Un cotxe circulant pels nous vials inaugurats del camí de la Coma que millora la connectivitat dels barris de Ponent de Tarragona

Reobren l'accés a Bonavista des de la T-11 a través del camí de la Coma

Les obres, que han costat un milió d'euros, s'han allargat quatre mesos més dels previst

Aquest dimecres, amb quatre mesos de retard sobre la data prevista, s'ha reobert el camí de la Coma que connecta el barri tarragoní de Bonavista amb les autovies T-11 i A-7. La via passa de tenir un sol vial d'accés a incorporar-ne quatre: dos cap a Bonavista en ambdós sentits, un cap a Buenos Aires i un altre cap a Campclar. Aquest darrer no estarà enllestit fins al mes de març.

Les obres han suposat una inversió d'un milió d'euros i segons l'Ajuntament de Tarragona s'han allargat quatre mesos més del previst a causa de la pandèmia i pels problemes en la instal·lació elèctrica. L'alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, ha assenyalat que «aquest vial canvia absolutament la connectivitat i la fisonomia del barri».

Unes obres iniciades el maig del 2020

Els treballs d'ampliació del camí de la Coma es van iniciar el maig de l'any 2020, en plena pandèmia, i la previsió era que estiguessin enllestides el passat mes d'octubre. En aquest sentit, però, els treballs s'han endarrerit a causa de la Covid, així com per problemes en la qualitat dels terrenys i un retard en la retirada de les torres elèctriques per part d'Endesa.

El conseller de Territori i Mobilitat, Xavier Puig, ha assenyalat que «és un canvi molt substancial per Bonavista perquè teníem una entrada i sortida completament escanyada, d'un carril per banda, i ara passem a tenir-ne tres; hi ha una multiplicació dels vials, és molt millor la situació d'ara respecte a fa un any».

Puig ha afegit que «aquesta nit la il·luminació funcionarà perfectament, el més important és que reobre la via i que es compleixen raonablement els terminis en un context amb vicissituds».

Els veïns de Bonavista, molestos amb el govern municipal

Durant l'acte de reobertura del camí de la Coma, els veïns del barri de Bonavista s'han mostrat molestos amb el govern municipal, ja que asseguren que els van avisar de l'acte d'inauguració aquest mateix dimarts. En aquest sentit, la presidenta de l'AVV Bonavista, Loli Gutiérrez, ha denunciat la inacció de l'equip de govern i ha demanat millores al barri.

En aquest sentit, Gutiérrez, que ha reconegut que la millora dels accessos era molt necessària, ha assenyalat que «la d'avui és una foto buida que vol tapar que no s'ha fet res al barri, ja ha començat la campanya electoral». Així mateix, la representant veïnal ha afegit que «el govern municipal brilla per la seva absència al barri, van tapant focs i posant pedaços».