Reobren el cas de la mort «en estranyes circumstàncies» d'un home a Joan XXIII

Els fets es van produir la tarda del 24 d'agost de 2017

L'Audiència de Tarragona ha revocat l'arxivament de la causa oberta per la mort «en estranyes circumstàncies» d'un home a l'Hospital Joan XXIII l'agost del 2017. La notícia s'ha conegut aquest dilluns, 4 de febrer. La víctima, un jove de 30 anys i de nacionalitat marroquina, estava ingressat al centre en un estat de coma i sense mobilitat, i va morir per asfíxia.

Després de la investigació, el jutjat va decretar el sobreseïment provisional per falta d'un autor conegut  i la dificultat d'accedir a les antenes de telefonia en el marge horari en què van passar els fets, una feina que podia resultar molt feixuga. L'acusació particular va presentar un recurs i ara la causa tornarà a ser investigada pel jutjat.

Indicis d'una mort violenta, segons els Mossos que van ser al lloc dels fets

Els fets van passar el 24 d'agost de 2017, quan l'Hospital Joan XXIII de Tarragona va alertar als Mossos d'Esquadra a les 17.50 hores que hi havia un home que havia mort «en estranyes circumstàncies», segons la policia catalana. Fins al lloc s'hi van desplaçar diversos agents que «van comprovar que hi havia diferents indicis que apuntaven a una possible mort violenta».

La víctima va ser trobada a terra amb un coixí a la cara, segons fonts judicials. La víctima estava en coma profunda i va ser atesa al matí, però a la tarda el van trobar mort a terra amb objectes a la cara i al cap que no va poder col·locar-se ell mateix.  La causa de la mort va ser una parada cardiorespiratòria per manca d'oxigen al cervell, encara que l'Audiència no creu que els resultats de l'autòpsia puguin «descartar una asfíxia mecànica».

L'Audiència de Tarragona accepta reobrir la investigació

«No existeix fins a la data una línia clara d'investigació per a l'esbrinament del possible autor de la defunció», assenyala també l'Audiència. L'Audiència rebutja la petició de diverses diligències, però accepta que s'investiguin quins dispositius estaven operatius al lloc i hora de defunció del pacient i també els dos telèfons mòbils de la víctima.

També et pot interessar

L'atur a la regió de Tarragona puja en 1.134 persones al mes de gener, un 2,3% més

Laia Estrada serà de nou la candidata a l'alcaldia de la CUP Tarragona

Detingut a Tarragona per trencar els dents i el llavi a un home a base de cops de puny