El iot Crescent

Retenen a Tarragona el superiot 'Crescent' per les sancions imposades a Rússia

Estan comprovant la propietat d'aquest iot

El superiot atracat al Port de Tarragona 'Crescent' ha quedat immobilitzat. El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, mitjançant la Direcció General de la Marina Mercant, ho ha anunciat.

La gran embarcació, abanderada a les Illes Caiman i de 135 metres d'eslora i 21 de mànega, ha quedat immobilitzat de manera provisional. quest és el tercer iot, juntament amb el 'Valerie' al Port de Tarragona i el 'Lady Anastasia' a Port Adriano, que s'immobilitza de manera provisional aquesta setmana. 

Ara, toca recaptar informació per a confirmar la titularitat reial de l'embarcació privada recreativa que està atracada al Port de Tarragona.

En concret, es vol constatar la propietat, tinença o control del iot, és o no d'una persona física o jurídica inclosa a la llista de persones i entitats sancionades pel Consell Europeu arran del conflicte bèl·lic provocat per la invasió d'Ucraïna per part de Rússia.

El 'Crescent' va arribar el passat 2 de novembre de 2021 al Port de Tarragona. El passat 4 de març, va sol·licitar la seva sortida a la capitania marítima de Tarragona, però no va salpar.

La capitania marítima de Tarragona, dependent de la Direcció General de la Marina Mercant, serà l'encarregada de garantir la seguretat de l'embarcació, de la navegació, de la tripulació i del Port de Tarragona.

Un iot vinculat amb el president rus Vladimir Putin

El iot que ha sigut retingut a Tarragona, el 'Crescent', en té un de germà a Itàlia. En aquest país hi ha atracat el 'Scherezade', una embarcació que està a Marina de Carrara.

La nau que està a terres italianes està vinculada a Vladimir Putin i, com el 'Crescent', també porta la bandera de les Illes Caiman. 

El taller alemany Lürssen va fer dues embarcacions molt similars, la primera es va entregar l'any 2019 i l'altra el 2020.

A Itàlia, estan investigant qui és el propietari del iot 'Scherezade'. Tot i que en estar domiciliat en un paradís fiscal, és molt complicat comprovar aquesta informació. Una problemàtica similar que succeeix amb el 'Crescent', atracat a Tarragona.

Les dificultats que s'estan trobant podrien acabar assenyalant al mandatari rus.