Un bar situat a la plaça de la Font de Tarragona

Polèmica a Tarragona per la prohibició de posar terrasses per Santa Tecla

Els hostalers demanen mesures cautelaríssimes perquè la restricció afecta els dies 19, 21, 22 i 23

Els actes de la Festa Major de Santa Tecla a la plaça de la Font estan aixecant polseguera. L'espai acollirà alguns actes amb aforament limitat els dies 19, 21, 22 i 23 i l'Ajuntament de Tarragona va prendre una polèmica decisió que afecta el sector de la restauració de la zona.

Durant aquests dies han prohibit posar terrasses a la plaça, així com durant aquests dies i els actes que s'hi faran, només podran atendre els clients que tinguin entrada per veure els actes previstos. En aquest sentit, no podran servir menjar ni begudes a l'interior dels locals, ni fora, ni per endur-se'l.

Un grup de restauradors, per aquest motiu, han denunciat el consistori. La denúncia l'han posat al jutjat contenciós administratiu i han reclamat mesures cautelaríssimes, ja que consideren que són arbitràries i injustificades.

David Rocamora, advocat que representa els restauradors, ha explicat que el ban signat per l'alcalde Pau Ricomà «deixa sense efecte i anul·la les terrasses per les quals tenen llicència». «La mesura evita que la gent pugui recuperar-se d'una situació de crisi perllongada, dura i difícil», ha manifestat.

Amb tot, demanen mesures cautelaríssimes «perquè les decisions del senyor Ricomà han de desplegar els efectes en un període de temps molt breu». L'advocat indica que només aquesta decisió del tribunal «tindria utilitat» perquè «només una mesura adoptada abans de causar el perjudici pot evitar el perjudici», ha sostingut.

A banda de la denúncia posada a l'Ajuntament, els empresaris no descarten altres accions, com fer mobilitzacions. Rocamora destaca que els impulsors de l'acció judicial són un conjunt d'establiments que no actuen com a associació.

La limitació municipal afecta diferents franges horàries. En el cas de la plaça de la Font, la prohibició per diumenge 19 és de dues del migdia a deu de la nit. En canvi, el 22 i 23 és pràcticament tot el dia.

A més, hi ha altres espais de la Part Alta de la ciutat que també pateixen restriccions, com els carrers Cós del Bou, Trinquet Nou, Sant Domènec, Escales d'Arbós, Portalet, plaça dels Sedassos, plaça de la Pagesia i un tram de la Rambla Vella.