Grua en unes obres.

Les obres a Ca l'Agapito es reprenen i finalitzaran sobre el calendari previst

S'ha hagut de renegociar el cost a causa de la inflació

La Part Alta de Tarragona ja ha vist transformat el seu paisatge de forma temporal després que s'hagi instal·lat la grua que serà essencial per fer els treballs a Ca l'Agapito. Aquesta grua d'uns 40 metres estarà instal·lada en aquest punt els pròxims tres mesos i servirà per «executar la part d'obra del beateri, principalment aquella relacionada amb la nova estructura metàl·lica, que permetrà la rehabilitació de la façana de l'edifici», ha explicat el conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo.

El conseller s'ha mostrat satisfet per la represa d'aquestes obres, ja que arriben dos mesos més tard del que estava previst. «Aquesta és una gran notícia, ja que avancem amb bon peu i podrem complir els terminis» ha afegit Pinedo, qui ha explicat que el retard es deu a les restes arqueològiques trobades en aquesta zona el mes de febrer. 

Aquesta troballa, sumat a la inflació que ha fet necessària una negociació per actualitzar el preu dels costos de l'obra, van retardar més del que estava previst l'inici d'unes obres que tindran un cost de 2 milions d'euros, tot i que han rebut una subvenció de l'1,5% Cultural de l'Estat espanyol.

Un edifici enllestit al mes de febrer

Així doncs, comencen ara unes obres a Ca l'Agapito que, si tot va sobre el calendari previst, haurien d'acabar el febrer del 2023. Abans, però, la recuperació de la volta que forma part del projecte Porta Tarraco, haurà de quedar enllestida el desembre d'enguany.