Preocupació als barris de Llevant pels assalts a domicilis particulars

Els Mossos d'Esquadra en reconeixen onze a la zona del passeig marítim Rafael Casanova

 

Preocupació als barris de Llevant pels assalts a domicilis particulars enguany. Segons informacions publicades, fins al mes de setembre es comptabilitzarien un total de 14 assalts mentre que, segons els Mossos, serien un total d'11 els robatoris en domicilis que s'haurien realitzat en aquests mesos. 

La zona afectada es trobaria al voltant del passeig marítim Rafael Casanova, i els carrers adjacents.  L'any passat, 2017, es van produir 7 robatoris. Així doncs, l'increment seria del doble, si es fa cas a les dades dels veïns, i de gairebé el 50% si es prenen com a referència les xifres oferides pel cos de Mossos d'Esquadra, pel que fa enguany.

No és l'únic barri de Tarragona que presenta greus problemes d'inseguretat. L'estiu ha deixat un reguitzell de cotxes amb els vidres trencats pel centre de la ciutat i els veïns del barri del Port, de la Part Baixa de Tarragona, s'han movilitzat per traslladar les seves preocupacions a l'equip de govern municipal.

Campanya #Perunbarridigne

El dijous 27 de setembre una setantena de veïns del barri del Port es presentaven al plenari municipal de Tarragona per protestar davant el que consideren una «constant degradació de la zona». Els veïns, i veïnes, arribaven al Saló de Plens després d'una marxa lenta que partia de la plaça dels Carros fins a arribar a la plaça de la Font.

La presència dels veïns va generar un fort enfrontament polític entre la portaveu del grup municipal socialista, Begoña Floria, i la líder de la CUP a l'ajuntament de Tarragona, Laia EstradaEls veïns van interpel·lar directament al batlle de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, titllant-lo de «poca vergonya».

La campanya de protestes continua, tot i que encara han d'acabar de decidir els següents passos. A les balconades de diversos habitatges de la zona es poden llegir missatges reivindicatius a favor d'un «barri digne». La setmana passada hi va haver força nerviosisme al barri perquè «un home forçut, arrestat pels Mossos per intentar robar en un supermercat, s'havia deixat veure per la zona».