Imatge del saló de plens de l'Ajuntament de Tarragona amb els veïns de Llevant i les seves pancartes

Ricomà expulsa 70 veïns que havien anat a protestar al ple

Els veïns de Llevant s'han manifestat al saló de plens en contra del projecte d'alberg juvenil a la Residencial

El ple ordinari de l'Ajuntament de Tarragona d'aquest divendres ha estat molt caldejat. Per una banda, a causa de la calor sufocant que s'ha viscut a la sala, que cal recordar que no està climatitzada, i per altra banda per les protestes d'un nombrós grup de veïns de les urbanitzacions i barris de Llevant, que han protestat contra l'alberg juvenil previst a la Residencial i que han acabat expulsats per ordre de l'alcalde Pau Ricomà.

Ha estat el ple més complicat de tot el mandat pel govern municipal de Tarragona, especialment pel batlle, que ha estat escridassat i, fins i tot, insultat. El públic present ha portat pancartes en contra de l'alberg a la Residencial i demanant a la zona de Llevant serveis com una escola pública, un centre de dia, un CAP, un poliesportiu o una llar de gent gran.

En aquest sentit, alguns veïns també han exhibit pancartes amb el lema «Ricomà, dimissió» o «Llevant decideix». Finalment, després de nombrosos avisos per part de l'alcalde, els manifestants han acabat fora de la sala i la sessió ha finalitzat a porta tancada. Tot i això, els crits han continuat des del carrer, entrant al saló de plens per les finestres obertes.

El saló de plens, ple a vessar

El d'aquest divendres ha estat un dels plens més multitudinaris del mandat, amb un saló de plens ple a vessar. Fins i tot, alguns manifestants han hagut de seguir la sessió des de la rotonda, ja que s'ha arribat a la màxima capacitat de la sala. Els murmuris, protestes i retrets han estat constants durant bona part del ple, però tot s'ha desfermat durant les mocions.

En aquest sentit, durant una moció de la CUP sobre els fets ocorreguts a la frontera d'Espanya i el Marroc a Melilla, que acabar amb desenes de morts, s'ha desfermat la protesta. En aquest sentit, l'alcalde ha demanat ordre, però la situació s'ha anat caldejant i finalment els manifestants han acabat desallotjats del saló de plens.

L'alcalde Ricomà ha tornat a explicar que l'antiga Ciutat de Repòs i Vacances no serà un centre d'acollida de menors no acompanyats, com temen des de Llevant. Tot i això, l'alcalde no ha aconseguit el seu propòsit i ha rebut crits, retrets i esbroncades per part dels manifestants.

A les xarxes, crítiques d'una banda i una altra, amb retrets i amb la CUP assegurant que a banda dels veïns, «també VOX ha vingut a seguir el ple». En aquest sentit, la portaveu cupaire, Eva Miguel ha carregat contra els grups de l'oposició, assegurant que «són uns piròmans. Al feixisme ni aigua!».