solució és temporal, tot i que «podem dir que és una bona notícia, ja que de cara a l'estiu responem a la voluntat de compartir espais a l'aire lliure i museístics per a tothom».

Pinedo ha explicat que paral·lelament a l'obertura de l'espai també s'està treballant en el projecte d'actuació definitiva per tal d'adequar les baranes a la normativa de seguretat vigent.