Imatge del passeig de Torroja.

La torre elèctrica del passeig de Torroja de Tarragona, a punt de ser història

La seva retirada era una de les reivindicacions dels veïns i veïnes des de fa anys

Punt final a una de les reivindicacions des de fa anys dels veïns i veïnes de la zona del passeig de Torroja de Tarragona. Qui ha passat per aquest punt, sigui caminant o amb cotxe, és conscient que la torre elèctrica que ocupava gran part de la via provocava nombrosos problemes.

Des d'aquest dilluns, 11 d'abril, aquests problemes passaran a la història. Ja s'han iniciat els treballs preliminars d'Endesa per retirar aquest pal elèctric que envaeix gran part del carril de pujada al passeig de Torroja.

Aquestes obres representen la fi d'una de les principals reivindicacions dels veïns de la zona, ja que per circular s'havia d'envair part del carril contrari per evitar la torre elèctrica. Tanmateix, les obres per la retirada d'aquest pal comportaran una sèrie d'afectacions al trànsit, segons ha avançat l'Ajuntament de Tarragona.

Afectacions al trànsit per la retirada de la torre elèctrica

El conseller de Territori i Mobilitat de Tarragona, Xavier Puig, ha explicat que «des de l'Ajuntament hem treballat conjuntament amb Endesa perquè aquest canvi sigui una realitat. Per fi podrem eliminar la torre elèctrica del passeig Torroja que suposava un entrebanc a la mobilitat».

Puig ha destacat la «feinada» dels tècnics de Disciplina Urbanística, Mobilitat, Enginyeria Industrial, així com Endesa i el col·legi Sant Pau, ja que aquesta torre està situada just al costat d'uns terrenys que pertanyen al seminari diocesà, molt a prop del col·legi de Sant Pau. 

Així doncs, els treballs es van iniciar aquest dilluns 11 d'abril i a partir de dimecres es farà un tall temporal al passeig de Torroja per portar tot el material necessari per dur a terme les obres. Serà del 19 al 25 d'abril quan el passeig Torroja  passarà a ser d'un únic sentit de circulació —de baixada— des del passeig Sant Antoni, direcció Maria Cristina.

Del 25 al 30 d'abril, el tall a la zona serà total. Per arribar al pàrquing de Torroja s'haurà de passar pel passeig de Sant Antoni, i des de la plaça Prefecte Cabré es desviarà el trànsit direcció Cementiri/Escultor Verderol.  

Amb les obres, Endesa instal·larà un nou centre de transformació i estendrà un nou tram de línia soterrada, fet que permetrà retirar aquesta infraestructura així com 500 metres de cablejat aeri.