Imatge del Bloc Sant Andreu al barri de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona

Ricardo Corbacho, escombriaire de Sant Pere i Sant Pau, tindrà un carrer al seu barri

La Comissió del Nomenclàtor de l'Ajuntament de Tarragona ho ha aprovat aquest dimarts

La ciutat de Tarragona tindrà un carrer dedicat a Ricardo Corbacho, escombriaire del barri de Sant Pere i Sant Pau, traspassat l'any passat. Així ho va decidir la Comissió del Nomenclàtor de l'Ajuntament de Tarragona aquest dimarts. En la mateixa trobada, es va determinar batejar diversos carrers dels barris de Tarragona 2, Viladegats i Sant Pere i Sant Pau.

El regidor de Territori i Mobilitat i president de la Comissió del Nomenclàtor, Xavier Puig, ha explicat que «a petició de l'associació veïnal de Sant Pere i Sant Pau s'ha batejat el carrer de davant del bloc de Sant Andreu amb el nom de Ricardo Corbacho, en homenatge a l’escombriaire del barri que va morir l’any passat». En aquest sentit, Puig ha destacat que «a la comissió ens ha encantat la idea». 

Es posa ordre al nomenclàtor de Viladegats i es posa nom a diversos espais de Tarragona 2

La reunió de la Comissió del Nomenclàtor de l'Ajuntament de Tarragona ha acordat donar coherència als noms dels carrers de Viladegats, on hi havia diversos noms de carrers repetits que generaven confusió. En aquest sentit, s'ha comptat amb la col·laboració de l'entitat veïnal del barri. Així mateix, el consistori ha anunciat que pròximament se solucionarà la manca de senyalització viària del barri.

Així mateix, la trobada ha servit per definir el nom de molts espais que no en tenien al barri de Tarragona 2. En aquest sentit, el parc del barri es dirà Montserrat Garriga, en honor a la prestigiosa botànica catalana. A més, la Comissió també ha aprovat diversos noms vies, com els dedicats a les pintores Maria Lluïsa Güell López i Antònia Ferreras Bertran i a l’escriptora Montserrat Abelló.

També s'han batejat carrers amb els noms dels arquitectes Bernardí Martorell i Puig i Pau Monguió Segura i a les pedagogues Carme Serrallonga, Rosa Sensat i Vila, Angeleta Ferrer i Sensat i Anna Rubiés Monjonell. Finalment, la Comissió ha aprofitat per aclarir de quin tipus de via urbana es tracta en cada cas (avinguda, carrer, travessa, plaça o passatge).