Imatge de la reunió entre les administracions i entitats veïnals de Tarragona

Primera reunió informativa amb els veïns de Tarragona sobre les mesures per risc químic

En el marc de la trobada es va anunciar que el pròxim mes d'octubre es farà un simulacre

La Conselleria de Protecció Civil de l'Ajuntament de Tarragona i els Serveis Territorials de la Generalitat a Tarragona han començat aquesta setmana les xerrades amb veïns de la ciutat per informar de com actuar en cas d'accident amb risc químic. D'aquesta manera es dona resposta a una de les demandes que les entitats veïnals van fer a les administracions arran de l'explosió a IQOXE de fa més de dos anys.

Durant la trobada, que es repetirà en les pròximes setmanes amb altres entitats i veïns de la ciutat, es va informar sobre aspectes relatius a la coordinació i direcció de l'emergència, com actuar en cas d'accident, la classificació d'aquests, la creació de grups de treball a escala local o la comunicació sonora dels accidents mitjançant sirenes.

Així mateix, també es va informar del nou sistema d'avisos a la població que s'està treballant i que es posarà en marxa els pròxims mesos. En aquest sentit, aquests avisos particulars es faran per enviament de missatges massius al telèfon mòbil (Cell Broadcasting), missatges de veu telefònics o per correu electrònic.

El pròxim mes d'octubre es farà un simulacre d'accident químic

La consellera de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, de l'Ajuntament de Tarragona, Cristina Guzmán, va ser una de les ponents d’aquesta primera reunió, en el marc de la qual va aprofitar per avançar alguns dels temes que demandaven els representants veïnals. Durant la trobada, es va facilitar un díptic informatiu a les entitats assistents.

Guzmán va explicar que aquestes reunions «són molt necessàries per garantir que la informació arriba a tothom i per oferir la proximitat que els ciutadans necessiten, així com atendre’ls en totes les seves preocupacions i demandes».

Durant la reunió, que es va celebrar el passat dimarts, també es va informar els representants veïnals de la capital tarragonina que el pròxim mes d'octubre es farà un simulacre, en el qual es posaran a prova les sirenes.