Rescaten una família a la deriva a la platja Llarga de Tarragona

Navegaven en un patí de vela, el pal s'ha trencat i han perdut el control de l'embarcació

Una família integrada per una dona, un home i els seus dos fills ha quedat a la deriva aquest migdia, davant de la costa de tarragonina. Els fets han passat pels volts de les dues de la tarda d'avui dissabte, 4 d'agost, a la platja Llarga de Tarragona, després que les quatre persones sortissin a navegar amb un patí de vela.

Es trenca el pal del seu patí de vela

Segons informa el diari Més Digital, Salvament Marítim ha rebut l'avís d'una embarcació a la deriva i, per comprovar-ho, ha enviat una llanxa petita al lloc dels fets. Els ocupants del patí, que es trobaven en bon estat de salut, havien perdut totalment el rumb, després que es trenqués el pal de la barca.

Agents de Salvament Marítim han pogut rescatar la família, conjuntament amb efectius de la Creu Roja i la Policia Local de Torredembarra, que també s'hi han desplaçat amb motos d'aigua.

Salvament Marítim rescata una nena de quatre anys a la Ràpita

El passat 17 de juliol, Salvament Marítim va rescatar una nena que havia estat arrossegada mar endins a la platja del Trabucador, al municipi de Sant Carles de la Ràpita (Montsià).

La nena, que anava a sobre d'un flotador amb forma d'unicorn, va ser engolida pel mar i el corrent marítim, cap a la badia dels Alfacs, a la zona sud del Delta de l'Ebre. La mare, que havia perdut de vista la seva filla, va trucar, immediatament, als serveis d'emergència.

Recerca per mar i aire

Els fets van passar pels volts de les tres de la tarda i els sistemes d'emergència van buscar la petita —que no sabia nedar— per mar i aire. A la Ràpita s'hi van desplaçar diversos efectius de Salvament Marítim, la Policia Local de Sant Carles de la Ràpita, els Mossos d'Esquadra, la Creu Roja, quatre dotacions dels Bombers i la Guàrdia Civil.

Salvament Marítim, per la seva part, va activar la nau Salvamar Achenar i l'helicòpter Helimer 230, que pocs minuts després van poder localitzar el flotador i la nena. L'embarcació de rescat la va treure de l'aigua i la va traslladar fins a la platja, on va ser atesa pel SEM.

Posteriorment, la menor va passar una revisió mèdica exhaustiva al CAP de Sant Carles de la Ràpita.